Toen ik met wasbare luiers begon bij onze dochter, heb ik gekozen voor wasbare pocket luiers. Deze 1-delige luier lijkt veel op een wegwerpluier, maar is herbruikbaar. De roze printjes heb ik nu via marktplaats verkocht en de rest draagt ons zoontje nu. In dit artikel laat ik je alle handigheidjes zien van deze toegankelijke luier.

Tipje: lees eerst over het starten met wasbare luiers en de benodigdheden als je nog helemaal onbekend bent. Aanschaffen van wasbare luiers kan online volop.

Wat is een wasbare pocket luier?

De pocket luier bestaat uit één broekje en valt daarmee onder de “1-delige wasbare luiers”. De binnenkant van dit broekje is absorberend en de buitenkant van het broekje is waterdicht. Het heet een pocket luier, omdat er een soort vakje (pocket) in zit, waar je een extra booster (lange lap die plas absorbeert) in kan doen. Deze 1-delige luier is voor velen favoriet als overdag-luier.

Joke van Mamanaturelli: “Ik ben grote fan. Mijn dochter van 1.5 draagt ze nog steeds. We hebben de Little Lamb pocketluiers omdat deze erg lijken op wegwerp en dus handig voor grootouders en onthaalmoeder. Voordeel is dat je ze kan bijboosten, wat wel nodig is nu ze wat ouder is (dan houden ze langer). De drukknopen zijn van enorm goede kwaliteit en slijten ook niet na veelvuldig wassen.”

https://www.facebook.com/mamasjungle/videos/1801215443527959/

Hoe was en droog je de pocket luier?

Na de verschoonronde vouw je de klittenbandsluiting naar binnen zodat er niks aan blijft klitten. Verder vouw je de pocket luier niet helemaal dicht als je hem in de luieremmer gooit. Zo zullen de boosters tijdens het wassen vanzelf uit de pockets komen. Eventueel kun je de boosters een klein stukje uit het vakje trekken, maar dat hoeft eigenlijk niet. Bij mij gaan altijd 9 van de 10 boosters eruit in de was.

Anita: “Ik heb veel pockets. Ik gebruik ze met boosters, maar ook in combi met de ouderwetse “oogjes luier” die ik als booster vouw. Ik vind het teveel gedoe om ze erin te proppen, dus leg ik ze er los in. Werkt ook prima!”

De pocket luiers zijn de snelst drogende wasbare luiers. Na 1 dagje drogen kunnen deze sterke jongens er weer direct tegen aan! Nadeeltje, je moet de boosters altijd weer opnieuw in de pockets doen. Een klein extra klusje.

De boosters in de pockets doen na het wassen kost mij zo’n 10 minuten extra. Het gaat dan om een stuk om 16 luiers.

wasbare pocket luiers

Waar kun je leuke pockets kopen?

Leuke merken die goede pocket luiers hebben zijn bijvoorbeeld: Pandababy, Rumparooz, Easyfit, Little Lamb en Billou.

Cheapskates Ali&Ebay bieden ook veel goedkope pocketluiers. Ik wil ze eigenlijk niet noemen, omdat ik ze geen reclame gun en ik de kriebels krijg als ik denk aan hun productieproces en omstandigheden maar ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn eerste probeerluiers daar vandaan komen.

Nu ik mijn tweede kindje in de wasbare luiers heb, heb ik inmiddels veel luier research gedaan én veel soorten en merken geprobeerd (nieuw, tweedehands, gesponsord en zelf gekocht). Deze goedkope “overzeese” luiers blijven nu altijd als laatst liggen omdat ze gewoon écht veel minder goed zijn. Er moeten ook altijd 2 boosters in anders redden ze het niet. En ze lekken best regelmatig. Dus hopelijk heb jij wat aan mijn dikke missers & fails..

Getest: wasbare pocket luiers van Pandababy

Het grootste deel van mijn wasbare luier stash bestond al uit verschillende merken pocket luiers. Van de lieverds van Pandababy mocht ik een pocket luier uit hun nieuwe collectie testen.

Wat ik vind de Pandababy pocket luiers

De printjes en prijs zijn sowieso helemaal top. De boosters voelen zijdezacht. Ze zijn ietsje groter dan de andere soorten boosters die ik heb. Het vakje (de pocket dus) van de Pandababy luier is ook wat ruimer. En je kunt er dus ook 2 boosters in doen per keer, wat meestal bij ons wel nodig is. Toch is het bij deze Pandababy pockets niet zo’n extreem dik pak om de babybillen als dat ik voorheen had als ik meerdere boosters in een luier propte. De absorptie? Een prima luier voor overdag! Verkrijgbaar in klittenband en drukkertjes waardoor goed stelbaar.

wasbare pocket luiers

Links: booster + de pocket luier. Rechts: de boosters in de pocket luier.

Specificaties van de Pandababy pocket luier

 • Maat luier: 1 maat (4 t/m 15 kg)
 • Soort luier: pocket luier (1-delige wasbare luier)
 • Onderdelen: overbroekje met pocket + absorberende booster(s)
 • Materiaal: broekje: PUL + fleece. Boosters: bamboe
 • Sluiting: drukknoopjes en klittenband
 • Prijs: € 12,70 per stuk

De wasbare luier wereld van Pandababy

PandaBaby is een jong, Nederlands merk dat zelf vrolijke wasbare luiers ontwikkelt en produceert. De missie van PandaBaby is het op de markt brengen van betaalbare wasbare luiers van goede kwaliteit, met een uitstekende service. De wasbare pocketluiers van PandaBaby bestaan uit hoogwaardige materialen en zijn gemaakt in Europa onder gecontroleerde omstandigheden.

Sofie van MamaAbc: “Wij gebruiken vooral pocket luiers. Dit vinden we makkelijk en goed werken we kiezen voor drukkers omdat dit makkelijker te onderhouden is dan klittenband en ook minder vlug los te trekken is ”

De pocket luiers VS een tweedelige luiersysteem

Bij de pocket luiers is de booster hetgeen dat de plas absorbeert. Deze gaat er vanzelf uit in de was, zodat het goed schoon draait. Daarna stop je de booster in de pocket waardoor je maar één luier hoeft aan te doen. Bij een tweedelig systeem moet je altijd twee broekjes aan doen. Een absorberend broekje en een waterdicht overbroekje. De moeite bij de pocket is meer na het wassen, dan moet je de boosters weer in de pockets doen.

Het grootste voordeel van de pocket luier in vergelijking met een tweedelige wasbare luier, is dat je dus maar één luier aan hoeft te doen. Daarnaast drogen pocket luiers snel. Je kunt meerdere boosters in het vakje doen voor een betere absorptie. Toch zullen ze nooit zoveel absorberen als een tweedelig systeem, waardoor een pocket luier minder geschikt is voor de nacht. Maar het kan wel.

wasbare pocket luiers

Links pocket luiers, rechts 2-delige luiers (die diertjes is dan het overbroekje)

De pocket luier is lekker toegankelijk en makkelijk in gebruik, ook voor mannen. Eigenlijk net zoals de All-In-One luier of de leuke hybride Snap-In-One wasbare luier. Wasbare luiers zijn overal online te koop.


Winactie gesloten. De winnaar is: Erik de Jong Gefeliciteerd!

 

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

58 Reacties

 1. Tja wasbare luiers ik ben er toch nog niet zo zeker van. Natuurlijk is het beter voor het milieu maar dat laten we het op lichte smetvrees houden gedoe zie ik nog niet zo zitten. Ons kleine mannetje poept maar maximaal 1x per dag dus dacht ik misschien is het een idee om te beginnen met de plasluiers. Waarom? dan komen we toch weer bij het milieu en laat ik eerlijk zijn de kosten die die wegwerpluiers met zich meebrengen zijn ook niet laag. Ik vindt die met die panda’s ook wel erg leuk geen idee of dat dan weer komt door de pandakoorts die in Nederland heerst. ????

 2. Een beter milieu begint bij deze luiers!
  Vies en toch schoon 🙂
  Voor onze zomerkind de pandaberen luier

 3. Liesbet en Mirjam Reageren

  JA! Super actie!
  Ik wil het proberen. Omdat? We hier ENORME luier uitslag hebben (en ja we hebben nu bijna alles geprobeerd (sudocrem,vsm,calendula,weleda billenzalf, lauw water bad, dutimon,maizena en ga zo maar door))
  Okay als ik moet kiezen dierentuindieren luier 🙂
  PS ga zo door met je mooie leven en mooie blog!

 4. Lieveheersbeestjesluier doe ik voor mee! Onze oudste vind dat hele zwembad gedoe maar niks..Hopelijk kan ik dr zo overhalen! 🙂

 5. Hans Achterneef Reageren

  Voor mijn meisje en vrouw!
  Ik heb haar een nieuwe wasmachine gegeven voor moederdag, dus laat de was maar komen!
  (Dat bedoel ik minder anti-vrouw dan ik typ 😉 )

 6. Ik doe graag mee met de actie! Goede blog!
  https://www.pandababy.nl/product/pocket-luier-superkoel/ ze staan al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar mijn wederhelft is nog niet helemaal overtuigd. Hij ziet alleen de €12,70 staan, en dan lijkt het best duur. Maar niets is minder waar natuurlijk! Reken maar uit wat zo’n pak luiers kost!

  Hij weigert om met luierdoeken te verschonen, dus misschien met zo’n gewone luier dat hij het wel wil. Die drukkertjes zijn ideaal!

  • Thanks! Ja toen ik blue was leek het mij ook duur maar nu heb ik de kosten er al lang uit, en het verschonen is ook nog eens leuk (er). ????

 7. Laurien Jellema Reageren

  Yay! Dit willen we graaaag winnen!
  Waarom? Omdat de vuilnisbelt niet nog groter hoeft, omdat het heel makkelijk is (retemakkelijk, zo u wilt), en omdat het volgens mij veel beter is voor de babybips dan de plastic wegwerpluiers.

  Ik duim, met al mijn duimen!

 8. Victoria Venema Reageren

  Zo hee, toffe winactie.
  Ik wil graag de uilenluier winnen, voor mijn kleine strontmachine.
  Ik weet niet zo goed waarom ik dacht dat dit allemaal moeilijk moeilijk, moeite, duur was. Superduidelijke uitleg!
  Hopelijk is de praktijk net zo

 9. Wat een gave actie!
  Ik loot graag mee voor zo’n kekke luier!
  https://www.pandababy.nl/product/pocket-luier-lieflammetje/ deze is onze favo!

  Ik ben al afgestapt van de pampers maar de luierdoeken zijn toch best wel een gedoe, dat geknoop en gevouw i.c.m. met een spartelende in je gezicht piesende krijsende baby. (Maar je krijgt er zoveel voor terug!!)
  Ik ga duimen!!
  De winnaar mag zich gelukkig prijzen. <3

 10. Ik heb hierover gehoord, eerder, maar ik wist niet waar ik moest beginnen, dus (uit luiheid) hebben we maar wegwerpluiers gebruikt. Nu ik dit gelezen heb, is het me in elk geval duidelijk!

  Als ik zou mogen kiezen, kies ik voor de uiltjesluier, wat een leukie!

  Gek eigenlijk, mijn moeder kocht ook geen pampers voor me, waarom mijn hele generatie dan wel? Mijn bips is altijd blij geweest!

 11. Poep met leuke printjes XD beste slogan ooit!

  De bosdieren pocketluier is onze (mijn) favoriet!
  Bij mijn eerste heb ik bergen Pampers gebruikt, en niet alleen is dat zonde van mijn geld, maar ook van de troep. Over een paar maandjes komt de tweede, en die zal zeker een blijere bips krijgen!
  En als ze zindelijk zijn, gaan ze HUP! naar mijn (schoon)zus. BAM!

 12. Ik ben overmorgen uitgerekend, en ik zou gráág zo’n leuke luier winnen!
  Ik heb er drie, van een of ander Chinees merk, die je net zo goed niet kan gebruiken, want ze werken beter als vergiet.
  PandaBaby is toch de way to go, als ik het zo lees overal 🙂

 13. Graag willen wij de pinguinluier winnen, maar elk printje is zo leuk!
  Als ik later groot en onzindelijk ben, hoop ik dat Tena ook zulke leuke figuren heeft!

 14. Pandaberen voor onze zoon! en daarna geef ik hem door aan mijn zus. PRoberen maar 🙂

 15. Jeroen, Odette, Leonoor en Benjamin Reageren

  Voor baby to be born this summer: lieveheersbeestje diaper.
  Keep upthe good work!

 16. De trotse pauw luiers voor onze dochter! We wonen in de Pauwenstad!
  (en ik kan helaas geen wasbaar pakket huren hier zo wil ik de uitdaging graag aangaan 🙂 )

 17. Ow ja die wil ik graag winnen want… Onze overzeese luiers lekken inderdaad vrij regelmatig door 🙁
  Nu wil ik wel eens ervaren of dat bij een ‘westers’ merk niet zo is… Want dan stappen we snel over! Nu zijn we bij een verschoonbeurt van ons kleine meid (9 weken) vaak bezig met een geheel nieuwe outfit…….

 18. Op de valreep doe ik mee voor onze 4de dochter. Beter laat dan nooit 😉 ben benieuwd of ik het kan. Ik print je blog er vast bij uit als handleiding!

 19. Voor mijn nichtjes (tweeling) graag kans op een pinquinluiertje! Mogen ze zelf uitmaken wie hem aan mag 🙂

 20. Ik zou heel graag voor mijn zus een pocketluier willen winnen. Zij wil graag overstappen (en uiteraard eerst proberen), maar ze heeft op het moment helaas andere dingen aan haar hoofd om het uit te kunnen zoeken. Dit zou dus een uitkomst kunnen zijn voor haar, een tof cadeau!

 21. Esther Molendijk-Weij Reageren

  Hallo!!
  Ik ben ne aan het verdiepen in de wasbare luiers. Ik twijfel nog eem beetje over de sikte tussen de beentjes in vgl met een wegwerpluier.
  Ik zou graag de pocketluier willen winnen zodat ik t nog ns op mn gemak kan voelen en als ons kleintje er is uit kan proberen.

  Ik ga duimen.

  Groeten

 22. Welk product ik zou willen proberen…pffffff welk product niet kan je beter vragen! Alles op de pandababy site is leuk en zie in elk printje m’n zoontje Jipjoris met plezier plassen en piepen, het verschonen en wassen zal papa met minder plezier doen denk ik maar mama draait daar haar hand niet voor om. Dus kom maar op met die wasbare luier en haal ons over bij kindje nr4

 23. Graag wil ik de panda luier voor mijn nichtje,die in september bevalt van de 1e.Ze twijfelt nog steeds over wasbare luiers.Deze panda luier kan haar zeker over de streep halen.

 24. Leuke actie! Ik heb de wasbare luiers van Pandababy vaker voorbij zien komen en ik vind die printjes zo leuk! Ook hier een man die weigert om wasbare luiers te gebruiken, want stel je voor… vieze poep overal! Er moet toch een manier zijn om hem te overtuigen. Ik denk dat dit printje hem misschien wel over de streep zal trekken: https://www.pandababy.nl/product/pocket-luier-panda/ Want zeg nou zelf: dat is toch veel leuker dan die saaie witte luiers waar je continu nieuwe van moet kopen!

 25. Voor onze kleinzoon! De pandaberenluier. Vroeger wasten we alles. nu is bijna alles plastic. Fijn dat je zo eerlijk alles op je pagina deelt. En het scheelt reuze veel afval! Ga zo door met je mooie pagina!

 26. leuk zeg! die pandaluier vind ik heel leuk.
  mijn eerste dochter wil de luier met apen erop af en toe nog aan voor de grap, ze is al 3. nog een paar weekjes dan komen er twee nieuwe apies, dus een extra luier zou zeker welkom zijn.
  groetjes janine

 27. Wat een goede info! Ik voel me een stuk wijzer.
  Als ik zou mogen kiezen, kies ik de Pocket Luier Dierentuin, omdat dat hier goed past, met die wilde beesten, ehhhhmm schatjes van kinderen.
  Ik zag een vriendin met wasbare luiers, en ik sla mezelf voor de kop dat ik er niet eerder van wist.

 28. Dave en Hannah Reageren

  Wat een fijne winactie! De winnaar mag in haar of zijn handjes knijpen! 🙂
  Als ik win, wil ik graag de Pocket Luier BosDieren, zo lekker vrolijk.
  Het wordt onze eerste, in augustus, en ik ben niet van plan de mondiale vuilnisberg nog groter te maken met die wegwerpluiers. En, een blijere baby begint bij jezelf! 😀

 29. We doen graag mee voor de Pocket Luier TrotsePauw! Want zo trots ben ik, op mijn nichtje, die er over een paar weken twee baby’s uit gaat persen terwijl haar vent uitgezonden is.

 30. Ik wil graag de Pocket Luier LiefLammetje testen, omdat mijn lieve lammetje binnenkort geboren wordt, en we voor het eerste wasbare luiers gaan proberen. Voorheen deden we het zoals mijn moeder, met hydrofiele luiers.

 31. Enorm bedankt voor je uitleg! Zo klinkt het wel alsof ik dit ook kan (het klinkt overal zo omslachtig en ingewikkeld)
  Dan doe ik mee voor de pinquins luier! 🙂

 32. Voor mijn neefje wat over 6 weken geboren gaat worden! Die met de pandaberen snoetjes dan alsjeblieft!

 33. ik zou ook dol graag deze luier willen winnen. Voor ons tweede kindje willen we toch gaan proberen met wasbare luiers. Heb je goed ingelezen en ben helemaal om! Deze zomer word ons zoontje geboren en ik zie hem al ehemaal liggen in een pokket luier superkoel! Mocht het een keer een dagje super heet zijn dan ligt hij er ook alleen in een luier geweldig bij! Zo’n vrolijk printje om die heerlijke baby billen! Wie word daar nu niet vorlijk van! Hij zal er dan iig super cool uit zien 😀

 34. Wat een leuke actie! Wij doen graag mee!
  Ik zou gaan voor de pocket luier met zeesterren. Wij gebruiken nu wegwerpluiers, maar heb wel laatst een wasbare zwemleraar gekocht. Om uit te proberen. En ik ben fan! We zijn steeds bewuster bezig met gezonde voeding en goed voor het milieu. Dit past daar perfect bij als volgende stap.
  Nu hopen dat het inderdaad zo goed werkt als dat je het hebt omschreven… Ik probeer het graag zelf uit 😉

 35. Ik gebruik nu bij mijn derde kindje nog steeds de wegwerp luiers maar ik word steeds bewuster van wat ik gebruik en ben benieuwd of dit wat voor ons is! Dus ik probeer het graag uit! Bosdieren vind ik een erg leuk printje! Heel erg benieuwd! 😀

 36. Wat een mooie kans om het eens uit te proberen, ik begin er toch wel erg nieuwsgierig naar te worden. De uiltjes luier is hier favoriet.

 37. Wendy van de Graaf Reageren

  Ik twijfel al een tijdje over wasbare luiers, Maar ik ben nog niet om. Ik zou graag een wasbare luier winnen. En wel de Pocket luier Panda, dat vind ik een erg leuk printje.
  Groetjes Wendy

 38. Ik zou heel graag de pocketluier bos dieren willen proberen. Voor papa is dit misschien wel een stukje makkelijker dan de systemen die ik nu gebruik.

 39. Annemieke vd Vorst Reageren

  Ik zou graag de bamoe voorgevormde luier willen winnen. Ik heb nu al veel pockets, wat prima gaat alleen voor de nachten zoek ik iets anders en met een tweede kleintje op komst kunnen we wel wat extra luiers gebruiken. Dan hebben we dalijk twee blije bipsjes!

 40. Ik doe heel graag mee voor de pocket luier panda. Fijn hoe je zo duidelijk over de voor- en nadelen van elk type luier schrijft. Wij gebruiken zelf een tweedelig systeem, maar ik begin steeds meer te twijfelen of wij niet ook een aantal pocketluiers moeten aanschaffen. In het begin gebruikte onze gastouder de wasbare luiers voor onze zoon, maar na een paar maanden wilde ze dit niet meer, omdat ze het erg arbeidsintensief vond. Nu geven wij dus wegwerp mee, maar dat voelt toch minder goed. De pocketluier lijkt mij een mooie middenweg. Makkelijker in gebruik voor haar en toch beter voor het milieu 🙂

 41. Ik ben zwanger van mijn eerste kind en beval binnenkort. Ik heb mijn man kunnen overtuigen om wasbare luiers te gebruiken en ons kind milieubewust op te voeden. Wasbare luiers is een nieuw gegeven voor ons en we zien de bomen niet meer door de bos,er is zoveel keus en we weten niet wat goed zou zijn of niet. We zouden wel graag goede absorberende luiers willen voor snachts zodat we zeker niet ontmoedigd geraken. Hierdoor kies ik voor de winactie voor de nachtluier; de voorgevormde bamboeluier met overbroekje om uit te testen.
  Het is voor ons indien wij overtuigd zijn na gebruik ook een manier om wasbare luiers binnen de familie en vriendenkring te promoten.
  Uw artikels zijn trouwens zeker een goede hulp voor ons om meer informatie te verkijgen.
  Alvast bedankt en groetjes

 42. Wat een leuke en informatieve blog. Zal graag van de Pandababy website een bamboe luier willen testen. De pockets heb ik namelijk al voldoende luiers van maar ben nog zoekende naar een goede nacht luier. Deze informatie is nuttig en leuk geschreven dankjewel

 43. Ik gebruik zelf nu een SIO systeem, maar ik zou dolgraag eens een pocketluier proberen. Binnenkort ga ik na een lastige periode na mijn bevallingsverlof weer reïntegreren en voor de oppas is zo’n pocketluier misschien laagdrempeliger. De prijzen op de PandaBaby webshop zijn vriendelijk 🙂
  Zelf ben ik dol op uilen en heb dan ook de kamer van ons dochtertje behangen met uilenbehang. Voor haar wil ik heel graag de pocketluier Uiltjes winnen, omdat ze zo lief is <3

 44. Ik doe weer mee, want ook de pocket luier zou ik graag proberen op onze kleine beer! En ik doe graag mee voor de panda. Dat is een mooie aanvulling op de spulletjes met panda print die hij al van mijn collega gekregen heeft. Die spullen komen deels trouwens uit China, maar dat mag als de gever de spullen zelf in haar geboorteland gekocht heeft! 😉

 45. Veerle Lootens Reageren

  Ik heb je website vorige week ontdekt en heb er al veel nuttige informatie gevonden, maar ook gelachen met sommige van jouw verhalen!
  Onze kleine spruit is nu 4 weken oud en ik heb tijdens mijn zwangerschap mijn vriend proberen overtuigen​ om wasbare luiers aan te schaffen, maar het is me helaas niet gelukt. Zijn standpunt: duur in aankoop, minder absorptie en vooral veel te veel was. Wel heb ik hem kunnen overtuigen om herbruikbare billendoekjes te gebruiken en als we nu babybezoek krijgen, is het één van de dingen dat hij altijd vertelt en uithaalt om te showen. Stilletjes aan merk ik dat hij ook zou open staan voor de herbruikbare luiers, zeker nu hij onze vuilniszakken zo vol ziet staan. Hij luisterde geboeid naar een vriendin die erover vertelde en zocht daarna allerlei informatie op op het internet. Misschien kan ik hem met een test-luier helemaal overtuigen? Hij is dol op panda’s (en pinguïns) dus de webwinkel zal hem zeker al aanstaan!
  Ik zou kiezen voor een toffe pocket luier met pinguïns of panda’s op!

  PS: Wat Ilse vertelt vind ik heel mooi, vooral het schenken van de luiers aan de locals na gebruik! Eigenlijk verdient zij het dus echt om te winnen 🙂

  • Hay Veerle, bedankt voor je berichtje. lief ben je. Ik heb ook een deal met mijn vent. Ik doe de was, haha. Maar ik vind het wel prima. Hij doet nu ook 2delig om als nachtluier bij babyboy. Jeeej.

 46. Ik volg nu een tijdje al jou blogs en ben zo blij met alle informatie. In jouw verjaardagsweek heb ik aan 2 winacties meegedaan maar helaas niet gewonnen, ik probeer het gewoon nog eens.

  Ik woon zelf in Kenia en ben zwanger van mijn 1ste kindje. Ik heb al een paar overbroekjes en 1 pocketluier aangeschaft maar mijn collectie is nog niet compleet. Ik twijfel nog enorm en kan helaas geen testluiers huren. Pandabeer zou mij super blij maken met een pocketluier met natuurlijk pandabeertjes zodat ik nooit vergeet dat hij van Pandabeer komt, of de zwemluier jeans 2.0 op slag verliefd geworden op dat printje en ik heb nog geen zwemluier, maar die mogen in een land als deze niet ontbreken.

  Heel veel succes en ik blijf je volgen
  Groetjes Ilse

  PS: al mijn luiers gaan na eigen gebruik naar de locals en ga ik trainingen geven over hygiene en milieubewustzijn

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.