Vol spanning, maar met veel zin keek ik uit naar het afgelopen weekend. “Mogen we peutergirl een weekendje weg meenemen?”, vroegen mijn schoonouders een tijdje terug. Oeffff… ehmmm.. Oké..

Nu al, ons kleintje uit logeren, zo lang??

Oh wacht. Ze is toch alweer ruim twee jaar. We gaven dus akkoord. En donderdagochtend zwaaiden we ons opgewerkte dametje op echte vakantieslippertjes uit.

Lees ook: “Is landal rabbit hill leuk voor een jong gezin”

Een weekend zonder peuter

  • Thuiskomen na werk en samen de hond uitlaten. Sushi eten en de laatste uitlaatronde weer samen doen.
  • Wat langer blijven liggen en geen ochtendstress voor werk, de crèche, brood smeren of last minute poepluiers.
  • Vrijdag namen we beide het laatste uurtje op, om de stad hier in te wippen. Op ons dooie akkertje verschrikkelijk goed slagen qua kleding om vervolgens met een lege maag en bijna lege beurs weer uit eten te gaan. Biosje erachteraan? Why not.

weekend zonder peuter

  • En dan dat moment dat je gewoon allebei kan uitslapen! Samen naar het strandje hier, mooi weer en lunchen met vrienden op het terras. Laten we het afsluiten met barbecue en bier? Why not again.
  • Terwijl ik tijdens de barbecue luid verkondigde dat dit wel er-rug snel went, zo zonder kind en met vent, vormde zich een kriebeltje in mijn maag..

Toch niet zo compleet?

Het mis-moment begon. De laatste avonduurtjes telde ik echt af. Om tien uur zaterdagavond, stond de witte bak van mijn schoonouders voor de deur. Als een half idiote moeder rende ik naar buiten om mijn verreisde kind met wilde haardos uit de auto te plukken. Doodknuffelen en oja, daar staat papa ook (oops).

Oohh, wat ben je weer nog groter, wijzer en wat klets je ineens nog meer!

Ligt het aan mij of lijkt ze ineens weer groter. Of noemde ik dat al? Yep. Ook ik ben een debiele moeder, haha.

Ze heeft het heerlijk gehad. Aan de andere kant van het land en in Duitsland. Naar de dierentuin, speeltuin, eten, nog meer spelen en vooral véél aandacht van opa en oma. Gemotiveerd riep ik: “En, wanneer gaan jullie weer weg?!” Maar stiekem… hoop ik dat dat nog even duurt. Zo’n weekend zonder peuter.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

8 Reacties

  1. hey! ik was je een tijdje kwijt maar zag je weer voorbij komen 😀 wat wordt Lieve al groot! geweldig om even alles weer te lezen!

    • Hey, leuk dat je reageert. Na een lichte twijfel gaf ik haar toch mee dat weekend en inderdaad geen spijt van gehad. Eventjes weer samen man en vrouw zijn. Enne, nog gefeliciteerd met je kleine meid!!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.