Voor mij geen 9-5, met een parttime baan als Huidtherapeute en fulltime baan als mommy. Al hoor je mij niet klagen. Ik heb zoveel plezier in beide. Ik werk 3 dagen als Huidtherapeute bij grote huidklinieken door heel Nederland.

Wat is een huidtherapeut?

Als Huidtherapeute behandel je de zieke en beschadigde huid met als doel de ziekte/stoornis op te heffen of te verminderen. Een heel breed en superleuk vakgebied. Op mijn werk behandel ik zowel op medisch gebied (littekens, overbeharing, pigmentvlekken, couperose) als cosmetisch gebied (huidverstrakking, huidverbetering). Ik werk met diverse lasers en medische peelings. Ik heb daarvoor de hbo-opleiding Huidtherapie gedaan.

Voorbeeld van mijn werkdag als huidtherapeut

Dit artikel is als vervolg op mijn gastblog bij Kelly Caresse “Wat doe jij van 9-5?”. En het laat zien hoe mijn dag verloopt als mama en huidtherapeut.

Ochtend

6.30 uur gaat mijn éénjarige dreumeswekker. Haar ochtendborstvoeding is voor mij een ideaal moment om wakker te worden. Gaap.

6.45 uur uit bed. Hond beneden eten geven. De kleine in haar kamer een schone luier geven en aankleden. Mee naar de badkamer. Ik geef mezelf en haar (om bezig te houden) een tandenborstel. Eventjes opfrissen, deo’tje, crèmepje, kleine bij de wc-borstel vandaan plukken, mijn haar in een vlecht. Op naar de kastenkamer; mezelf aankleden en opmaken. Kleine speelt meestal met zooltjes en veters die onderin de kast liggen.

7.15 uur samen een broodje eten. Koffie maken voor onderweg.

7.30 uur kleine naar de crèche. Mama in de auto lekker hard Slam FM aan! Even geen mama (op de lege kinderstoel achter me na dan). Daarna naar het nieuws en de praatjes van Giel luisteren. (Handsfree) bellen met manlief, lipstick bijwerken in de autospiegel. En niet te missen; genieten van mijn eigengemaakte koffie 2 go.

8.30 uur op werk. Dagje op het hoofdkantoor vandaag, in plaats van op locatie. Koffie maken. Mail open, bedrijfs-chat open, taken met collega verdelen. Mail doen, locaties bekijken. Telefoontjes aannemen, vragen beantwoorden en nieuwe klanten inboeken.

9.30 uur eerste klant; laserbehandeling voor definitief gezichtsontharen. Ze had al redelijk goed resultaat na 3 behandelingen. Afrekenen, nieuwe afspraak.

10.00 uur eventjes tussen. Er staan nog 3 stukken tekst op de planning. Koffie erbij (3e bakkie, mijn eigen bepaalde dagelijkse max. is 4, dat worden er dan vaak 5).

Middag

Daarna komen er een aantal klanten achter elkaar; een laserbehandeling voor acnelittekens. Een pittige behandeling maar met super resultaat. Definitief ontharen oksels/bikinilijn, een medische peeling, acne reinigingsbehandeling, een pigmentvlek hier en wat couperose daar, een huidverstrakking voor striae.

Oja, daartussen zat wel mijn pauze. Een lekker bakje rijst met groente van gisteravond.

Avond

17.00 uur richting huis, alweer. Beetje druk onderweg, wel heerlijk weer. Raampje open. Richting mijn moeder, die de kleine meid eind van de dag van de crèche haalt.

18.10 uur yes, de kleine meid kussen. Naar huis en eten koken.

19.00 uur eten met z’n drieën, daarna met de kleine badderen en haar op bed leggen.

20.00 uur mommy time! Gtst, blogjes lezen en schrijven en natuurlijk manlief aandacht geven.

23.00 uur Gaap… trustee allemaal, ZzZZzz… Morgen weer een dag (..dan 23.30 uur: “weeeeehhh”, 4.00 uur: “weeeeehhh”.. Oja, ik ben moeder; “het is een fase, het is een fase).

Drukdrukdruk dus. Maar dat vind je vast herkenbaar als moeder? Hoe vind jij de combinatie werken en moederschap? Is dat te doen of vind je het ook zwaar? En wat voor werk doe je? Klets mee in de reacties!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.