Een wasbare zwemluier is een duurzaam alternatief voor de wegwerp zwemluiers. Je kunt deze zwemluier namelijk hergebruiken voor de gehele luier periode. Zo’n zwemluier ligt dan altijd klaar in de kast en je kunt any time gelijk gaan zwemmen. Daarnaast zijn de toffe printjes gewoon té leuk! Wat moet je weten over een wasbare zwemluier en waar kun je deze schattige zwembroekjes kopen?

Ook lezen: “Twijfel je over wasbare luiers? (wegwerp luiers VS wasbaar)”

Wat is een wasbare zwemluier?

Een wasbare zwemluier is een mooi broekje voor je (nog niet zindelijke) kindje, om mee te zwemmen. Deze zwemluier kun je na de waterpret, in de wasmachine mee wassen. En de volgende keer weer gebruiken. Net zoals een zwembroek of badpak, alleen deze houdt ongelukjes tegen. De zwemluier is leuk van zichzelf en je hoeft er dus geen zwemkleding zoals een (bikini) broekje of badpak overheen te doen. Ook als je voor de rest overigens geen wasbare luiers gebruikt, is zo’n zwemluier echt een aanwinst!

Ik heb zelf twee wasbare zwemluiers en mijn beide kindjes hebben ze gebruikt. Ik vond het wel fijn om dus 1 reserve te hebben. Stel dat er eentje in de was zit, dan heb je er nog één. Maar ook om te wisselen als er een ongelukje is gebeurd.

Hoe werkt een wasbare zwemluier?

Een wasbare zwemluier is, net zoals een wegwerp zwemluier, niet water opneembaar. Anders zou direct de hele luier vollopen in het zwembad. Bij alle zwemluiers – dus zowel wegwerp als wasbaar – gaat de plas er gewoon doorheen (ja sorry). Maarrr, gelukkig wordt de ontlasting wel tegen gehouden. Verder is het heel easy. Je trekt de luier aan en na gebruik kun je ‘m wassen. Of gewoon eventjes uitspoelen en uithangen aan een superhandig octopusje 😉

Tips bij ongelukjes in het zwembad

Gelukkig gebeuren grote ongelukjes niet vaak in het zwembad. Gebruik in je wasbare luier voor de zekerheid een viscose inlegvel. Dan kun je de poep makkelijker weghalen als het toch gebeurt.

Verschillende soorten zwemluiers

Verder zijn er verschillende soorten zwemluiers.

Zwembroekjes look-a-like

Je hebt allereerst “echte” zwembroekjes, die ongelukjes tegen houden, zoals deze schattig dino of flamingo broekjes. Deze zijn niet zo dik en gemaakt van waterafstotend materiaal zoals PU(L). Deze duurzame luiers koop je op maat.

Wasbare zwemluiers voor de gehele luier periode

Daarnaast kun je kiezen voor een verstelbare zwemluier; deze luier kun je groter en kleiner maken met drukknoopjes of klittenband. Ik vind zelf een wasbare zwemluier met klittenband het fijnst.

Ook mogelijk als zwemluier

Gebruik je zelf al wasbare luiers? Je zou tot slot nog sommige overbroekjes van de tweedelige wasbare luiers kunnen gebruiken als zwemluier. En als je een pocket luier hebt met gladde binnenkant, kan die ook door als zwemluier. Dan moet je alleen wel even de boosters eruit halen.

Leestip: “Alle handige informatie over wasbare luiers samengevat”

Waar koop je leuke zwemluiertjes?

Voor een wasbare zwemluier betaal je rond de 10 á 20 euro. Leuke merken wasbare zwemluiers zijn bijvoorbeeld: Bummis Mini Kiwi Swimmi, TotsBots, Close Parent, Iplay, Popolini en PandaBaby. Wasbare zwemluiers kun je online kopen bij Kidzstore of bij Bol.com heb je een hoop leuke zwemluiers!

Q: Met wat voor printje zwemluier zou jij jouw kindje echt MEGA blij maken? Hier duidelijk eenhoorn/poezen of auto/robot/dino (hoe overduidelijk girl/boy, haha!)

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Top ik heb er 2 gehaald voor mijn 4 maanden oude dochtertje!super jou artikel!!! Ben erg benieuwd ga van de week babyzwemmen met die kleine???? liefs

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.