Gezellig een weekendje weg met de familie. Gewoon een doorsnee break. Huisje in Nederland, in de bossen. Opa en oma zijn mee. Wij en de kleine kids. Er zijn een paar leuke speeltuintjes, een zwembad, pool of biljart. En ’s avonds? Dan zitten we gezellig naast elkaar op de bank. Gezellig, maar allemaal met onze neus op onze eigen mobiel. Af en toe hoor je gelach, natuurlijk. Alleen dat lachje is door één persoon, veroorzaakt door een berichtje op zíjn mobiel. Hebben wij een telefoonverslaving?

Je bent met elkaar, maar toch niet.. !

Ja, je bent gezellig met elkaar. Maar ook niet écht met elkaar. Bovenstaande constateer ik keer op keer. En ik ben het zelf hoor, diegene met d’r neus bovenop d’r mobiel. Echt, dat internet, je kunt ALLES vinden en ALLES zoeken. Zo leuk! Maar inmiddels raakt die weegschaal “online leven” en “het echte leven” een beetje uit balans.

verslaafdaantelefoon

Facebooktwitterlinkedinyoutubepinterestinstagrambloggerwordpressbloglovin

Jeetje, hoeveel van die social media moet (kun?!) je wel niet volgen. Eigenlijk word je gewoon informatie-overloaded. We zijn met z’n allen een beetje informatieverslaafd. We hebben steeds meer nodig. Maar er zit nog steeds maar 24 uur in één dag.

Hmm, wat zeg je? Mmm, mm..

Zit je lekker te lezen, praat er weer iemand tegen je aan. Hoo…!

“ff checken”

Als je net wakker wordt, als je op de plee zit, als je aan het eten bent, als je wacht op de trein. Zijn toch goede momenten, je moet toch wachten? Uhmm..

Ook leuk: “Bewust nadenken en werken aan een eco lifestyle”

Telefoonverslaving? 

Terug naar mezelf. Want of ik zonder mobiel wil? Nee, absoluut niet. Het is een deel van deze tijd. En daarbij, het is ook gewoon leuk. Maar dan wel bewust. En dat betekent voor mijzelf: niet alles willen volgen, tegenwoordig check ik facebook niet meer op mijn telefoon maar op de pc en verder geen telefoon tijdens het eten. En, niet concreet maar wel een mooie stelregel; éérst de mensen dan de apparaten.

Aii, niet makkelijk voor iemand die ’s ochtends vroeg als eerst haar mobiel moet checken. Hoe is jullie balans “echte leven” / “online leven” ?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

  1. Jaaa erg he! Alhoewel ik merk dat ik hem dus ook steeds vaker weg kan leggen hoor…
    Maar gebruik hem tegenwoordig steeds meer voor foto’s juist….. Die ik overigens dan ook weer deel soms haha 😛
    …Nicole schreef als laatst…GeboortekaartjeMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.