Oeff, over krengen en bitches gesproken. Mijn man heeft er eentje leren kennen. Die slaapt of snauwt. Sinds die vreselijke zwangerschapshormonen over mijn lichaam en geest heersen, ben ik niet bepaald mijzelf. Van de welbekende misselijkheidskwaal weet ik niks, nada, noppes. Maar dan die rothormonen.. they drive me crazy! Vandaag vertel ik jullie over mijn zwangerschapshormonen.

Lees nog even terug: “Zo niet mezelf, maar wat bleek.. ik ben weer zwanger!”

Zwangerschapshormonen

Stresskip

Normaal ben ik heel zen en stressbestendig. De combi werken, moederen en bloggen gaat als een trein. De perfecte balans is misschien wat overdreven, maar toch noem ik het vaak zo. Sinds de zwangerschap is alles me teveel. Ben ik vrij dan kijk ik op tegen werk en ben ik aan het werk dan maak ik mij druk over wat ik nog allemaal thuis moet doen. Om maar niet over bloggen te praten. Deze – dan toch wel – laatste prioriteit, valt vaak af. En dat vind ik heel erg jammer. En het moederen? Ook dat zou ik beter willen doen, met meer energie bijvoorbeeld.

Mijn energie is foetsie

Slapen, slapen, slapen. Elke middagdut van peuter pak ik ook mee, want als ik dat niet doe ben ik helemaal niks meer waard aan einde van de dag. Dan stort ik gewoon in huilen in. Na werk, mag manlief koken. Wat maakt me al niet meer uit. Als ik maar vlug kan gaan slapen daarna. Maar tegelijkertijd baal ik ook, want ik heb zo mijn specifieke wensen wat koken betreft. En manlief is vaak wat makkelijker qua koken superlief dat hij wilt koken na zijn drukke baan.

Slechter eten, slechter leven

Door die vermoeidheid en negatieve hormonen vibe heb ik geen fut of zin om uitgebreid en/of gezond te koken, of om goed voor mijn moestuin te zorgen. Of om netjes mijn afval te scheiden. Vervolgens word ik dan weer sacherijnig omdat dit mij juist altijd veel energie geeft. Echt een negatieve spiraal allemaal. En manlief heeft er net zo veel last van als ik omdat hij het gesnauw moet aanhoren. Zucht, ik doe echt mijn best om weer een beetje terug zen te worden, maar het kost moeite. Echt waar.

Rustig in een hoekje zitten en wachten tot het voorbij gaat

Mijn bloedwaardes en ijzergehalte zijn perfect, aldus de verloskundige. De moeheid is “normaal” en ik moet er een beetje aan toegeven. Ze heeft ook wel gelijk. Maar ik wil zoveel, en moet echt een stapje terug doen. Ik zit nu in week 16 en hoop dat mijn energie snel weer een beetje terug komt! Ik mis het bloggen en het lezen en reageren bij anderen! Sorry voor mijn klagerige verhaal ook hoor 😡


zwangerschapshormonenMijn toestanden volgen op Instagram?

Dus ja, weltrusten dan maar! Hoe is het allemaal met jou? Wil je jouw leukste blog van de laatste tijd spammen in de reacties? Dan blijf ik toch nog een beetje op de hoogte! Veel liefs xxx Lees verder: “zwangerschapsupdate: in shock en een bijzonder leerproces”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

9 Comments

  1. Moeheid dekt lang de lading niet! Je bent uitgeput, je batterij staat op 5%, het optillen van een glas water kost al te veel moeite. Wat kan ik me dat nog goed herinneren. Lekker aan overgeven, niks doen is compleet toegestaan!

  2. Ik herinner me die viezige vermoeidheid van het eerste kwartaal nog. Die is echt anders dan het laatste trimester als je gewoonweg fysiek moe bent vanwege de baby.
    …Vlijtig Liesje schreef als laatst…ZonnehoedMy Profile

  3. Heel herkenbaar! Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik hier niet zo’n last van, maar deze keer was ik echt compleet labiel de eerste maanden. Ik heb het idee dat het nu wel wat is verbeterd (mocht ook wel, loop al tegen het eind), maar nog steeds ben ij enorm vermoeid en kan ik vrij weinig hebben. Houd vol, hopelijk trekt het snel weer bij!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.