In een gezonde eet-lifestyle vind ik het leuk en lekker om veel zaadjes, noten en pitten te gebruiken. Wat doe ik er allemaal mee? Een lekker eet-inspiratie blogje, met als recept een tonijnsalade met zaadjes en andere ideeën.

Ook leuk: “Wat doen met: noten, zaden en pitten als basisingrediënten voor je gezonde lifestyle?”

Tonijnsalade met zaadjes, nootjes en pitten

Tonijnsalade met zaadjes

Neem een blikje tonijn. Snipper een half uitje erdoor heen. Maak een sausje van yoghurt, mayo, mosterd, olie en azijn. Maak de tonijnsalade extra feestelijk door er kleine stukjes frisse komkommer of augurk doorheen te doen. Mais kan ook goed. En maak het af met pijnboompitjes, sesamzaad en pompoenpitten.

Allerlei verschillende (bio) zaadjes kun je makkelijk online kopen.

Ook lekker met zaadjes

Ook lekkere recepten met zaadjes erdoorheen zijn eigengemaakte hummus (of houmous) met kikkererwten en zaadjes. Of maak je eigen gezonde, simpele crackers van zaadjes en pitten.

zaadjes2

Wat vind jij lekker om te doen met zaadjes, pitten en noten? Lijkt de tonijnsalade je wat? Klets mee in de reacties of deel jouw recepten!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.