Allereerst een grote sorry. Echt. Het bloggen stond mij ineens zó tegen. Bij het openen van WordPress gingen mijn gedachten op blanco en mijn humeur daalde tot ver onder nul. Ik zag er gewoon het nut niet van in. Snel de computer uit om lui voor de buis te hangen. Echt gezellig tegen mijn vent was ik ook niet. Vandaag een update, om te zien dat ik nog leef (en hoe!).

Niet mijzelf, en zo begon het jaar..

Half januari voelde ik ineens een soort bobbeltje bij mijn borst. Meer een klier eigenlijk. Gelukkig trok dat snel weer weg. Maar in februari was het weer. Ik wilde geen paniek veroorzaken, maar in je hoofd gaat het toch malen en malen. Ik voelde me maar zo moe en lusteloos. Een lieve vriendin van mij bleek ineens darmkanker te hebben. Zo heftig. Ik baal dan zo!

IMG_20160402_180700

lui, hangen, geen energie (Volg Instagram)

Intussen ging alle drukte maar door. Kijken naar een basisschool. Een peuter die flink pubert, met alle lachrimpels en huilbuien van dien. Lange afstanden rijden voor werk. Wat lekkages in huis. De eindeloze was. En ik? Ik ben gewoon moe. Ik had zelfs geen energie voor leuke moestuindingen, afval scheiden en gezond koken.

Nou. Dan is er echt iets mis.

Zullen we er dan toch maar weer voor gaan..?!

Ik zal je alvast stiekem vertellen, in december besloten wij “er toch weer voor te gaan”. Een tweede kindje zou heel erg welkom zijn. Al durf ik best eerlijk toe te geven dat ik het ook doodeng vind. Weer al die babyzorgen en slapeloze nachten. Maar liefdeshormonen zijn gelukkig goed in het verbloemen van die toekomstige realiteit.

Oud en nieuw. Welgeteld één dag over tijd en een test doen. Negatief. Ik moet zeggen dat ik écht flink baalde. Ik sprak een hartig woordje met mijn hoofd en verbood mijzelf om “zo’n panische vrouw te worden” en het “los te laten”. Of dat lukt is een tweede.

In de daaropvolgende weken sprak het duiveltje in mijn hoofd bemoedigende woorden toe. Dat als het “niet lukt” in februari/maart, het niet zo erg is. Want een kindje krijgen vlak voor de drukste maand van het jaar is nou eenmaal niet altijd even leuk of handig.

Moeder Natuur en Karma versmolten zich samen met een geniepig lachje. Want zo werkt dat natuurlijk allemaal niet, hè Lori.

lovekarma

En toen, en toen, en toen..

Op schrikkeldag-avond racete ik van werk naar huis. Ik nam een kleine omweg om een nog kleiner verdacht pakketje af te halen bij een vriendin. Thuis aangekomen schakelde ik onze peuter, de pakketjes-opener in. Onder toeziend oog plaste ik in een glaasje. Aan mijn man de eer om het plastic staafje in het plasbekertje te hangen. Dekseltje erop. Staafje omgedraaid. Djeezz… die minuten zijn écht de meest spannende ever

Met emotionele ogen gaven we elkaar die ene speciale blik. De hond kreeg een goeie aai over d’r bol en we keken beiden naar peutergirl. “Ja, schatje. Weet je wat dat betekent? Jij wordt nu echt een grote zus! Mama heeft een baby in haar buik…”

Lees verder: “zwangerschapshormonen.. Wie ben jij?!”

Lieve allemaal, ik ben zo blij, gelukkig, moe en zwanger! Aan de ene kant heb ik heel eerlijk gezegd gewoon niet zo’n energie voor het bloggen. Aan de andere kant sta ik te trappelen om weer over groene baby dingen en voorbereidingen te praten! En ik mis jullie ook. Vertel, hoe gaat het met jullie? En spam zeker je leukste artikel even want ik lees hem graag!!! 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

38 Comments

 1. Gefeliciteerd!! Wat een leuk nieuws 🙂 Bij mij kwam er de eerste maanden van mijn laatste zwangerschap van bloggen ook niets meer in huis, rusten gaat voor 🙂

 2. Wat een mooi nieuws! Zorg goed voor jezelf dan komt alles op zn pootjes terecht. Beste tip die ik ooit kreeg bij nummer drie. Hier in het haagse gaat alles goed..Beetje chaotische dynamiek af en toe, en een drammerige dreumes, maar eigenlijk gaat het prima! Geniet van jullie kleine wondertje☺

  • Lori Reply

   Thanks charlotte 🙂 jaa, gelukkig niet veel klachten! Even een paar weekjes een klein beetje misselijk geweest, maar dat is nu gelukkig over. Helaas heeft deze huidtherapeut wel ineens een slechte rode huid! Beetje jammer. Maar ja, als dat het is dan kan ik ermee leven 😉

 3. Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd! Ik snap volkomen dat je moe bent en wel wat anders aan je hoofd hebt nu, al ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar alle zwangerschapupdates ;).
  …Tessa schreef als laatst…Fashion Revolution Week 2016My Profile

  • Lori Reply

   Thankss Tessa 😀 Jaa, ik ga zeker updates schrijven en veel groene mama & baby dingen jeeeej.

  • Lori Reply

   Ja dat is bizar hè. Sinds ik moeder ben, ben ik zo’n emotioneel persoon. En nu nog een keer zwanger, gewoon nog meer haha :p

  • Lori Reply

   hihi, thanks! Ja, ik ben gelukkig al helemaal gewend aan het idee. Een mei en november kindje straks, dat is mooi verdeeld haha 😉 Kan ik sparen in de tussentijd :p

 4. Aaaahhhhhhhh wow!! Gefeliciteerd lieverd!! Ik snap dat je er nu geen zin in hebt, maar ben erg benieuwd naar jouw groen zijn en zwanger combinatie!! Super super leuk!! En nog bedankt voor je lieve boekje, volgens mij heb ik heel aso niets van mij laten horen… Maar super leuk!!
  …Judith schreef als laatst…Float Yoga: yoga op het waterMy Profile

  • Lori Reply

   Heee aso 😉 Aah nee, haha maakt niet uit. Het blijft leuk elke maand weer die boekenruil te organiseren. Peutergirl is er ook heel blij mee altijd. Thanks voor je felicitaties. Ik heb ook enorm zin in de zwanger & groen zijn combinatie! ghehe.

 5. Oooh, wat een mooie reden om afwezig te zijn (ik had je al gemist hoor!).
  Van harte gefeliciteerd. Ik wens je een heel voorspoedige zwangerschap. Er gebeurt heel wat in je lijf, dat vraagt ook om een andere energiebesteding. Neem de tijd die je nodig hebt, maar ik hoop je weer te zien in groen-groen-bloggersland.
  Nu mag je kijken naar die hevea-spenen, zelf billendoekjes maken en nog meer van dat soort leuks 😉

  Hoe is het met mij? Bezig bij als altijd, maar toch ook iets rustiger. Bezig met de voorjaarsschoonmaak, verlanglijstjes maken, beseffen dat er nog heel wat oud zeer geheeld moet worden, mijn kinderen overladen met aandacht omdat ze zo snel groot worden. Zelf af en toe tekort komen.
  …Anita Willems schreef als laatst…Urban Jungle; macramé gezellig mee.My Profile

  • Lori Reply

   Haii Anita, ja echt hè, weer opnieuw al die groene baby dingen, ik vind dat ZOOO leuk. Fijn om te horen hoe het met jou gaat, klinkt wel druk allemaal. Nu nog een beetje jezelf overladen met aandacht, dan komt het goed 😉

  • Lori Reply

   Ja inderdaad, wellicht iets minder vaak, maar er zitten zo veel leuke dingen in mijn hoofd! Hoop snel iets meer energie te hebben 🙂

 6. Aaaah wauw!! Gefeliciteerd wat een geweldig nieuws. Ik moet echt bij elke zwangerschapsaankondiging janken haha!

  • Lori Reply

   Thankss Joyce, haha dat ken ik!! Heb ik ook zo erg. Wat een watjes 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.