Er zijn te veel leuke blogs en artikelen voor de tijd die ik heb om ze te lezen. Waarschijnlijk mis ik een hele hoop ook. De grote bloggers ken je wel omdat je daar snel terecht komt. Via Google, Bloglovin of via reacties van anderen. Maar ik scrol soms ook veel door omdat artikelen mijn interesse niet wekken. Hoe moet je een nou een goede selectie maken van de voor jou leuke blogs? En welke blogs vind ik nou leuk om te lezen?

Lees ook: “Leuke blogs om te lezen”

Verzamel de leukste blogs

Via Bloglovin vind ik dit wel het makkelijkst. Alleen ik wil niet een te lange lijst hebben want dan raak ik echt overprikkeld haha. Maar ik wil ook niet een te korte lijst en leuke artikelen missen. Mamaliefde bijvoorbeeld, maakt per maand een selectie leuke artikelen – stiekem handig voor mij om weer eens wat nieuws toe te voegen. En ik moet wat meer moeite doen om zelf te neuzen, zoeken en toevoegen. En te “ontbloglovin-en”. Tja daarin speelt die schaarse tijd ook weer een rol.

Welke blogs vind jij leuk om te lezen en wat vind ik?

Begin bij het begin. Waar ligt je interesse? Lastig eigenlijk want ook dat verandert steeds. Persoonlijk vind ik niche en kleinere blogs leuk om te lezen omdat die heel puur zijn. Maar tegelijkertijd lastig te vinden. Aan de andere kant zijn grotere blogs weer echt een inspiratie voor mij.

Qua onderwerpen lees ik zelf graag over de vorderingen van een moestuin, objectieve reviews over items die mij aanspreken, leuke recepten, tips voor gezonde en duurzame dingen, artikelen over iemands persoonlijkheid waar ik mij juist wel of juist helemaal niet in herken. Ik vind het knap als een blogger zich echt bloot durft te geven over een probleem. Likes doe ik alleen bij recepten die ik wil bewaren om uit te proberen. Reacties geef ik zelden en alleen als ik na het lezen de behoefte heb om iets te vertellen of beantwoorden. Misschien zou ik dat wat vaker moeten doen?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

8 Reacties

 1. Leuk artikel! Ik volg zelf een aantal blogs via FeedDemon, een extern programma die ik super fijn vind. Daar maak ik wekelijks mijn rondje blogs lezen mee.

 2. Ik heb dus een vrij lange bloglovin lijst. Zo af en toe ga ik die lijst door en kies ik 1 of 2 artikelen van een persoon die ik dus lees en waarop ik dan vaak ook reageer, zoals nu eigenlijk haha. Niet dat ik die andere artikelen niet leuk vind ofzo, maar heb er gewoon echt geen tijd voor!
  …Nicole schreef als laatst…London vlog dag 1My Profile

  • Hi Nicole ik heb echt respect voor de manier waarop jij zo aandachtig op andermans blogs reageert. Kan ik nog wat van leren 😉

 3. Via via kom ik op andere blogs terecht. Soms is het het onderwerp waar iemand over schrijft waardoor ik blijf volgen, soms is het een onverklaarbare ‘klik’, bijvoorbeeld door schrijfstijl.
  Ik reageer wel zo veel mogelijk, vaak is het een kwestie van over en weer reageren en volgen. Ik merk dat er op die manier een band ontstaat.
  De laatste tijd heb ik niet veel nieuws aan mijn leeslijst toegevoegd. Aan de onderkant valt er ook heel veel blogs af, doordat mensen stoppen. Misschien tijd om er weer wat aan toe te voegen 🙂
  Je hebt geen tips?
  …Anita schreef als laatst…De verrassing van de vakantie naar Zweden was …DenemarkenMy Profile

 4. Ik kom ook tijd te kort om alle blogs die ik leuk vind te volgen… ik zou er bijna een dagtaak aan hebben.
  Ik lees net dat je niet vaak reageert op blogs: dan voel ik me wel heel erg vereerd dat je dar bij mij wel regelmatig doet 🙂
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Update: de ex-legkipjesMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.