Er zijn twee dingen in mijn drinkpatroon wat minder gezond. Ik drink graag (veel) koffie. En eh, dat ligt ook een beetje aan ons slaapdrama met de kleine. Het is ook een beetje een gewenning geworden. En een beetje stinkerig ook. En gele tanden, YEK, maar wel – gevoelsmatig – wat meer energie op werk. Kiezen of delen.

Minder koffie, meer water

Daarnaast vergeet ik vaak genoeg water te drinken. Zeker als je je bedenkt dat 1 koffie alweer min 1 glas water is. Of zoiets. Ik heb die regel nooit begrepen, trouwens. Telt koffie nu wel mee als vocht. Of moet je het juist weer van je vochtniveau aftrekken? Anyways, de dag verstrijkt zo snel en dan heb ik vaak alleen nog maar koffie op en wat thee en soms een smoothie.

Werken aan mijn gezondheid in stapjes

Who the FUCK is eco?! gaat naast een duurzame lifestyle, ook over (mijn) gezondheid. En die gaan we even opkrikken op de volgende manier. Een nieuwe richtlijn is geboren, maximaal 4 kopjes koffie per dag en voor óf na deze koffie, klok ik snel een glaasje water naar binnen. Zo, die kan maar binnen zijn. En ook een haalbaar doel, want ik – ben de moeilijkste niet – vul dat koffiekopje gewoon daarna effe met water, glok glok glok, en doel gehaald!

Andere leuke kleine eco-doelen: “Let eens op het ei-stempeltje” en “melk & yoghurt van weidemelk”

Een beetje bewust op persoonlijk niveau, maar vergeet ook de mensen om je heen niet

Was water maar voor iedereen zo toegankelijk! 780 miljoen mensen in de wereld – oh my god, dat zijn écht veel mensen –  hebben gewoon NOG STEEDS geen schoon drink water. En dat in deze tijd. Ik vind het daadwerkelijk onbegrijpelijk. De één bezit 870 miljoen aan keiharde dollars terwijl het equivalent aan mensen gewoon niet normaal kan drinken. Sorry, ik dwaal ook af.

Beetje doneren voor water

Na het bekijken van mijn bron (Unicef) hiervoor, bedenk ik me, what the hell, ook al ben ik het vertrouwen kwijt in die hulp-organisaties, ik wil die kindertjes helpen, ik draag mijn steentje bij en kan best eenmalig €5,- missen vandaag. Dus, vandaag eigenlijk een dubbel goed doel gesteund.

Daar drink ik graag een kopje koffie op!

water-malawi-uni112853-540

Bron: Unicef

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Leuk artikel! Naast een kopje koffie moet je eigenlijk een glas water maar dat doet toch niemand!
    Ik drink geen koffie maar ik vind de geur wel ontzettend lekker! ( is dat raar?)
    Super dat je het goede doel hebt gesteund, belachelijk inderdaad dat er nog steeds mensen leven zonder schoon drinkwater. Warme groet, Ilona
    …mamoesjka schreef als laatst…PaleoMy Profile

  2. Ik drink met je mee☺ Het is onverteerbaar dat er gebrek aan schoon water is. Een journalist die ik las schreef dat er oorlog om water zal worden gevoerd, ooit. Het zou me niets verbazen als hij gelijk kreeg.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.