De oplettende lezer las vorige keer dat mijn eerste weekoverzicht van 2020 stopte bij donderdag. Helaas pindakaas werd ik ziek! Gelukkig kon ik het weekend in bed liggen, voordat de kids kwamen en school weer begon, maar in het weekoverzicht aanvullen had ik geen zin meer ???? In dit nieuwe weekoverzicht heb ik je ook wat te vertellen.. mijn arme knulletje van 3 heeft zijn been namelijk gebroken.. Hoe dan?! Verder heb ik wat leuke kijk- en leestips voor je (want zo heb ik mijn tijd doorgebracht, haha) en vertel ik je wat ik deze week allemaal heb gedaan.

Ook lezen: “Leuke paardendingen voor paardenmeisjes (die niet op paardrijles mogen)”

Weekoverzicht met o.a.: gebroken been, uit eten, filmtips en eye opener massaproductie

Zondag; kindjes kwamen wat later thuis & uitzieken

Vandaag kwamen de kids pas na het avondeten in plaats van om 4 uur van hun vader terug. Hierdoor kon ik nog even uitzieken van een kort, maar krachtige griep (snot, buikkramp, huidpijntjes). Het lijkt wel alsof IEDEREEN ziek is geweest.

Verder download ik Deezer om te proberen in plaats van Spotify. Welke muziekapp gebruik jij eigenlijk?

Maandag; school begint weer

Vanochtend moest ik mezelf en de kids uit bed slepen: school en het ritme is weer begonnen. Oeff.. Kon jij een beetje je nest uitkomen? Ik namelijk niet… Nadat ik mijn girlie heb afgedropt, ga ik met mijn zoontje naar mijn broer. Zijn zoontje is even oud en de kindjes hebben heerlijk gespeeld met de geluidmakende-auto’s “Hier komt een noodgeval” (ik hoor het nog).

weekoverzicht 2 2020
De 2 driejarige boeffies spelen in de tent

Dinsdag; Monkey Town

Mijn drie-jarige is een eehhh.. échte drie-jarige. Inclusief die buien.. Je kent ze wel. Goed idee: we gaan samen naar Monkey Town. Even klimmen, klauteren, uitrazen en onze energie kwijt raken. Dat was een goed plan en het was supergezellig met zijn tweetjes.

Woensdag; Trampoline ellende!!!!

Vanmiddag gaan de kinderen weer terug naar hun vader en ik wilde graag iets leuks doen met ze. Ik had in de vakantie beloofd dat we naar een binnenspeeltuin zouden gaan. Helaas kwam het er niet van omdat iedereen een beetje ziekjes was, met weinig energie. Ik heb dus in de kerstvakantie voor rust gekozen, maar nu is het tijd voor een uitje!

We gaan naar Jump One in Zoetermeer. Een trampolinepark. Ze hebben een speciaal “puppy jump” uurtje, waar ook kleine kinderen mogen mee springen.

Na een kwartiertje ravotten, spring ik op de trampoline naast mijn zoontje. De trampoline geeft een terugslag tegen mijn zoons been en hij zakt door zijn been. Huilen, schreeuwen.. onophoudelijk. Een werknemer staat ons heel lief bij en mijn dochter gaat nog even verder springen met een andere werknemer, maar het wordt niet beter.

Na een doktersbezoek en foto op de eerste hulp blijkt zijn onderbeen, vlak onder zijn knie gebroken. Na drie lange uren op de SEH zit zijn beentje van onder tot boven in het gips. Hij heeft zo’n pijn en ongemak, echt verschrikkelijk.

Na een lange dag breng ik mijn zoon naar zijn vader om een uur of 9 ’s avonds. Ik ben kapot en ook verdrietig. En ik voel me schuldig, omdat ik zo dom naast hem sprong.

Donderdag; ik geef mezelf vakantie

Ik ben moe en mijn week loopt nogal anders dan gepland. Vandaag wilde ik werken. Gelukkig had ik in de kerstvakantie zelf wel doorgewerkt en ik besluit dat ik deze 3 dagen “vakantie” neem. Mijn blogplanning staat dus leeg. Hè gatver. Daar hou ik helemaal niet van..

De dag is alsnog druk. Ik ga naar mijn vriendinnetje met de tweeling naar de fysio. Lekker kletsen tussendoor. Ik heb zelf nog wat dingen op mijn to-do-list staan. En ik haal een rolstoel op voor mijn zoon, die ik kan lenen via de thuiszorgwinkel.

Vrijdag; machteloos gevoel, wandelen, uit eten

Ik hou contact met mijn ex over mijn zoontje en hoor dat het niet zo lekker gaat. Hij heeft veel pijn en weet niet zo goed wat hij aan moet met zichzelf. Zo sneu. En zo raar en lastig om als moeder op afstand mee te leven. Potver….!!!!

Vandaag maak ik een lange wandeling met mijn mams. En ik ga uit eten bij Shabu Shabu met mijn vriend. Het was supergezellig, maar ik kan die massaproductie qua veel-en-goedkoop-eten niet uit mijn hoofd zetten. En ook niet het verhaal dat ik hoorde dat garnalen worden ingespoten met siliconen.. Dooft toch een beetje mijn eetgenot.. En het maakt me weer bewust van mijn groen leven streven in de tijd van nu…

Zaterdag; kijktips en over die massaproductie dus…

Mijn hoofdgeratel over die massaproduct enzo komt door wat interessante docu’s die ik heb gezien. In Gefileerd gaan een paar foodies naar het buitenland om te kijken waar ons voedsel vandaan komt. Nu ging het over kip.. Brrr… In Bont girl gaat Famke Louise naar China om de bontindustrie te bekijken. Gruwelijk.

Ik besef me dat ik een sleutelhanger heb met een staart. Ik dacht dat deze nep was (het was een cadeautje), maar hij is dus echt. Nu voel ik me daar echt naar over, maar weggooien vind ik helemaal zonde. Maar ik wil het ook niet promoten.. Wat zou jij doen als blijkt dat je iets van bont hebt..?

Mijn kijktips januari

En ik heb ook wat leuke boeken tips voor je!

Ik ben zo dol op mijn e-reader. De beste investering ooit. Ik heb er al aardig wat boeken op verslonden. De laatste maanden heb ik de Zeven Zussen serie gelezen. De schrijfster Lucinda Riley heeft nog meer boeken gelezen en daarvan heb ik er ook nog twee gelezen. Verder ben ik gek op Harlan Coben. Van de Myron Bolitair serie heb ik een aantal boeken door elkaar gelezen. Deze spannende thrillers vind ik zo leuk. En nu ben ik begon aan de Mickey Bolitair serie (zijn neefje op de high school).   

weekoverzicht 2 2020
Volg je me al op instagram voor leuke stories?

Leuk dat je weer hebt meegelezen! Hoe was jou week? Ik wil je ook wat anders vragen. Heb jij wel eens een gebroken been meegemaakt met je kind? En heb je misschien praktische tips voor me? Ik heb namelijk geen idee hoe ik dit de komende weken ga aanpakken…! Main thing… Wat voor “vermaak” kan ik hem aanbieden zo stilzittend?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Oeps, sterkte wat naar. Je kunt altijd maar beter zelf iets hebben dan je kind. Bust bags maken misschien? En klei, duplo etc aan tafel, tablets zijn natuurlijk ook een uitkomst

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.