Deze week was weer een rollercoaster met een paar minder leuke dingen (geen werkopdracht en uit met mijn vriendje), maar ook met veel kleine genietmomentjes zoals met zakgeld naar de kringloop en naar de kinderboerderij. Verder vind ik het weekoverzicht per dag een beetje saaiig, dus ik doe het nu in secties per onderwerp. Hope you like it! Lees gezellige mee over mijn laatste week van januari alweer!

Nieuw deze week en lees ook: “Help! Hele been peuter in het gips”

Weekoverzicht met o.a.: Rolstoeldingen, het is uit, offerte afgewezen, kinderboerderij, vriendin en zakgeld

Momlife | Rolstoel, handige peuter in gips

Deze week heb ik de kids 4 dagen. We gaan naar de verjaardag van mijn neefje. Dit is vlakbij en ik wandel terug door de mist, met twee kids op elkaar in de rolstoel en een te grote tas die elke keer afglijdt. Grrrr.

Op school leert peutergirl de “ng” en we rijmen erop los. Ring, ding, tering (nee geintje, die niet hoor ????). Op maandag en woensdag komen er vriendjes spelen.

De kleine peuter is inmiddels héél handig en klimt met gipsbeen op de bank of stoel en gaat smooth van het kleine trapje af.

Zelf care & emoties | Het is uit met mijn vriendje

Het is dus uit met mijn vriendje en ik ben weer alleen. Ik voel me verdrietig, maar het is wel beter voor mezelf. Ik ben nog gewoon te kwetsbaar nu en sommige issues moet je zelf oplossen. En ja, 3 weken tussen een scheiding en het ontmoeten van een nieuw persoon is ook gewoon veel te kort, maar soms loopt het zo en ik wilde het wel echt een kans geven. Voorlopig houd ik elk mannelijk typje even op afstand. Ben er klaar mee :p

Werken & leren | Offerte afgewezen + achter de blogschermen

Ook jammer: helaas gaat de opdracht voor mijn oude werkgever (nog) niet door. Het vooronderzoek wordt nu gedaan door stagiaires en in een later stadium mag ik  “mijn” trucjes toepassen. Het is dus niet helemaal afgewezen, maar staat on hold. Het is jammer van het stukje vaste inkomen voor mij, maarrr ik ben niet getreurd want hierdoor heb ik wel meer tijd voor mijn blog. Ideeën zat ????! Zo werk ik aan mijn mediakit, de vaste pagina’s op mijn blog, wil ik meer columns schrijven en er staan nog wat samenwerkingen open.

Bewust & duurzaamheid | Opruimbui, spullen en afval lozen

In een opruimbui ga ik deze week selectief door onze spullen heen. Er kan weer wat speelgoed weg en dit breng ik naar de kringloop. Verder staat de hele bijkeuken vol qua afval van een maand. Ik breng 3 tassen vol plastic naar het afvalstation en een grote bak met karton en papier. Ook kunnen er weer flessen weg.

Vrienden & familie | hart luchten

Deze week bel ik ook veel met mijn vriendinnen om mijn hart te luchten.. Praten helpt gelukkig. Op donderdag spreek ik af met een vriendinnetje (oud-collega). We kletsen bij en nuttigen daarbij een gezellig wijntje ????

Uitjes & op stap | Kinderboerderij

Op zondag heb ik zo’n ernstige behoefte aan buiten, maar de kids willen niet mee. Ik weet ze toch over te halen met de kinderboerderij! Whoehoe. Na twee uurtjes wil ik nog niet naar huis en met het lokkertje “Zullen we naar nóg een kinderboerderij gaan?” (check ook mijn Instagram) weet ik het buitenzijn nog wat te verlengen, haha. De kinderen mogen wat snoepjes uitkiezen (5 en 10 cent voor losse snoepjes, dat is leuk), en we krijgen het in een plastic zakje. Note to self: neem een klein bakje of tasje mee in je handtas. Dat scheelt weer een plastic zakje!

Energie & klein geluk | 1 euro zakgeld, naar de Mac

Deze week start ik met het geven van zakgeld. Ik kies voor 1 euro per week op zondag voor mijn 6-jarige. Ik had beloofd om dit vanaf het nieuwe jaar te doen, dus ze kreeg dit keer zelfs 4 euro.

Op dinsdag na school gaan we naar de kringloop, want ik wil dat tasje met oud speelgoed brengen. Ook wil ik kijken voor bedlampjes. Mijn dochter nam haar eenhoorn-spaarpot mee voor de speelgoedafdeling. Voor 5 euro heeft ze allemaal leuke dingetjes gekocht; paardjes, een gum en wat poppetjes. Toen we bij de kassa stonden en ze voor het eerst zelf ging betalen, voelde ik me zo’n trotse mama, haha. Zo groot ineens.

De kringloop zit naast de MacDonalds en ik stapte even over mijn principes heen waardoor de kids een gat in de lucht sprongen. Met een tasje voer rijden we naar huis en we eten voor de tv.

Wat lees en kijk ik deze week?

Tot slot lees ik het boek Mickey Bolitair – Gevonden (Harlan Coben) uit en begin ik in Vals Spel van dezelfde schrijver. De kinderen hebben ook een duidelijke voorkeur. Een boek vol monsters (uit de bieb) en De Poepfabriek, worden keer op keer onder mijn neus geschoven, haha.

Van het programma “Gefileerd” op NPO3 kijk ik de aflevering De Vis wordt duur betaald. Bizar man die visvangst in Thailand en de slavernij op vissersboten 🙁

Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jouw week! Waar kreeg jij energie van afgelopen dagen? En nog een vraagje: wat vind je fijner lezen? Een weekoverzicht per dag of per onderwerp? Liefs!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Toch verdrietig dat het uit is met het vriendje.
    Maar het klinkt dan wel weer goed om eerst ruimte voor jezelf te maken.
    Zakgeld ben ik fan van, ook voor kleuters. Scheelt enorm veel gezeur als je met ze op stap bent. Op alle gebedel: koop maar van je zakgeld. ????
    …Anita schreef als laatst…In beweging komenMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.