Ik houd van koffie, terwijl ik het niet eens super lekker vind. Gek hè. De reden? Het geeft mij het idee dat ik een beetje de controle heb over mijn eigen “wakker/alertheid”.. hmm, ja. Maar goed, dat te veel koffie niet goed is weten we. Maar weet jij ook waarom? Ik las laatst iets over cafeïne en het verlies van vitamine en mineralen. Beetje zonde van al je gezonde bio en verse voeding “werk” de hele dag. Anyways, ik ga dus koffieminderen.

Koffieminderen

Tijd voor een koffie-update dus, offe koffie-downdate.  Want ik schreef er al eerder over [oja, door die leuke donatie aan Unicef ook destijds word ik nu gestalkt per post, beetje vervelend!]. Twee kopjes caffeïne per dag, vind ik wel een mooie. Doen we die andere twee (*Hoest, drie, vier…) wel caffeïnevrij.

En koffie drink ik al lange tijd niet meer met suiker (check!) En een beetje minder melk is ook niet verkeerd (check!).

En we reizen weer verder langs alle eco&health-stop-stations. Tot volgende week!

Iets anders lezen over koffie of melk? Dan ben je meteen twee leuke blogs rijker ook – vind ik dan. Ook leuk de reacties eronder. Zo zie je maar, wat kunnen waarheden en meningen uiteenlopen. Gelukkig ook maar, ieder zo z’n ding. Maar laten op over één ding hetzelfde denken: respect voor elkaar. Dan komen we nog eens ergens met zijn alle in plaats van ieder voor zich.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  1. oh.. oh… Ik ben gek op mijn cappuccino’s in de morgen (kuch.. en in de middag). Een beetje minder zou vast geen kwaad kunnen, maar het is zooooo lekker!
    …Martine schreef als laatst…FloddertjeMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.