Vorige keer had ik easy peasy glasreiniger gemaakt. Nou, werkt perfecto! En super makkelijk en snel te maken, echt een aanrader! Ook het recept van vloeibare wasmiddel staat erin en is simpoooll. Die heb ik trouwens uitgetest op drie wasjes van het weekend (eigen kleding, babykleding en een handdoeken was). Het resultaat? Het rook verder naar niks. Dat vind ik persoonlijk niet erg, want ik neem wel een parfummetje als ik een setje aan heb. En schoon? Jazeker, meneer de hypotheker. Nu gaan we voor zelf vaatwasblokjes maken!

zelf vaatwasblokjes maken

ik & mijn serieuze glasreiniger

Zelf vaatwasblokjes maken DIY

En nu een schoonmaak recept voor zelf vaatwasblokjes maken. De eer gaat weer niet naar mij [bron], ik ben enkel de werk-in-uitvoerder. Het receptje is niet per se voor gevorderden, al moet je wel wat meer geduld hebben (wat is dat?).

Nodig om zelf vaatwasblokjes te maken

DIY: recept zelf vaatwasblokjes maken

Doe alle poeders in een kom en doe er 15 druppels citroenolie bij. Dan komt het trucje; spray lááááángzaam citroensap (of azijn) er op. En dan steeds roeren. Sprayen. Roeren. Tot je een dikke pasta hebt. Ik was wel dik een kwartier aan het heksen en roeren. De pasta doe je uiteindelijk in ijsblokvormpjes en laat je 24 uur uitharden. Dat is nu aan de gang.

Houd jullie op de hoogte! (lees verder: de grootste vaatwaspoederloser ben ik) Kusje-doeiii

vaatwasblokjes

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

    • Hi Diana, ik ben benieuwd hoe het bij jou lukt! Na een tijdje kreeg ik toch doffe vaat en nu ben ik (tijdelijk) over op Sonett vaatwasblokjes (meestal een halve per keer). Maar… daar wordt de vaat ook een beetje dof van. Dus ik ben er nog niet uit, iets op mijn lange-termijn-2-do-list dus 😉

  1. Dit is nou een post waar ik echt blij van wordt! Zelf vaatwasserblokjes maken kende ik nog niet. Ik ben benieuwd naar het resultaat, dan wil ik ze zelf ook graag gaan maken!!
    …Kaboutertuin schreef als laatst…KaneeltheeMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.