Ik weet niet in hoeverre ik (al) overkom als een echte eco-girl maar ik voel me echt nog een ongerept groentje – om in de eco-termen te blijven. En nu ik zo bewust en nadrukkelijk de wereld om mij heen bekijk, ben ik nog lang niet uitgekeken. Die eco-bril doet je ogen echt openen.

Keurmerken, bullshit?

Ik ben weer een nieuw onderwerp ingedoken; een soort keurmerk genaamd “weidemelk”. Sceptisch, dat wel. Want ik ben altijd een beetje huiverig met keurmerken. Veel is gewoon Boehoelsjoet. Maar toch, zoals het een echte beginner betaamt, je moet ergens beginnen. En dieper de materie in, is de volgende fase. Voor nu geven deze keurmerken mij enigszins houvast in de wereld der eco-gezond-en-duurzaam.

Wat is weidemelk?

Wat is dat weidemelk dan? “Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.” Binnen de moderne melkveehouderij is het namelijk niet vanzelfsprekend om de koeien van het voorjaar tot het najaar in de wei te laten grazen..

Ga ik voor weidemelk?

Ik houd gewoon van koeien en koeien verdienen het om te grazen. Het zijn mijn lievelingsdieren, wist je dat? Toch eet ik ook graag koe.. sorry. Verder vind ik dat koeien buiten horen en niet in hokjes ter grootte van het desbetreffende object zelf, die koe dus. Enne, daarbij komt, als die koe goed eet, gras dus, zijn die koe-producten voor ons ook gezonder. Dus ja, qua melk en yoghurt kies ik voor weidemelk.

Lees ook: “Ik wil een bio ei: wat betekent dat ei stempeltje?”

Een yoghurtje van weidemelk

Zo, ik scoor een heerlijk yoghurtje, voor het mooie bedrag van €1,30 bij de Jumbo – die overigens PLOFKIPPEN verhandeld, dus die daar niet kopen. Mijn yoghurtje is met de zelfgemaakte bessen compote uit de moestuin van de buurman een en al JAMMIE!

>> volle weidemelk yoghurt € 1,09 bij de AH (2019) 

weidemelk

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  1. Ik vind dat je al goed op weg bent om een echte eco girl te worden hoor. Ik lees deze stukjes erg graag.. jij doet het denken al voor mij, slecht he haha!
    …Nicole schreef als laatst…My happy list #2My Profile

    • Lori Reply

      Dat vind ik ook juist leuk om te horen, dat je er wat aan hebt 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.