Welk geboortekaartje je kiest is heel persoonlijk. Er zijn veel manieren om je omgeving op de hoogte te stellen van de geboorte van jullie kleintje, zoals via de app en Facebook. Maar met een tastbaar geboortekaartje beleef je het als omgeving toch meer mee. Misschien dat ik ze daarom wel extra speciaal vind, en een geboortekaartje dus altijd bewaar. Hoe kies je nou dat allerleukste geboortekaartje en wat past er bij jou? Waar moet je opletten en ook … welk geboortekaartje denk je dat wij gekozen hebben?

Kant-en-klaar of eigen ontwerp?

De meeste websites met geboortekaartjes bieden alle mogelijkheden. Je kunt dan kiezen uit vele stijlen geboortekaartjes. Het enige dat je hoeft te doen is de eigen gegevens in te vullen. Je kunt ook deels je eigen kaart ontwerpen. Dan kies je een kant-en-klaar model, welke je vervolgens naar hartenlust kunt aanpassen. Bijvoorbeeld met een mooie foto van jullie baby erbij of sprekende illustraties. Voor de echte creatieve geest met specifieke wensen is het leuk om zelf een geboortekaartje te ontwerpen. Zelf hebben we gekozen voor een kant-en-klaar model en deze wat aangepast.

TIP: Bij de meeste aanbieders is een gratis proefdruk mogelijk. Bijvoorbeeld bij Greetz hebben ze veel opties en het is in een mooie kwaliteit.

geboortekaartjesWelke stijl kies je?

Online zijn er zoveel verschillende soorten geboortekaartjes, daar moet gewoon wat tussen zitten. Al lijkt het tegelijkertijd de keuze alleen maar moeilijker te maken. Heb je al een stijl in je hoofd? Dat maakt het zoeken gemakkelijker. Zo niet, scrol anders eerst gewoon een aantal pagina’s af om je te oriënteren. Bedenk ook bijvoorbeeld wat voor type mensen jullie zijn (klassiek of juist een beetje apart, welke kleur spreekt jullie aan?). Wil je echt iets jongens- of meisjesachtig? Of wellicht een stijl dat lijkt op jullie babykamer. Ben je helemaal fan van monochrome kinderkleding, dan kun je ook zo’n soort kaart kiezen. Wil je een kaart gebaseerd op het sterrenbeeld van jullie kind of een bepaalde tekening met een diepere betekenis?

TIP: Het is handig als je de geboortekaartjes die je aanspreken op een website, kunt opslaan in je favorieten of account.

Wat zet je op het geboortekaartje?

Natuurlijk onthul je op je geboortekaartje DE naam, de geboortedatum en de allereerste facts (geslacht, geboortegewicht, -lengte en -tijdstip). Maak de kaart extra persoonlijk door er een verhaaltje of gedichtje bij te zetten. Ook kun je de kaart gebruiken als uitnodiging voor jullie kraamfeest of deel je voorkeuren qua kraambezoek en cadeautjes. Vergeet je eigen adres en telefoonnummer er niet bij te noteren en… check alle dubbel op juistheid en spelling (zwangerschapswarrigheid – ik weet er alles van!)

Praktische Tips & Tricks

  • Update op tijd je adressenbestand. Importeer dit bestand alvast op je account van de geboortekaartjes website als je wilt dat zij jouw kaarten versturen. Print ze alvast thuis uit op handige etiketten stickers als je de kaartjes zelf gaat versturen.
  • Als je in je kraamtijd liever wat meer rust wilt, verstuur de geboortekaartjes dan niet op een van de eerste dagen, maar bijvoorbeeld na een week.
  • Bestel altijd wat extra kaarten. Je weet maar nooit. (nogmaals, zwangerschapswarrigheid – haha).

Kaartje2go

Onze geboortekaartjes hebben wij besteld bij Kaartje2go, net als bij onze dochter. Deze webshop ziet er professioneel uit en er is een zeer ruime keuze aan kaarten. Ze hebben naast geboortekaartjes ook allerlei andere kaarten. Er zijn veel mogelijkheden om je kaart helemaal persoonlijk te maken. Het fotoprogramma werkt ook fijn en snel. Daarnaast word ik blij van opties zoals kaarten opslaan als favoriet, eerder bestelde kaarten terug zien en het importeren van een adressenbestand. Een proefdruk van je geboortekaartje is gratis en als je een account hebt krijg je extra korting op kaarten en regelmatig een leuke actie in je mailbox zoals een gratis postzegel.

TIP: wil je iets super origineels? Bestel van je geboortekaartje een uniek keramiek tegeltje!

welk-geboortekaartje

Heb jij je kaartje zelf ontworpen of kant-en-klaar aangepast? En heb jij al stiekem een idee of wij voor kaartje nr. 1, 2, 3 of 4 zijn gegaan (zie afbeelding ^^)? Praat gezellig mee in de reacties.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

  1. Wij zijn helemaal geen klassieke mensen, eerder het tegenovergestelde maar onze kaartjes waren heel klassiek en lieflijk 🙂 Ik denk bij jullie aan kaartje nr 3!

  2. Het lijkt me aan de ene kant heel leuk, maar aan de andere kant ook heel lastig om een kaartje uit te kiezen. Volgens mij is er zoveel moois te krijgen!

  3. Marijke Altink Reageren

    Wij hebben ze besteld bij Geboortepost, super leuke kaarten en heel makkelijk te maken!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.