Ik heb al veel geschreven over mijn ervaring met wasbare luiers. Ik ben een echte fan. Wasbaar is heel fijn en heeft vele voordelen. Je kunt wasbare luiers ook – net als ik – afwisselend gebruiken met wegwerp. Want ook wegwerp heeft soms zijn voordelen. Maar wat ik persoonlijk heel lastig vond, is welk type luier ik nou moest aanschaffen in het begin. Echt verwarrend al die termen toen, haha. Pocket luier, tweedelig, all-in-one… Nou, ik leg het je allemaal rustig uit! 🙂

Ook leuk: “Online wasbare luiers kopen” en “Starten met wasbare luiers, doe je zo!” 

Welke type wasbare luier is nu handig voor mij?

Een van de moeilijkste vragen als je gaat starten met wasbare luiers is: welk type wasbare luier vind ik fijn?! Er is zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kom je erachter wat voor jou werkt?

Of gewoon van alles, zoals ik

Of, je kunt zoals ik, gewoon van alles en nog wat door elkaar heen gebruiken 😉 Zo heb ik veel tweedehands gekocht op marktplaats, ik heb wat gekregen voor mijn blog als review, ik heb ook wat goedkope chineesjes besteld (ja, sorry.. i know) en een paar zelf nieuw gekocht. Mijn conclusie is namelijk dat er meerdere fijne type wasbare luiers zijn. Als ik weg ga vind ik de all in one fijn. Voor ’s nachts is een dikkere tweedelige luier handig. En in het algemeen gebruik ik pockets. Tja, een picture perfect rijtje luiers in je babykamer is mooi voor het oog, maar waarom niet gewoon praktisch?

Verschillende wasbare luiers vergelijken

Ook is het ook fijn om wat luiers naast elkaar te zien. Dat kan met een reviewsite of op een persoonlijke blog van iemand. Want zeker in het begin, dan is het soms moeilijk voor te stellen hoe zo’n luier eruit ziet. Zo vergeleek ik deze luiers met foto’s erbij:

Lees ook: “Zo gebruik je wasbare luiers: stap voor stap (+ foto’s)”

Weetje: Hoeveel bespaar je eigenlijk qua milieu en euro’s?

Een gemiddelde baby produceert 260 kg aan luierafval per jaar, 5.300 luiers tot aan zindelijkheid. Wegwerpluiers bevatten houtpulp, plastic en synthetische korrels. En de nodige chemische stoffen. Wasbare luiers bieden een duurzaam alternatief die bovendien uiteindelijk ook nog goedkoper is. Milieu Centraal berekende dat ook als je het wassen, wasmiddel en droger meetelt, wasbare luiers het beste zijn voor het milieu en dat een gemiddeld huishouden er minstens € 450,- per kind mee bespaart.

Wasbare luiers vergelijken

Lees ook: “een uitgebreide vergelijking; welke wasbare zoogcompressen?”

Naar welk type wasbare luier gaat jouw voorkeur uit? Moet je nog beginnen en heb je vragen? Stel ze gerust! En ben je al begonnen? Wat heb je gekozen. Praat mee in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.