Al een tijdje was ik op zoek naar een biologisch groente en fruitpakket. Deze week heb ik een klein pakket met alleen groenten (€ 8,75) gehaald bij de natuurwinkel bij ons in de buurt. Er zitten 5 groente soorten in. Gemiddeld dus € 1,75 per soort. Nu vind ik dat nog wel meevallen eigenlijk. Alles uit het seizoen natuurlijk, biologisch(-dynamisch), vers en smaakvol! Wat zit er deze week in en wat maak ik met snijbiet en raapjes? Bekijk hier de inhoud tuinbonen en artisjokken.

Stoeien met snijbiet en raapjes (inhoud groentepakket)

Wat zit er in mijn groente pakket deze week? (inhoud is € 8,75)

  • 1 biologisch-dynamische spitskool
  • 3 biologisch-dynamische raapjes
  • Biologisch-dynamische snijbiet
  • 1 biologisch-dynamische komkommer
  • 1 bio krop ijsbergsla

Oke, de raapjes ken ik niet. Of is dan snijbiet? Wat erg. Effe googlen – oké het zijn raapjes. Verder aan dit pakket geen bijzonderheden voor mij. Wel lekker natuurlijk 🙂

snijbiet

Snijbiet-taartje in de maak 

Wat heb ik er allemaal mee gedaan?

Beetje jammer en niet goed gepland van mijzelf, want ik had deze week ook een Hello Fresh box (net zoiets als Marley Spoon) besteld. Dus ik had al avondeten voor 5 dagen. Én wij aten een dag bij mijn ouders. Eten in overvloed dus. Als lunch heb ik een snijbiet-geitenkaastaartje gemaakt. Super lekker.

De spitskool at ik bereid in kokosmelk samen met de raapjes (zoet met nootmuskaat, kruidnagel en kaneel) met rijst en een kipburger.

De komkommer gebruikte ik voor een verse spinazie munt smoothie of met paksoi, citroen, banaan, sinaasappelsap en gember en de ijsbergsla voor een warmkoude salade (sla, ijsbergsla, champignons en aubergines).

biotas2

Lees verder: 7x duurzame tips voor groenten en fruit (red de losse banaan enzo). Hebben jullie wel eens een groente pakket geprobeerd?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.