Heel enthousiast vertelde ik je, dat ik wil starten met een duurzame leefstijl. In mijn eco intro, staat onder andere dat ik van heel ver moet komen. Bewust en eco, daar had ik nog nooit wat mee gedaan. Nu het idee staat, wil ik een plan maken om mijn eco doelen te realiseren. Een pan op organisch papier, ofzo. Waar moet ik beginnen?!

Plan van aanpak voor eco doelen

Het liefst ga ik vol in de aanslag. Een idealistische lijst met doelen, gerangschikt in Excel, SMART geformuleerd.. of ben ik dan te perfectionistisch? Ik moet toch ergens beginnen.. Een losse paniek fladdert door mijn hoofd. Is mijn leven niet gewoon goed zoals het is? Ik weet echt nog helemaal niks over eco, duurzaam en organisch! Waar moet ik beginnen?!

Waar gaan we beginnen?

Wat vind ik belangrijk? Ik denk gezondheid, milieu, duurzaam zijn, gif vermijden, open staan voor veranderingen, gevoelens. Hoe zit het met die ingebakken routines? Het meest prominente is op dit moment mijn voeding.

Gezonde voeding

Ja. Gezonde voeding vind ik erg belangrijk. Ik wil er namelijk zélf controle op hebben. Ik wil gezonde, goede bouwstoffen geven aan mijn lichaam. En ik heb het recht om te weten dat een fabriek goedkope kankerverwekkende stoffen in mijn crème stopt, simpelweg om er zelf rijk van te worden. Ik wil wéten of de adviezen voor mijn kind wel echt veilig zijn. Ik wil met zijn alle leven in een gezonde wereld. En ik wil dat kleine beetje invloed dat ik kan uitoefenen, ook kúnnen uitoefenen. Ik ben geen zijlijnkijker. Maar bovenal wil ik, een gezonde cultuur creëren voor mijn kleine meid. Want zij verdient een gezonde omgeving, gezond lichaam en eerlijke kansen in deze snelle, materialistisch wereld.

Dus, wat is nu de meest duurzame keuze in dat eco plan van aanpak?

Het meest duurzaam is in dit geval dat organische papier níet te gebruiken. Geen lijstje. Geen tabel. Gewoon een mooie update op mijn blog. Want laten we eerlijk wezen, de wereld kan ik never nooit veranderen, maar ik bepaal wel zelf of ik een paar plastic tieten ..uhh plastic tasjes neem of niet 😉

Tip: check deze coole herbruikbare tasjes!

Bewust nadenken. Dat is stap 1. Tot volgende keer! Praat mee in de reacties, waar begon jouw eco reis?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Altijd goed om ergens bewust van te zijn en proberen dat gedrag te veranderen, al dan niet in de vastentijd. Zelf ga ik op mijn bedtijd letten, die is de afgelopen tijd flink later dan normaal en merk daar nu de gevolgen van.
    …linda schreef als laatst…3x Home made badverfMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.