Lieve lezer, een HAPPY NEWYEAR! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Alles veilig? Veel liefde? Deze week staat in het teken van micro-genieten, enorme slaaptekorten (na mijn vorige feestweek) en een nieuwjaar! Ik zoek naar wensen en doelen, maar kom uit op een Eureka-moment, haha. Vandaag schrijf ik op de heerlijke beats van Freddy Moreira over mijn weekgebeurtenissen. Lees je weer gezellig mee?

Tip: volg mijn Facebook zodat je makkelijk via je tijdlijn mijn nieuwste artikelen kunt lezen. Of natuurlijk via Bloglovin’ als je liever daar je blogs leest. Thanks!

Weekoverzicht met o.a.: momdays, vriendje, jaarwisseling, doelen en wensen

Zondag; turn off my phone & lovely momday

Mijn vriendje is terug uit Frankrijk!! Wat heerlijk. Ik heb hem gemist en ik was het ZO zat om hem alleen met videobellen te kunnen zien. De kinderen sliepen bij mijn ouders, omdat ik hem midden in de nacht ging ophalen bij Den Haag Centraal. Na de lunch haal ik de kids op.

Deze vrije dag is verder heerlijk met de kinderen. We zijn de hele dag binnen, maar het verloopt lief en gemoedelijk; we knutselen, spelen en natuurlijk schermpjestijd ????

Met de eco schmink set van Kerst

Dinsdag; gare mama

Het leven als moeder; gister genoten, vandaag een dik punthoofd! Er zijn veel kleine ruzietjes, ik ben zelf ook moe en heb het gevoel alsof ik de hele dag achter mijn kinderen aan alles regel en oplos. PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF.

Dit was nog vóór mijn punthoofd! Haha.

Woensdag; Micro explosie jaarwisseling

Oh echt. Deze jaarwisseling is voor mij een micro explosie. Ik heb met zoveel liefde de avond doorgebracht met mijn nieuwe vriend. De kindjes waren total loss van alle drukte en lagen rond 8 uur op één oor. Wij hebben de hele avond samen gezellig gekletst en om 10 uur de champagne open getrokken. We kussen elkaar om 2 over 12 – oh, was het al tijd – een happy newyear. We halen de kindjes uit bed – haast niet wakker te krijgen – en kijken vanuit het raam naar het vuurwerk. We zien op drie plekken in de verte sierpijl na sierpijl. En ook voor de deur worden een paar flinke kratten afgestoken.

Daarna is het (vreet)feest. De kinderen hadden garnalen en sushi gekozen, maar natuurlijk ook chipjes, snoep en toastjes. Mijn ouders wandelen nog even langs en we eindigen rond half 2 in de tuin, waar we het kindervuurwerk afsteken. De verwondering en het genieten lees ik van de kleine gezichtjes af. In mijn buik vlamt een micro explosie van geluk!

https://www.instagram.com/p/B6xm8-EF6BU/?utm_source=ig_web_copy_link

Na slapen en uitslapen (tot iets van 9 uur – jawel!), is het knutsel-en-knoeidag, geloof ik. Iets met lijm en glitters door het hele huis. Ik duik met de kindjes in bad en om half 4 worden ze opgehaald door hun papa om lekker uit eten te gaan.

Lees ook: “Buiten wandelen voor een leeg hoofd, mijn tips”

Nu ben ik OP. Echt kapot. Vriendjelief heeft het huis verder opgeruimd en gaat naar huis. Voor de komende uren plof ik neer op de bank. Out-of-order. Ik kijk een heerlijke film: Mary Poppins Returns. Ik geniet zo van deze film (als kind was Mary Poppins mijn all-time favoriete film). Het inspireert me opnieuw om het kind in mezelf nooit te vergeten. Zeg maar deze:

Imagination will take you everywhere

Donderdag; note to self: GET SOME SLEEP!!

Oké, Lor. Nu moet je echt even terug naar je grens “voldoende slaap”. Ik voel me helemaal happy, euforisch en verliefd maar ehhh die wallen onder mijn ogen en een concentratielevel van -100 duiden op wat anders. Ik heb echt een paar goede nachten nodig. Lekker om 11 uur naar mijn bed, boekje lezen, mediteren. Zoiets. Maar het is zo gezellig…………………

Is dit dat punt dat ouders altijd roepen: “Ik ben blij als de vakantie voorbij is, dan komen we weer een beetje in het ritme”? Of komt het door mijn roze bril? 😉

Goede voornemens en doelen VS wat KAN en HEB ik al?

Ik zat een beetje te peinzen over mijn wensen, doelen en goede voornemens voor het komende jaar. Wat vind ik leuk om naar toe te werken? Wat wil ik graag bereiken dit jaar?

En toen dacht ik ineens. Eureka! (bij wijze van dan).

  • Ik HEB nu een (oppas)huis. En straks KAN ik weer bij mijn ouders terecht;
  • Ik HEB zo’n leuk vriendje (ja, echt!);
  • En ik HEB een heel fijn contact met mijn ex, de papa van mijn kids;
  • Ik KAN elke dag bij mijn ouders, familie en vrienden op bezoek;
  • Ik HEB de halve week mijn kids, ik KAN ze elke dag ophalen van school zonder BSO;
  • Ook BEN ik gezond (met een beetje slaaptekort dan) en
  • Ik HEB werk en inkomsten (nog niet helemaal toereikend, maar ik kan voor nu goed rondkomen).

Op naar 2020!

Hey, fuck die wensen en doelen. Ik ben een happy woman. Maarrr, als ik dan tóch iets moet opnoemen.. kijk ik wel uit naar een eigen huisje. Ik hoop verder op toffe blogopdrachten en ik gun mezelf ook veel liefde, aardigheid en zachtheid. En tot slot hoop ik om weer veel mooie (micro)avonturen te beleven dit jaar en mijn ziel te vullen met inspirerende ervaringen.

Lees deze week ook: “Mijn minimalistische winterkleding garderobe (hoe moet dit en hoe hou ik ‘t vol?)”

Wat HEB of KAN jij al? Nu. In plaats van doelen? Ik hoor ze graag!! Veel liefs en een mooie eerste week. En weltrusten…………… 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.