Haaii, welkom bij een nieuw weekoverzicht. Zoals je ziet heb ik er een paar overgeslagen. De tijd vliegt voorbij, man! Allereerst: de drie maanden in mijn tijdelijke “oppashuis” zijn voorbij. Ik heb mijn boeltje en de kinderspullen ingepakt en ben weer neergestreken bij mijn ouders. Voor de kinderen hebben we een leuk kamertje gecreëerd met een hoogslaper en ik slaap weer gezellig naast de wasmachine ???? Ik hoop dit jaar op een eigen huis en dat gaat vast lukken! Voor nu nog even “zwerven”. Gelukkig heb ik ook nog een back-up, want ik mag ook bij een vriendin in huis. Zo fijn! Nu de dingetjes van de afgelopen week, met veel leuks zoals gips eraf bij mijn drie-jarige en een weekendje naar de Ardennen zonder kids.

Nieuw deze week: “Column | De onzekere selfie en mijn zelfbeeld..”

Weekoverzicht met o.a.: gips eraf, bruiloft, Weekendje Ardennen en nieuw werk

Zondag; wennen en rommelen in wéér een nieuw huis

Vooral mijn jongste zoontje moet even wennen, nu we weer ergens anders wonen. Het is niet helemaal een nieuw huis, want in de nazomer zaten we ook 3 maanden bij mijn ouders. Maar toch, ik merk aan zijn gedrag en het rommelen in de nacht dat hij moet schakelen. En dat mag.

Maandag; bruiloft vriendinnetje

Vandaag trouwt mijn beste vriendin annex ex-schoonzusje. Ze vieren het in de Euromast in Rotterdam. Erg leuk, want ik was daar nog nooit geweest! De kinderen vinden het ook leuk om naar de bootjes beneden en de bruggen en gebouwen in  de verte te kijken. Al was de kinderspeeltafel met slijm ook erg aanlokkelijk ???? Ook heb ik vandaag de nieuwe vriendin van mijn ex-man ontmoet en ik heb er een goed gevoel bij! Ik kan niet ontkennen dat ik dat een beetje spannend vond, omdat de kinderen ook gezellig bij haar op schoot zitten, over haar praten en dingetjes voor haar knutselen. Maar het ging gelukkig helemaal goed.

Dinsdag; HOERA het gips mag eraf + toffe zelfoogsttuin Zoeterwoude

Ein-de-lijk mag het gips van mijn driejarige eraf. Eerst zat het gips 5 weken van voet tot bovenbeen. En daarna moest hij nóg 2 weken gips. Arme vent. Gelukkig zat hierbij wel zijn voetje vrij. Na het wegknippen van het gips, zie ik een zielig dun beentje, met een gekke huidvervelling. “Ik ben een slang” praat peuter mij na.

Verder vind hij het maar eng, spannend en raar. Zijn gewichten zijn weer vrij en zijn spieren super slap. Dit revalideren gaat nog wel even duren ben ik bang, met onze voorzichtige jongen. Gelukkig gaat dochterlief vandaag naar Monkey Town met een vriendinnetje. Zo kan ik me op onze zoon focussen. Lees: veel getroost. We vallen na een emotionele ochtend dan ook in een diepe slaap, saampjes tussen de middag.

In de avond ga ik naar een voorlichtingsavond van een zelfoogsttuin “Bij Mei” in Zoeterwoude. We melden ons aan als deelnemer. Superleuk om met een beperkte community van één biologische tuin te eten!

Woensdag; vakantie chilldag en oneeee… wéér blaastonsteking?!

Het is natuurlijk vakantie en hoe fijn is het om de hele dag te spelen, luieren, hangen en relaxen. En dat doen we dus ook. In de middag stop ik de kindjes in bad voordat ik ze naar hun vader breng.

Maar oh nee. Echt binnen een mum van tijd heb ik ineens weer last van mijn blaas. En dat terwijl ik precies vorige week een antibiotica kuur heb afgerond. Niet weer hè, en ik ga morgen naar de Ardennen ☹ Een beetje in paniek bel ik de dokter en beng een plasje. Gek genoeg vind ze geen bacteriën, maar alle klachten zijn precies hetzelfde als vorige week. Omdat ik zó’n last en pijn heb kies ik toch een nieuwe antibiotica kuur. Ik baal als een stekker!

Nieuw deze week: “Bewuste en duurzame apps 2020 over fair kleding, (h)eerlijk eten & milieu tips”

Donderdag; girlstime, sneeuw en Ardennen!

Om 9 uur staat mijn vriendinnetje voor de deur. Op naar de Ardennen! We mogen een lang weekend in het huisje van haar ouders bivakkeren. Perfecto. Gelukkig is mijn poespijn bijna weg (ik wist niet dat ik dit ooit zou zeggen maar halleluja antibiotica). Onderweg zien we het pak sneeuw steeds dikker worden. Het appartementje is ook super schattig met een sfeerhaard en uitzicht op het bos en een rivier. Na 3 uur kletsen in de auto zijn we blijkbaar nog niet uitgepraat, we maken een gezonde lunch, doen een mooie wandeling, lezen, kijken serietjes en smikkelen van een kaasfondue met veel gezonde bijgerechtjes.

Vrijdag; Lange wandeling

We maken een wandeling van 2,5 uur richting het plaatsje Stavelot. Er ligt een laag sneeuw en de hemel is strakblauw met een zonnetje. Perfecte omstandigheden! We banjeren door het bos door de modder. Wat hou ik toch van het bos! In Stavelot drinken we een theetje en wandelen weer terug.

Zaterdag; uitslapen, naar huis via de winkeltjes

’s Ochtends doen we rustig aan; ontbijten, chillen en schoonmaken. We verlaten het huisje en rijden richting huis. Onderweg duiken we nog even de winkeltjes in. Ik koop een paar mooie skates voor mijn dochter bij de Decathlon als verrassing en verder kinderlijm, kinderpleisters (als moeders gaan shoppen.. haha). Thuis ga ik naar mijn vriendje om gezellig samen te eten. Jep, we zijn toch weer gezellig samen! (iets met veeeel te verliefd ????)

Tot slot: nieuw werk

Ook heb ik nog een leuk nieuwtje. Ik heb nieuw werk! Vanaf aankomende week ga ik weer aan de slag als Huidtherapeut, bij de praktijk Skin-Prof. Het is voor 1 dag in de week met als specialisatie laserbehandelingen voor definitief ontharen, pigmentvlekken en rode vaatjes verwijderen. Maar natuurlijk ook huidverbetering, acne behandelingen en acne littekens.

Life in progress en aftellen naar de lente. Kijk jij er ook zo naar uit?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.