Go Back
snickersijsjes maken

Recept: zelf snickersijsjes maken in de blender

Een lekker zelfgemaakt ijsje in de blender met amandelmelk, kokosolie, dadels, pindakaas en nootjes. Smaakt naar: snickers!
Course Nagerecht
Cuisine internationaal

Equipment

  • 1 blender
  • 1 rechthoekige cake vorm
  • 1 vel bakpapier
  • 1 kookpannetje

Ingredients
  

  • 100 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 4 dadels zachte, zonder pit
  • 1 eetlepel pure pindakaas of tahin
  • 1 handje nootjes ongebrand, ongezout
  • 1 handje choco chips paar blokjes pure chocola (of hagelslag)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel kokosschaafsel

Instructions
 

  • Doe de amandelmelk, kokosolie, dadels, pindakaas en nootjes in de blender.
  • Leg een vel bakpapier in de rechthoekige cakevorm en giet het mengsel erin.
  • Zet de cakevorm met het mengsel in de vriezer, voor een uur.
  • Na een uur: smelt wat choco-chips (blokjes chocola of pure hagelslag) in een pannetje.
  • Haal de halfbevroren snickersijsjes uit de vriezer en giet het chocolade mengsel eroverheen. Bestrooi met sesamzaadjes en kokosschaafsel. Zet daarna weer in de vriezer voor 3 uur.