Deze week ben ik minder emo dan vorige week, haha. Het is een rustige week met leuke en interessante dingetjes. Een fijne tijd met mijn kindjes en vrienden, lekker werken en op mezelf zijn. Lees maar mee over de bijna autoschade bij de kerstmarkt, met de tweeling naar het consultatiebureau, mijn vriendje en het boek van mijn opa.

Lees ook: “Mijn struggles.. “Denken voor anderen” (Ik denk meer aan anderen, wil ze niet kwetsen, maar doe dit in feite toch!)”

Weekoverzicht met o.a. (geen) auto schade, tweeling, vriendje en boek opa..

Zondag; kerstmarkt en net geen auto schade

Jippie, de kindjes zijn weer bij mij. In de ochtend is het lekker luieren. Daarna ga ik met ze naar de kerstmarkt. Ik moet ze even enthousiasmeren, want ze willen niet mee. Grr.. daar gaat mijn plannetje om alle drie een leuk ornament voor in de kerstboom uit te zoeken.

Gelukkig is het supergezellig om met ze over de kerstmarkt in tuincentrum de Driesprong te struinen. Alleen tijdens het parkeren knalde mijn dochter de autodeur open, tegen een andere auto waar een meneer in zat. Ik schaamde me dood!! Gelukkig geen schade, wel een bezweette rug..

Maandag; laatste schoolweek en consultatie bureau

De laatste schoolweek. Ik breng mijn dochter weg en ga daarna met mijn zoontje richting mijn vriendinnetje met een newborn tweeling. Ik help haar, want ze moet naar het consultatiebureau. Niet te doen met een tweeling; uitkleden, wegen en doen. Ze is dankbaar dat ik kom helpen en bij thuiskomst maakt ze nog even gebruik van mijn aanwezigheid, door een stukje verder te verven in haar klushuis ???? In de middag ga ik zelf naar de dokter voor een jeukende doos. GRrrrrrrr vrouwendingen!

Dinsdag; naar het vliegveld

Vandaag breng ik mijn vriendje.. ja, soort vriendje kan ik hem wel noemen… hihi.. (oké, oké.. i know.. ik vertel je later wel meer!) naar het vliegveld in Rotterdam. Hij gaat naar zijn zoon in Frankrijk.

Woensdag; vandaag blijven we thuis, boek opa en scheiding afspraken

Vandaag blijf ik thuis met de kinderen. Ik weet dat het bijna vakantie is, maar ons energielevel is zero. Zelf zit ik met een irritant hoestje en mijn kids zijn ook erg futloos. En dan is er wat mij betreft maar één medicijn voor duurzame gezondheid: rust.

Lees ook: “Van een vrije camperreis terug in de hectische maatschappij.. Hoe ga ik de rust behouden?

In de middag komt mijn opa langs om mij zijn levensboek te overhandigen. Superbijzonder! Ik kan niet wachten om te lezen. Daarna breng ik de kids naar mijn ex en kletsen wij nog even bij. De afspraken over onze scheiding hebben we rond. Nu nog het officiële stukje en daarna indienen..

Donderdag; dagje me-myself-and-i.. beetje werk, veel lezen en appen

Ik ben alleen en ik neem het ervan hoor! Lekker lang in bed en een beetje werk gerelateerde dingen doen op mijn telefoon met een kopje koffie. Nee, ik klaag niet! Wel mis ik mijn vriendje, dus we appen de hele dag door. Ik lees het boek van mijn opa tot wel 200 pagina’s!

Verder maak ik lekker witlof voor mezelf en ’s avonds ga ik wandelen met mijn moeder. Ik krijg leuke foto’s van mijn ex van mijn dochter bij haar kerstdiner op school.

Vrijdag; bellen met opa, werkdag

Vandaag lees ik het boek van mijn opa uit. Wow! Wat megaaa bijzonder om zijn levensverhaal te lezen. Ook las ik over het leven van mijn oma, die is overleden toen ik 18 was. En over zijn tijd in de oorlog. Als jongetje van 10 jaar alleen een reis naar de andere kant van het land maken tijdens de hongerwinter. Heftig! Heb jij ook wel eens oorlogsverhalen gehoord van je grootouders? Ik ben zeer onder de indruk, ook emotioneel en bel een tijdje met hem over het boek. De rest van de dag werk ik aan artikelen over kersttradities, mijn grenzen aangeven en gezinsauto’s.

Vanavond krijg ik een uitnodiging van een vriendin, ze had een theaterkaartje over voor cabaretier Daniel Arends in het stadstheater Zoetermeer. Ik lig echt in een deuk. Hij is wel erg grof, vooral de mensen vooraan waren de sjaak (mevrouw met een “egel” op haar hoofd en over de droge kut van de vrouw van een ouder echtpaar.. oh my god, ja echt!). Ik ben blij dat ik achteraan zat, haha. Een beetje edgy grove humor, ik kan het wel waarderen, alleen sommige stukjes niet, haha. Hou jij ervan?

Zaterdag; lunch met oude collega’s

Een beetje uitslapen en wat werken. In de middag ga ik lunchen met twee vriendinnen. Het zijn mijn oude collega’s van Cosmetique Totale.

Ook lezen: “Dahlia’s: een kleurenexplosie in je tuin en daarna kunstzinnig aan de slag”

Vandaag heb ik nog een verjaardagslunch en komen de kindjes weer. Klets mee over jouw weekje! Wat was het leukste van jouw week? Enne alvast hele fijne kerstdagen, lieverds!!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Hoera voor jou dat je meeging naar het consultatiebureau!
    Mijn schoonzus ging vaak met me mij en de tweeling mee. Want het is inderdaad niet te doen in je eentje met twee blote baby’s.
    Ik weet van andere tweelingmoeders dat ze wel aparte afspraken maakten voor hun kinderen, maar jemig, dan ben je er twee keer mee bezig. En moet je alsnog de andere baby meenemen.
    Achteraf had ik trouwens de bezoekjes aan het consultatiebureau overgeslagen. Voegde echt niks toe en dat was me toen ook al duidelijk, maar ik ging uit plichtsgevoel.
    …Anita Willems schreef als laatst…Zelf eten maken; waarom zou je?!My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.