Een echte vreetkees werd ik hoor, in die borstvoedingsperiode. Ik at écht aanzienlijk meer. Vier (VIER!) boterhammen voor de lunch. Nu ik wat minder voedingen geef per dag (zo’n 3-4) én niet meer hoef te kolven (jippie) merk ik dat ook weer terug in mijn hongergevoel. Ik eet er nu 3. En daarnaast lekker veel groente en fruit, jam. Maar met die eethoeveelheid, en überhaupt mijn dagelijkse werklunch in plastic zakjes… dat kan toch wel iets duurzamer?!

Via de tag “mijn eco reis” volg je wat ik precies doe om duurzamer, gezonder en groener te leven. Stapje voor stapje bekijk ik bepaalde onderwerp en ga ermee aan de slag.

Wat neem ik mee qua eten op als lunch op mijn werk?

Mee naar mijn werk gaan tegenwoordig tijdens de borstvoeding:

  • komkommer- en/of wortelreepjes die ik over heb (in een plastic zakjes)
  • een banaan en/of appel, laatst nectarine (die wel los in mijn tas)
  • 3 boterhammen met jam, housmous, kaas, nouja van alles (in een plastic zakje)
  • 1 koppie koffie on the go
  • 1 flesje water (die hergebruik ik veel)

Kan ik mijn werklunch duurzamer maken?

Alles gaat mooi in mijn oude kolftasje met koelelement (jaja, hergebruik hergebruik). Tot zover goed. Aan het eind van de dag gaat al het plastic netjes in de plastic prullenbak. Afval scheiden, check.

Maar… 2 zakjes per dag in 4 werkdagen = 8 plastic zakjes per week. Een beetje zonde! De boel vervangen door een aluminiumfolietje is ook geen goed plan, want dat vergaat helemaal nooit in de natuur.  Terug naar de ouderwetse broodtrommel dan maar? Dan vond ik als puber trouwens vre-se-lijk. Maar nu ga ik een leuke zoeken. Een eco lunchbox, natuurlijk 😉 Eet smakelijk!

Lees verder: “coole eco broodtrommels en waterflessen” & “ecologische lunchboxen en bekers voor kids”. Hoe neem jij je lunch mee naar je werk?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.