Soms zit ik mijzelf een beetje in de weg. Ik wil ALLES en ik wil het NU. Maar in één keer een nieuwe, gezonde eco-lifestyle.. dat gaat gewoon niet. Naast een aantal doelen voor de fun, heb ik in mijn 101-doelen project ook wat eco doelen geformuleerd. Als steuntje in de rug. Vandaag een eco reis update. Wat vind ik nou eigenlijk belangrijk qua het eco gebeuren? En wat vind ik moeilijk..

Wat vind ik het meest belangrijk tijdens mijn eco reis?

Voeding. Voeding zonder troep. Géén hormonen, ander inspuitsel, voedsel-dat-slecht-voedsel-krijgt, geen e-nummers waarvan beweerd wordt dat er niks aan het handje is maar oops toch wel, ook vind ik het welzijn van de dieren belangrijk. Belachelijk hoe er wordt omgegaan met beesten.

Boektip: “Censuur: wat jij niet mag weten over je gezondheid”

Gezonde leefomgeving thuis. Verantwoord speelgoed (de bloggende dreumes), verantwoorde kleding (kledingproject-the best 33)? Welke huisregels? Zo min mogelijk gifstoffen (denk aan schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, wasmiddelen).

Gezonde opvoeding. Hoe lang borstvoeding? Welk eten wel (Rapley methode)? Welke eten niet? Welke keuzes en waarom? Hoeveel tolereer ik bij andere opvoeders (zoals de crèche)? Om omgaan met ziekte en gezondheid (koorts ziekte of strijd?)?

Wat vind ik moeilijk?

Dat je niet in één keer alles weet over voeding. Gezonde voeding wel te verstaan. En dat het veel tijd kost. Die tijd heb ik niet altijd.

Dat biologisch eten meteen duur is. Ik vind het de kosten waard, absoluut. Maar ik ben ook maar just somebody in the middle en heb een bepaald boodschappenbudget, dus niet alles kan. Plus, ik vind boodschappen doen in één supermarkt te handig. Tijd voor een goede bio basis boodschappenlijst.

Dat het moeilijk is om “de waarheid” te achterhalen. Niet alleen heeft iedereen een andere mening, zelfs de “deskundigen” staan soms lijnrecht tegen over elkaar. Ook keurmerken zijn niet altijd eerlijk. Lastig, lastig..

Okay.. uhm conclusie? Ik ben er nog lang niet. Dat wisten we wel. Maar deze zondagse update over mijn eco reis is vooral voor mijzelf een stok achter de deur om bezig te blijven met mijn zoektocht. Ik houd jullie op de hoogte.  En ik ben nu al zeer benieuwd naar mijn eco reis-samenvatting eind van dit jaar..

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Dat is dus wel wat me tegenhoud op dit moment om meer bio te doen.. de prijs. Vooral omdat ik nog werkeloos ben en we niet weten hoe de toekomst gaat zijn…
    …Nicole schreef als laatst…Natuurlijk ouderschapMy Profile

  2. Interssant om te lezen 🙂 lijkt me ook moeilijk om te bepalen wat “juist” is! Succes met je zoektocht en ontdekkingen!
    …Manon schreef als laatst…Spam je blog!My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.