De droom van een man wordt de nachtmerrie van zijn vrouw. We hebben nét een huis gekocht en blijken zwanger. Super gaaf! Maar ooohh.. wat staat ons te wachten? Ik moet even de klus stress van me af schrijven.

Zwanger en net een huis gekocht

1 december 2012. Het begin

De sleutel, het slopen. De troep meer dan zichtbaar, maar de zwangerschap nog niet. Met gemiddeld tien mensen per dag werkzaam in het huis.

Plassen. Niet te houden gewoon.

En ja.. daar sta je dan, kijkend naar een stukje wit, zichtbaar toilet tussen al dat afgesloopte hout (van wat een soort sauna-badkamer moest voorstellen). Circusachtige capriolen, leunend op een voet, zodat de ander niet in een spijker stapt. De beneden toilet had namelijk geen deur en de doorspoel was een emmertje..

Even mezelf fatsoeneren maar tegelijkertijd zie ik al die bouwvakkersspleten, met her en der een plukje haar. Ik bespaar me de moeite.

Niet te veel doen, Lor!

Terug naar mijn takenpakket als zwangere-vrouw-die-niet-teveel-mag-tillen-en-doen, bracht ik deze charmante mannen, met veel liefde en dankbaarheid, koffie en haalde dagelijks een lekkere lunch. Ook voor andere benodigdheden ging ik plichtsgetrouw op stap. Een papieren lijstje klusbenodigdheden, in mijn hoofd een dubbele lijst babystuff.

Het plintentrapgrapje kende ik al, anders stond ik daar nu nog. (Leuk grapje wel hoor)

Stoffige geurtjes

Door al die zwangerschapshormonen raakt je reuksensatie wat van slag. In de Douglas of Ici Paris misschien voordelig maar niet bij deze welgemanierde groep klussers. ‘Hey Lor, kom is…!’ En ik met mijn goeie gedrag en extra gewicht de trap op. ‘Moet je eens ruiken!’. Tsjaaaa…….

En stoffig gedrag. Hormonen schijnen ook invloed te hebben op je gedrag. Zo loop je zingend door je bouwval ‘He ho, he hóó, je krijgt het niet kadóóó.’ Zo help je tegeltjestikken, schroeftollen en cirkelzagen. En zo begin je spontaan te huilen omdat je het allemaal niet meer ziet zitten.

Sorry jongens…

K(r)amperen

De winter trok over onze bouwval en de net gelegde vloerverwarming mocht nog ab-so-luut niet aan. Timing. Wolkjes blazen en binnen het gevoel van buiten ervaren. Of we niet alvast in het huis konden slapen, vroeg manlief. Romantisch toch, een soort kamperen? Tsjaaa….

Hebben we uiteindelijk maar niet gedaan.

Nesteldrang en alles kwijt zijn

Tegen het eind van de zwangerschap komt de nesteldrang. De werklui weten inmiddels piekfijn wat dit inhoud. Hun definitie van gereedschap opruimen en terug kunnen vinden bleek een tikje anders dan de mijne.

Ik had allemaal logische plekken bedacht, maar neeee… of weer ik koffie wilde zetten.

zwanger en net een huis gekocht

Lachen als een boer met kiespijn 😉

Objectieve reflectie door een zwangerschapsbril

Want ik ben natuurlijk echt wel blij! Maar bij dat 9-maanden-op-9-maanden-af-verhaal plussen we met 4. En die 4 verdubbelen we tot 8. Want die verbouwing, was toch wel een hele bevalling!

Leuk weetje: Na 6 jaar klussen hebben we een fantastische tuin en een prachtig huis. Vooral omdat we het zelf gedaan hebben: van dakkapel, gevelrenovatie tot isoleren. Ik ben zo trots op mijn hubbie.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.