Ik vind het zo leuk om te schrijven over hoe ik mijn leven een wat meer eco richting geef. Volgend jaar ga ik weer voor de kleine stapjes. Kijk en lees je ook weer met mij mee? Hierbij mijn eco doelen voor het nieuwe jaar!

Eco doelen voor het nieuwe jaar

Een kleine opzet voor mij en een leuke sneakpreview voor jou; volgend jaar ga ik mij verdiepen in het duurzamer maken van het huis en het “gifstof” minderen van de omgeving om mij heen.

Verder lezen: “Met 5 DIY schoonmaakproducten en nog geen 10 ingrediënten, je hele huis doen!

Moestuin & natuur

Ook qua spullen ben ik benieuwd wat er duurzamer, groener en gezonder kan. Ik ga opnieuw aan het moestuinieren. Superspannend, want dat is écht (nog) niet mijn ding! Ik word één met de natuur en wil hier meer over leren zodat ik het spelenderwijs weer door kan geven aan dochterlief. Of een composthoop bouwen (mag niet ontbreken bij een moestuin, vind je?).

Ook leuk qua spelen in de natuur: “Maak een wormenbak” of ga “speuren in slootjes”

Biologisch eten & minder verspilling 

Ik wil verder op de biologische tour qua vlees, ga op jacht naar en mij verdiepen in de “koop een koe” initiatieven. Ik wil doelbewust verspilling verminderen. Van water verspilling, de goedkoopste groene energie, geld besparen tot voedselverspilling.

Mijn 101-doelen ding

De 101-doelen zijn zeker niet foetsie, die fietsen ook in 2015 weer vrolijk tussen de regels door. Ook wil ik kijken of ik me kan inzetten voor goede doelen, en niet qua geld maar gezellig in natura.

Een duurzame levensstijl en eco doelen voor het nieuwe jaar

Yes, baby! Enne.. ben jij ook bezig met een wat meer biologische en duurzame levensstijl? Blijf dan ook zeker voorlopig nog bij me en samen klimmen we steeds hoger en hoger! Veel liefs en een geweldig 2015, ik ben er klaar voor.

Laat een reactie achter voor vriendelijke oppeppers of een kritische kijk ergens op. Ook nuttige feedback en originele ideetjes zijn altijd welkom.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Ik reageer eigenlijk nooit maar lees je blog al een hele tijd. Het leuke is dat ik ongeveer tegelijkertijd ben begonnen met duurzamer/ ecologischer en biologischer leven dan jij. Ik heb inmiddels de overstap gemaakt naar het bestellen van vlees via internet. Via besteleenkoe heb ik rundvlees besteld en varkensvlees van een ‘helder varken’, je moet wat ruimte in de vriezer hebben maar het bevalt mij uitstekend!
    Ik pik vaak nieuwe ideeën uit je artikelen dus ik blijf je volgen en ga zo door!!

    • Bedankt voor je superleuke reactie 🙂 Heb je ook een blog? Anders kijk ik zeker uit naar je volgende reacties met eventueel leuke tips voor mij 😉 ik ga binnenkort wat schrijven over de koe en varken, hihi. leukleuk

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.