Buiten met mijn kids dingen ontdekken, vind ik een van de leukste dingen om samen te doen! Speuren naar slakjes, een wormen trein maken, kikkertjes volgen. Maar ook bloemknoppen laten zien of verhalen vertellen bij paddenstoelen. Speel jij ook graag in de natuur met je kids? Dan zijn deze zoekkaarten echt iets voor jou! (winactie gesloten).

IVN: een hippe natuur organisatie voor kids 

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen graag de natuur wilt laten beleven. Ik kende het nog niet, maar ik vind het heel mooi hoeveel vrijwilligers hun best doen om leuke dingen te organiseren voor jong en oud! Zo organiseren ze voor kinderen de buitenlesdag, modderdag, slootjesdag en leuke natuurkampen. Ze maken onderwijsmateriaal voor school en de bso. Veel wandelingen en activiteiten.

Check hier hun toffe natuur activiteitenlijst door heel het land! Van wandelingen, kinderactiviteiten, cursussen tot excursies en projecten.

Spelen met coole natuur gadgets: o.a. natuur zoekkaarten

De webwinkel van IVN staat voor natuurliefhebbers en groene mommy’s zoals ik vol gave groene leukigheidjes! Veel moestuindingen. Boeken en spellen over dieren en de natuur. Wat dacht je van een wormenbak maken? Of spannend leskisten en natuurontdekkingssets. En veel zoekkaarten!

Wat zijn dier en natuur zoekkaarten?

Op een zoekkaart staan allerlei items uit de natuur waarnaar je lekker kunt gaan speuren. Denk aan paddenstoelen, vogels, bodemdiertjes, rupsen, vlinders, diersporen en nog veel meer toffe dingen. Ik zou zeggen: kies wat leuks uit de lijst!

zoekkaarten

Bron: IVN

Zelf aan de slag

De website van IVN bekijk ik regelmatig om inspiratie op te doen.

Voor mijn verjaardag mag ik 2 toffe zoekkaarten weggeven. Doe mee in de reacties hieronder! Veel succes lieve lezers. Jullie verdienen het! (winactie gesloten de uitslagen vind je hier)

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

21 Reacties

 1. Wat leuk!! Wij gaan er regelmatig op uit, bos in, heide over. Onze kinderen vinden het heerlijk. Maar zijn ook nieuwsgierig. Ze komen van alles tegen en willen dan ook weten hoe het heet. Tja, en deze mama weet niet alles. Wat zou het leuk zijn om zo’n zoekkaart erbij te hebben. Bijvoorbeeld de zoekkkaart bos en heide en de kriebelbeestjes in beeld. Moeilijk kiezen overigens, zitten veel mooie bij!

 2. Jolein koolske Reageren

  Oh lijkt me super leuk voor mijn dochters !!! Ze zijn 3 en 4 el willen op het moment alles zien en ontdekken in de natuur 🙂 Deze kaarten zouden dus super leuk voor ze zijn 🙂

 3. Superleuk! Om te doen met ons kleintje maar ook met de kids uit mijn groep 3. Ik ga voor de bomenzoekkaart en de insectenzoekkaart!

 4. Karlijn Oosterik Reageren

  Ja voor mijn neefje Sem☺ hij is gek op in de natuur zijn! Insecten en dieren!

 5. Leuuk! Mijn dochter is gek op bloemen momenteel en als we wandelen net buiten het dorp wil ze het liefst alle mooie bloeiende wildgroeiende bloemen uit de bermen plukken. Lijkt me gaaf om samen met haar op zoek te kunnen naar al die verschillende bloemen. Bloeiende bermplanten dus! Maar insecten vindt ze ook bere interessant. Vooral de vliegende soort: hommels, vliegen, bijen, muggen etc. Dus ook die zou ik graag willen winnen!

  Ik kende IVN nog niet! Leuk om te onthouden!
  …José schreef als laatst…Ik dacht echt te gaan tandemvoedenMy Profile

 6. Alyt van der Heide Reageren

  Doe heel graag mee voor mijn meiden en gastkindjes. Trek er graag op uit in de natuur met ze of werk met thema’s, zoals de sloot, boerderij, tuinvogels. We doen ook mee met de vogeltelling en modderdag en gaan straks ook weer vissen. Ben er dol op. We hebben al twee zoekkaarten in huis. Ze zijn zo handig en leerzaam. Zou dolgraag de zoekkaart zeeschelpen (we wonen aan zee) en zoekkaart vlinders willen winnen. In mei start ik met het thema vlinders en heb bij de vlinderstichting een pakket met poppen/eitjes en rupsen besteld. Zo kunnen mijn meiden en gastkindjes zien hoe een vlinder groeit.
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag.

 7. Linda raaijmakers Reageren

  Graag de insecten en de vogel zoekkaarten voor onze tweeling Lucas & Eva ????

 8. Dat is leuk. mijn man zat vroeger bij de scouting en wil de kids vanalles leren over de natuur. dit maakt het ook wat interessanter voor hen, haha. De insecten en dierenzoekkaart lijkt me het leukste voor ze.

 9. De vogel zoekkaart voor onze jayden die alles heeft geleerd over vogels in groep 2 en de bomen kaart voor mezelf als we in de herfst weer baar het bos gaan en kastanjes gaan zoeken weet ik eens hoe een kastanje boom eruit ziet en hoef ik geen uren in het bos te zoeken????

 10. Milou Ruegebrink Reageren

  Bodemdieren en bermplanten. Wij wandelen veel een komen van alles tegen. Ik merk dat hier de meeste vragen (zoontje van 5) over zijn en dat ik vaak zelf ook niet weet wat het is. Leuk om samen op zoek te kunnen.

 11. Oh wat gaaf zeg. Ik wist helemaal niet dat dit bestond! Hoewel mijn zoontje misschien nu nog ietsie jong is, weet ik zeker dat hij dit over een tijdje wel helemaal geweldig gaat vinden. En ik ook!

  Mij spreekt de paddenstoelen zoekkaart en de beestjes op bloemen zoekkaart.
  …iooon schreef als laatst…Zwanger #2 – Zo andersMy Profile

 12. Super leuk! Ons dochtertje sprint op elke mier af die ze ziet! ????
  Ik denk dat zij de kaarten met insecten en bodemdieren geweldig zou vinden! ????????????

 13. Kicken! Gezien de nieuwe ‘hobby’ van mijn zoon en het feit dat we een seizoen in Zeeland op de camping staan zouden de kaarten: bodemdieren en schelpen & slakken heel erg van las kond !

 14. Fantastisch!!!!!!
  Ravi is nog een beetje klein, maar zodra het kan wil ik met hem de kaarten gaan gebruiken.
  Als hij een beetje op mij lijkt, zal hij uren in de natuur doorbrengen. De meest geweldige speeltuin in Mama Nature!!!

 15. Richard Lamain Reageren

  Leuk zeg!
  De planten en insectenzoekkaart zijn voor onze 4 en 7 jarige het meest interessant.
  Lekker erop uit en lekker actief bezig.
  Bedankt alvast

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.