Deze gevoelsmatige “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG” van de feelgood blog van Ella spreekt mij zo aan, dat ik direct begin te schrijven. Het zijn leuke vragen. Zoals wanneer zing, huil of bid ik? Wie maakt mij aan het lachen? Over de laatste keer dat ik heb gevochten en over de personen die ik bewonder!

Deze TAG is geïnspireerd op het gelijk getitelde boek (met liedteksten) van Ramses Shaffy. Chansonnier, schrijver, componist, acteur, maar bovenal levenskunstenaar. Helaas overleden door slokdarmkanker.

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG

1. Zing – Wanneer zing je?

Ik zing ALTIJD in de auto. Als ehh, ik alleen ben 😉 Want zuiver is het niet. Ik hou van nummers uit de top 40 en ik luister zelf graag naar Slam FM en FunX. Thuis tijdens het koken luister ik samen met peutergirl op haar kinderradiootje met microfoon. Nummers van Frozen en Dirk Scheele zingen we van A tot Z, inclusief eigen verzonnen dansjes. Love it!

2. Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.

Nou, kort geleden heb ik wel weer een flinke strijd in mijn hoofd gehad. Net moeder van een tweede, je weer opnieuw compleet overgeven aan het moederschap en jezelf wegcijferen naar de laatste plaatst. Het vinden van een nieuwe balans. Ik wil graag dingen voor mijzelf doen (uitgaan, bloggen, eventueel meer werken), maar ik heb er gewoon geen fut voor en ben een beetje moe, met een baby die ’s nachts om de twee uur wilt drinken.

3. Huil – Ben je snel geëmotioneerd?

Meer dan ik wil toegeven. Ik presenteer mijzelf liever als een harde tante, maar stiekem ben ik eerder een zacht eitje. Wanneer ik huil? Eigenlijk alles rondom emotionele moeder-kinderdingen. Bijvoorbeeld als een moeder ernstig ziek is of overlijdt. Maar ook een moeder die huilt van trots, bij The Voice Kids bijvoorbeeld. Ik kan er niks aan doen. Dan gá ik weer.

4. Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in? 

Ik geloof ernstig in de kracht van liefde. Zowel liefde voor mijzelf als liefde voor een ander. Ik bid niet naar een specifieke god. Eerder naar de kosmos, ofzo. Als ik bid voor iemand, dan wens ik op een intense manier iemand kracht toe. Dan voel ik dat met heel mijn hart. Bijvoorbeeld van de nabestaanden van iemand die is overleden. Of als iemand struggelt met zichzelf.

5. Lach – Wie maakt jou aan het lachen?

Ja, mijn kinderen! Peutergirl heeft echt van die rare, lollige grapjes en peuterpraatjes dat ik stuk ga. Zegt ze heel serieus dat ze in haar onderbroek gepoept heeft. Dus mijn gezicht staat al op: “Nooooo….”. Zegt ze: “Plop!” en dan valt er een paasei uit haar onderbroek. Okayy..

Ook leuk: “Gênante voorleesmomenten, boek successen en de fails (kinderboeken tag)

6. Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik ben gezegend met een ontzettend leuke, afwisselende baan als huidtherapeut en tekstschrijver. Maar is het wel druk naast het moederschap. Mijn uitgangspunt is werken om te leven. Ik probeer zo weinig mogelijk nodig te hebben qua spullen en nieuwe dingen. Dan bereken ik mijn maandlasten + extra spaar. Dit bedrag is genoeg en ik kies liever voor meer vrije tijd. Ik wil niet rijk worden.

persoonlijke update, corona werk vriendje

Lees ook: “De Financiële TAG “ik verdien minder dan modaal” (+GRATIS maandbudget template)”

7. Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?

Ik bewonder een overleden (ex)collega enorm. Zij dacht precies zoals ik, maar was 20 jaar ouder. Het gevecht tegen kanker leek zij te winnen, maar plotseling ging het zo snel. Ik vergeet nooit het appje dat ik van haar dochter kreeg, omdat zij er niet meer was.. 🙁 Soms lach ik in mijzelf en denk aan haar: “Jij zou mij wél begrijpen”, denk ik dan.

Wil jij de “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder” TAG overnemen?

Lees deze TAG ook bij Uit Mijn Keukentje, Schrijfgelukjes, Hippiemeisje, Kijkmomentjes, MamametPassie, Galabria, Mindjoy, MyMorgaine en Deborah Hamar. Wil jij deze “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder” tag ook overnemen? Doen! Kopieer hieronder de vragen. Als je mij tagt in je artikel, dan krijg ik een seintje wanneer het online staat en kom ik graag bij lezen!

  1. Zing – Wanneer zing je?
  2. Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
  3. Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
  4. Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
  5. Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
  6. Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
  7. Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?

De emoties des leven; die bewonder ik ook

Huilen, lachen en bewonderen. Het zijn allemaal bijzondere emoties. Zonder downs geen ups, denk ik altijd bij mijzelf. En emoties verbinden ons. Bidden geeft kracht en hoop. En zingen is soms een fijne uitlaatklep. Bedankt voor het lezen en much love!

bewonder zingen vogels

Wanneer zing jij? 😀

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  1. Oh wat een leuke tag! Veel dingen herkenbaar! Vooral het geëmotioneerd zijn. Man, wat ben ik soms een weekdier. En leuk dat je me getagd hebt. Ik voel me vereerd! Ik zal er snel eens mee aan de slag 😉
    …José schreef als laatst…Het Kiindfestival 2016My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.