In een gezonde eet-lifestyle vind ik het leuk en lekker om veel zaadjes, noten en pitten te gebruiken. Wat doe ik er allemaal mee? Een lekker eet-inspiratie blogje, met als recept een tonijnsalade met zaadjes en andere ideeën.

Ook leuk: “Wat doen met: noten, zaden en pitten als basisingrediënten voor je gezonde lifestyle?”

Tonijnsalade met zaadjes, nootjes en pitten

Tonijnsalade met zaadjes

Neem een blikje tonijn. Snipper een half uitje erdoor heen. Maak een sausje van yoghurt, mayo, mosterd, olie en azijn. Maak de tonijnsalade extra feestelijk door er kleine stukjes frisse komkommer of augurk doorheen te doen. Mais kan ook goed. En maak het af met pijnboompitjes, sesamzaad en pompoenpitten.

Allerlei verschillende (bio) zaadjes kun je makkelijk online kopen.

Ook lekker met zaadjes

Ook lekkere recepten met zaadjes erdoorheen zijn eigengemaakte hummus (of houmous) met kikkererwten en zaadjes. Of maak je eigen gezonde, simpele crackers van zaadjes en pitten.

zaadjes2

Wat vind jij lekker om te doen met zaadjes, pitten en noten? Lijkt de tonijnsalade je wat? Klets mee in de reacties of deel jouw recepten!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.