Een wandeling richting toiletgebouw met een verraderlijke pleerol onder mijn arm, hoeft dit jaar gelukkig niet. We zitten in een huisje. Alhoewel die wandeling met een stinkende luieremmer ook alles behalve charmant is… Tja. Je wasbare luiers op vakantie meenemen is natuurlijk ultra-eco. Maareh… is het wel te doen? Laten we de voor- en nadelen eens afwegen.

TIP: Super leuke wasbare zwemluiertjes kopen.

Wij kiezen voor ultra-eco & wasbare luiers mee op vakantie

Mijn man zei “nee joh” en ik “ja joh” en zo gingen de wasbare luiers op vakantie, toch maar mooi mee. We sluiten een compromis van 16 wasbare luiertjes en 34 wegwerp. En verder hoop ik op een goede wasmachine, een zonnetje en een minimum aan poepluiers tijdens die twee weken in midden Frankrijk.

Whoops, een dikke #fail hier bij ons

Een vliegende start en twee dagen verder is het tijd voor de eerste luierwas. Sjouwend met die stinkemmer naar de andere kant van de camping, vier euro lichter en alleen een kort (41 min.) wasprogramma mogelijk.. Ojee… Ook de zon bleek erg duur, want we hadden voornamelijk regen die twee weken. Tja, de Jura is geen zuid-Spanje. Na een natte week en twee niet zo schone luierwasjes verder, halen we bij de eerste beste “SuperU” een dik pak Franse wegwerpluiers.

In dit geval, helaas pindakaas en geen wasbare luiers op vakantie

Als je geen goede wasmachine hebt, gewoon geen zin, veel regen of weinig ruimte in je auto of koffer, doe dan maar lekker niet. Een keertje wegwerp is dan heus niet erg. Maar dat mijn eerste luierpoging op die manier finaal mislukt, hoeft niet te betekenen dat het nooit kan. Gelukkig zeg!

Wanneer kun je wél wasbare luiers op vakantie meenemen

Heb je genoeg ruimte voor een setje wasbare luiers, een wasmachine + handig droogrekje en zon óf een droger. Why not? Neem ze gewoon mee. Wegwerp luiers kun je wat dat betreft overal halen als het niet werkt.

wasbare luiers op vakantie

Dikke aanrader: een wasbare zwemluier

Of je nu wel of niet kiest om je wasbare luiers mee te nemen op vakantie, wat sowieso een goed idee is zijn wasbare zwemluiers! Wegwerp zwemluiers koop je in een groot pak, en voordat je weer eens gaat zwemmen of op vakantie gaat, zijn ze weer te klein. Met 1 of 2 leuke wasbare zwemluiertjes kom je altijd uit. Ze zijn makkelijk uit te spoelen tussendoor en ze zijn gewoon té mega schattig.

Ook leuk: “Hoe werkt een wasbare zwemluier?”

En denk aan wasbare doekjes en washandjes

Daarnaast is het natuurlijk hartstikke handig om gewoon je wasbare billendoekjes en snoetenpoeters mee te nemen. Komt altijd van pas bij vieze kindertjes ???? En je bespaart toch een beetje op het milieu qua wegwerp doekjes.

Lees verder in de vakantie serie: “review over onze Franse vakantie adres”

Wat mij wel erg opviel is hoe hard die wegwerpluiers en doekjes gaan! Ik voel me haast schuldig voor het milieu. Maareh balans, balans! En: het leven hoeft niet perfect! Zou jij wasbare luiers op vakantie meenemen? Klets gezellig mee in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.