In een ideale wereld zou ik mijn vlees halen bij de bio-slager, mijn groente vers van het onbespoten land, goede zaadjes en vruchten van mijn kruiden-buurvrouwtje en melk en kaas van de boer. Helaas woon ik in een drukke, stinkende stad naast een weg – in een hartstikke fijn huis hoor, dat vooropgesteld. En in die laatste realiteit doe ik gewoon lekker simpel mijn boodschappen bij een van de supermarkten en of bestel online bij Picnic of de Appie.

Ik wil bio, maar het is zo duur

Maar ik wil – ik wil. Ik wil bio! Maar ik snap het niet in één keer, er is zoveel (des)info. Ik heb het geloof ik al eerder genoemd, keurmerken. Lastig, lastig. Maar toch kijk ik ernaar. Ik zoek naar keurmerken op de verpakking en kies dan die. Helaas heeft dat me in meerdere gênante kassa-situaties gebracht  …… onbeleefd starend naar mijn mobiel – correctie, geld over aan het maken naar mijn ING – terwijl de caissière het te betalen bedrag noemt en mij verwachtingsvol aankijkt ……. Ja, ja. Zwetend die pas erdoor.. pffoee, het is snel overgemaakt. Halleluja huidige technologie. Dat dan weer wel. Anyways, bio = duur!

Hoe zit het nou precies met die keurmerken?

Goed. Keurmerken. Leuk. Maar van mijn keurige boodschappenbudgetje a €50,- per week blijft niet veel over. Ik zit tegenwoordig rond de €65,- maar dan wel bewust en bio. Neem die simpele komkommer. Een kaarsrechte goedkope heb je al rond 55 cent (bespoten, gemanipuleerd of wat dan ook) maar die iets gekromde bio-komkommer kost toch mooi € 1,40. Toch is dit wel wat ik wil. Namelijk niet bezuinigen op mijn gezondheid. Maar het is wel een mind switch.

Lees ook: “Biologische eieren en wat is het ei-stempeltje” en “Weidemelk, goede melk?”

Mijn zoektocht naar goed en bewust eten gaat door want:

– ik wil geen genetisch gemanipuleerde rotzooi, dingen zijn goed zoals ze zijn. Beter zelfs;

– ik wil kwaliteit en geen kwantiteit;

– ik wil vlees maar graag zonder gratis hormonentroep;

– ik wil eerlijke info over mijn eten;

– ik wil liever voorkomen dan genezen (ik geloof, gezondheid komt van binnenuit en voeding is een belangrijke basis hiervan)

Kortom, ik weet best wat ik wél wil. Nu nog even goed uitzoeken qua keurmerken of ik niet genept word voor iemand anders z’n portemonnee.. Let jij op keurmerken tijdens het boodschappen doen?  

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Ja bio is duur.. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet aan toe ben om idd 1,40 neer te tellen terwijl je hem ook voor 39 cent kunt kopen.. Wel probeer ik zo veel mogelijk bij de boer te halen hoor.. Maar nog niet alles…
    …Nicole schreef als laatst…Mijn oude versleten knuffel(tje)My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.