Deze week zit ik in mijn nieuwe “oppashuis”, waar ik drie maanden kan verblijven met de kinderen. Vanwege de scheiding woonden we namelijk bij mijn ouders, maar een eigen plekje is wel weer heel erg fijn. Het huis heeft uitzicht op een weiland, is dichtbij de basisschool en ik heb een leenauto, waar ik allemaal heel erg dankbaar voor ben! Het is wel gek om tussen de spullen van een ander te wonen. En goede afspraken “niet in de kastjes van de mensen” met de kids zijn van groot belang. In dit weekoverzicht lees je verder over de uitslag van mijn doktersbezoek, blog-dingen, een verdrietig momentje en even op stap.

Lees ook: “Hoe verloopt mijn dag als alleenstaande mammie zonder kids?”

Weekoverzicht met o.a. ons oppashuis, uitslag uitstrijkje en een beetje verdrietig

Maandag; spannende eerste nacht in het huis

Vannacht sliepen de kinderen voor het eerst in ons tijdelijke oppashuis. Ze vinden het spannend, dat merk ik aan het wat drukke en rommelige gedrag voor bedtijd. Ik vraag uiteindelijk of ze in mama’s grote bed willen slapen en dat willen ze wel! Maar ik til jullie vannacht wel naar jullie eigen bedje, jongens. En zo gaat het, al kruipt mijn dochtertje rond 6 uur ’s ochtends nog even bij mij voor het laatste uurtje snoozen.

Dinsdag; uitslag uitstrijkje en spatader (dertigers dingen..)

Ik bel de dokter voor de uitslag van mijn uitstrijkje. Ik heb een poliepje op mijn baarmoedermond en dat wilde ik checken. De uitslag is goed: PAP 1. Er zijn geen afwijkende cellen gevonden, maar wel een verhoogd risico op HPV. Om deze reden moet ik over een half jaar weer een check-up. Ik vind dat wel erg kort. Eenmaal per jaar zal toch ook wel goed zijn?

Verder heb ik een spatader op mijn bovenbeen, waarvoor ik een echo in het ziekenhuis heb laten maken. Er is geen bloedpropje gelukkig. Misschien moet ik toch maar weer frequenter mijn steunkousen aan. Pff.. dertigers dingen ineens .. 😉

Woensdag; vlees van het postkantoor

Vandaag haal ik mijn vleesbestelling van de samenwerking met Schotse Hooglanders op bij het postkantoor. Jammie! Stoofvlees, hamburgers, saucijzen en kippendijfilet. De vriezer zit voorlopig wel vol, want ik heb ook een voorraadje vegaburgers van de Lidl gehaald. In de middag breng ik de kinderen naar hun vader.

Donderdag; een beetje verdrietig wakker worden, werken en kerstfilm

Vanochtend word ik een beetje verdrietig wakker, vanwege een moeilijk gesprek dat ik heb gehad.  Het oppakken van mijn leventje in Nederland als alleenstaande moeder, gaat gewoon niet zonder slag of stoot. Ik loop soms nog steeds tegen mijzelf aan en nu gaat het om denken voor anderen en het moeilijk kunnen uitspreken van mijn gevoel. Ik maak daarom tekeningen in mijn dagboekje, schrijf het van me af in een blog en praat erover. In de middag werk ik aan twee schrijfopdrachten; over dahlia’s en de zorgverzekering. In de avond zoek ik mijn ontspanning in bad en kijk een kerstfilm op RTL 8.

Vrijdag; werken, sushi en een biertje drinken in de stad

In de ochtend en middag werk ik wat achter de laptop in de keuken, met uitzicht op het weiland. Zo zen! Ik stoei wat met mijn samenwerkingsvoorwaarden en media kit. En check de lopende winacties (ik vergis me telkens in de extra tijd die ik hieraan steeds kwijt ben).

Ik heb verder géén zin om te koken en bestel sushi bij Thuisbezorgd. Natuurlijk weer veel te veel.. Ik bewaar het in de koelkast, voor morgen. ’s Avonds drink ik een biertje in de stad en ga ietsjes te laat mijn bed in ????

Zaterdag; uitslapen, halve werkdag en kindjes weer terug!

Het blijft gek om op zaterdag te werken, maar zo is onze co-ouderschapsverdeling. Gelukkig kan dit, nu ik voor mezelf werk. Ik slaap uit tot een uurtje of 11 en ga daarna aan het werk achter mijn laptopje in mijn onesie. Heerlijk. De kinderen komen in de middag, jeej! En dochterlief mag naar badje 3 bij zwemles, dubbel jeej!

Rustig aan met alles

Verder doe ik het allemaal rustig aan hier in ons oppashuis. Ik plan niet teveel en focus mij op lief zijn voor mezelf, genieten van de tijd met mijn kinderen en het bloggen. Even een beetje pas op de plaats. Veel binnen blijven, pyjama-dagjes en weinig ondernemen. Al wil ik volgende week wel graag wat meer wandelingetjes gaan maken voor een frisse neus en leeg hoofd 🙂

Ook leuk: “Herfst knutselen voor kids (met spulletjes uit huis of tuin binnen handbereik)

Hoe was jouw weekje? Heb je genoeg rustmomentjes voor jezelf kunnen pakken?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.