Tijdens de autorit richting het vakantieadres moet je wennen aan het af-wifi-kicken, maar vraagt je maag toch ook om het hoognodige. En natuurlijk kun je ‘gemakkelijk’ ergens stoppen en ‘gemakkelijk’ wat eten. Helaas betekent dat vaak ook ongezond en duur. Wat zijn nu gezonde hapjes onderweg op vakantie?

Check hier coole & betaalbare koelboxen en koeltassen

Gezonde hapjes onderweg op vakantie

Onderweg hadden wij de koelbox mee met gezond en (jawel heus ook) ongezond eten en drinken. De reis duurde in totaal 10,5 uur (zonder stoppen 8 uur) en wij hebben verder – op 3 koffie na – niks gekocht onderweg, scheelt weer centen.

Qua drinken nemen wij een thermoskan koffie (WE NEED COFFEE, toch wel..) en verder water, flesjes jus d’orange, appelsap en energy mee. Hiervan hadden we nog ruim over bij aankomst.

Lees ook: “10 x lekkere gezonde drankjes voor de kleine (en jou)”

Qua eten (ontbijt en lunch) hadden wij 12 bolletjes mee. En qua beleg; kaas, gebakken bacon, lekkere ham, smeerworst en 6 gekookte biologisch eitjes. Natuurlijk ook peper&zout, jam. Uit het ongezonde assortiment: Haribo snoepjes en Tucjes. En verder uit het gezonde assortiment: overheerlijke en gezonde bananen, appels, aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

Lees ook: “tips voor gezond snoepen voor kids en ouders”

Jam, jam.

Gezonde hapjes onderweg op vakantie

Wat nemen jullie zoal mee onderweg naar vakantie tijdens de reis qua gezonde en lekkere hapjes? En lees verder: grappige taalvoutjes op vakantie.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

7 Comments

 1. Lekker en luxe hoor, zoveel keus! Hihi! Wij nemen toch ook altijd wel eten mee voor onderweg maar meestal een zak bolletjes met ham en ander (simpel) beleg. En verder heel veel slechtigheid zoals snoep en chips! En oja, bifi worstjes horen er voor mij ook echt bij 😉
  …Priscilla schreef als laatst…Op Pad: NaturalisMy Profile

  • Lori Reply

   Hihi ja bifi.. was vroeger toen ik klein was ook standaard bij ons, ja 🙂

 2. Ziet er heerlijk uit allemaal!!
  Wij nemen ook altijd van alles mee hoor, ideaal, en zo grijpen we nooit mis als een van de drie kindjes trek heeft. Niets vervelender dan zeurende kids in de auto door de honger hahaha.
  Fijne vakantie!!
  …Kaboutertuin schreef als laatst…Veiling voor AlizaMy Profile

 3. Lekker! Gezond en goed voor de portomonee! Maar wat mij altijd het meest bij is gebleven van vakanties met lange autoritten is de sfeer die het geeft om met zn allen gezellig uit de koelbox te eten die mijn moeder had klaargemaakt. Dat heeft wel wat! Leuk!
  …denies schreef als laatst…Happy-House Luxury Living BlokkussenMy Profile

  • Lori Reply

   Ja inderdaad! Ik vond de reis vroeger ook altijd leuk. Kom s’nachts uren met m’n pa kletsen, terwijl moeders en broertje sliepen.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.