Wat een stank zeg, het plasticje van de verrotte varkenshaas. Ik wilde mijn vent verrassen met een lekker stukje varkenshaas, had ik nog in de vriezer liggen. Maar die bleek niet meer goed. Pfoee.. nou, ik weet nu wat ze bedoelen met “vertrouw op je neus”. Over-duidelijk. Getver. Hoogtijd voor plastic afval scheiden 😉

Mijn smetvrees en de prullenbak

In onze mooie, nieuwe keuken hebben we de prullenbak verstopt in een la. Fijn en hartstikke handig. Want ik vind prullenbakken altijd van die smerige dingen. Ik onthoud altijd met welke vinger ik ‘m open druk en die moet dan weer schoon. Sorry, een panische kronkel van mij. Een smetvreesachtig iets. Maar nu doe ik gewoon de la open. Halleluja. En nog leuker, ik kan er twee prullenbakken voor afval scheiden in kwijt en dat komt weer van pas bij mijn vrolijke, nieuwe ecostyle. Uno normalo en uno plastico. Prullenbakio.

kijkjeindekeuken

Afval scheiden: je plastic apart

Want afval scheiden deed ik nooit zoals je heb gelezen. En sinds een paar weken dus wel. En dat gaat goed. Ik leg mijn bewijzen vast. Over panische kronkels gesproken, ik heb alle zakken plastic vuil vastgelegd op foto. En ben dit nog leuk gaan vinden ook. Ongeveer één zak vol plastic telt mijn wekelijke-plastic-bevuilingsgraad.

Lees tip: “plastic minderen met je eigen coole tasje”

Ja, i know, dat kan inderdaad nog minder. Maar dat is het volgende stapje. Niet op de feiten vooruit lopen, ik ben nu al trots op mijzelf. En eerst maar dat afval scheiden volhouden.

Voor nu is deze missie geslaagd. Beat the stinky varkenshaas. Die zak heb ik overigens linea recta naar de oranje-plastic-afval-verzamelbak, zo’n 100 meter verderop gebracht. Doen jullie aan afval scheiden?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

 1. Leuk artikel! Ik heb 1 prullenbak in een la verwerkt maar tegenwoordig is dat dus niet genoeg. Bij de deur een stapel oudpapier, aan de klink een tas met plasticafval…. niet echt charmant in huis!
  Ik vind prullenbakken ook ontzettend smerig! Ik draag liever het poepzakje mee naar huis dan ik onderweg tijdens de hond uitlaten zo’n vieze poepemmer moet openen! Jakkie…
  …mamoesjka schreef als laatst…Help, er ligt weer een Viva op het toilet!My Profile

  • Lori Reply

   Ja jakkie, prullenbakken aan de straat durf ik ook niet zomaar aan te raken. Dan maar mijn jas over mijn hand. Of moeilijk doen met mijn voet 😉

 2. Ja ik scheid een maand of drie nu sinds kort komen ze het hier halen in de gemeente. Ik wil alleen nog even een andere prullenbak ik heb nu de zak los rond slingeren in de keuken tot hij vol is niet echt handig.
  …Sharmayne schreef als laatst…Paas-igMy Profile

  • Lori Reply

   Ja 2 prullenbakken is echt handig dan! Zeker in een la 🙂

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.