Een tijdje terug zag ik bij mijn (ook bezig met gezonde voeding-)vriendinnetje zo iets leuks! Ze had allemaal potjes met zaadjes en nootjes erin. Super gezond en echt een eye catcher in haar keuken. Dat-willik-ook! Ze laat me meteen zien hoe zij haar eigen crackers maakt, oh my god, zo simpel! Dat-doeik-ook!

Ook leuk: “Wat doen met: noten, zaden en pitten als basisingrediënten voor je gezonde lifestyle?”

Hoe doe je zelf crackers maken van zaadjes en pitten?

Zo maak je zelf crackers van zaadjes. Allerlei verschillende (bio) zaadjes kun je ook online kopen.

  • Verwarm de oven voor op 150 graden;
  • Doe alle zaadjes bij elkaar (denk aan lijnzaad, pijnboompitjes, chiazaadjes, sesamzaadjes, pompoenpitten);
  • Maak een papje door er wat warm water bij te gieten (lijnzaad en chiazaad worden dan plakkerig en binden alles aan elkaar);
  • Laat even staan, kijk of het niet te nat (meer zaadjes) of te droog (meer water) is;
  • Plet het op een ovenplaat, rond, vierkant of maak er iets leuks van en
  • Zet in de oven tot het hard genoeg (naar wens) is. Gewoon af en toe spieken.

Lekkere zaadjes en pitten combineren

Mjam! Lekker zo’n cracker met smeerkaas bijvoorbeeld. Je kunt zaadjes en pitten door zoveel recepten doen. Bijvoorbeeld zaadjes in je tonijnsalade!

zaadjes

Ga jij ook zelf crackers maken van zaadjes proberen? Klets mee in de reacties of deel jouw recept!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

    • Dat vraag jij aan mevrouwtje “alles op gevoel” hihih. Ik heb ongeveer gedaan: 2-3 scheutjes warm water uit de kraan en ongeveer een half uurtje in de oven (ik voel steeds of de cracker al hard is), maar dat kan ook langer zijn geweest.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.