De zwangerschap voelt alweer uit een ander leven, zeg. Ik kijk er nu op terug als een zeer bijzondere ervaring. De pijn en ellende ben ik eigenlijk vergeten, echt waar. Welke voornemens had ik destijds gemaakt en wat kwam wel en niet uit? Kortom, over mijn zwangerschap en verwachtingen die wel én niet uitkwamen 😉

Zwangerschap en verwachtingen

Dit artikel is geïnspireerd op het project “ik tel tot tien” opgezet door Mamaliefde, in het kader van “de week van de opvoeding”.

Mijn verwachtingen van de zwangerschap en mijn figuur

Ik hoopte (net als iedereen) dat ik enigszins mijn figuur terug zou krijgen na de zwangerschap. Na enkele maanden had ik toch al mijn broeken in mijn oude maat weggedaan. Maar verrassend genoeg kwam ik toch weer helemaal terug in mijn oude maat. Negen maanden op, negen maanden af telt dus echt. Niet te snel je kleding weggooien dus.

Ook leuk: “Ik doe de challenge: kun je het een heel seizoen met 33 kledingitems doen?!”

Over mijn opvoedstijl

Ik verwachtte wel een eigen opvoedstijltje te krijgen. Daar ben ik gewoon te eigenwijs voor en gelukkig maar. Ik maak alle keuzes bewust. Dat is alleen niet altijd even makkelijk.

Ik hoopte borstvoeding te geven

Ik verwachtte borstvoeding te geven, het liefst lang ook als dat ging lukken. Ik negeerde starrig de opmerking “je gaat toch niet voeden tot ze zes is, ofzo?!”. Al was ik dat niet van plan, maar wel zo lang mogelijk. En wat dan nog. Maar nu vindt niemand het meer gek in mijn omgeving, of ze zeggen er niks van 😉

Duidelijk NIET uitgekomen verwachtingen

“Ik laat mij niet beïnvloeden door hormonen tijdens mijn zwangerschap”

Dat is niet te doen.

“Ik steek mijn dochter écht niet in die vreselijke roze meisjeskleding”

Dus wel

“Ik denk dat ik wel snel twee kindertjes achter elkaar krijg”

Babyboy kwam na 3 jaar met een mooie badbevalling. Zéker niet eerder,  want ik moest éffe bijkomen tussendoor 😉

zwangerschap en verwachtingen

Welke verwachting was er bij jou ook overduidelijk niet uitgekomen? Klets mee over de soms onrealistische verwachtingen bij zwangerschap, baby’s en het moederschap.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  1. “Ik laat mij niet beïnvloeden door hormonen tijdens mijn zwangerschap” CHECK

    “Ik steek mijn dochter écht niet in die vreselijke roze meisjeskleding” CHECK

    “Ik denk dat ik wel snel twee kindertjes achter elkaar krijg” CHECK

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.