Als je met wasbare luiers wilt beginnen, dan is het lastig om verschillende type luiers te vergelijken. Wat hoe zien ze er precies uit en hoe werkt het? In dit artikel laat ik je met foto’s de verschillen zien tussen wasbare luiers met klittenband of drukknoopjes. Zowel de pocket luier, de all-in-one en snap-in-one als de tweedelige wasbare luiers zijn er met klittenband of drukknoopjes. Vandaag kijken we dus alleen naar de sluiting. Als voorbeeld heb ik de pocket luier genomen. Kijk maar mee!

Ook leuk: “Starten met wasbare luiers? Wat heb je allemaal nodig.”

Zijn wasbare luiers met klittenband of drukknoopjes-sluiting handiger?

De linker tijgerluier heeft een klittenband sluiting. De oranje rechter luier kun je sluiten met drukknoopjes. Beide zijn dus verstelbaar. Door deze sluiting kun je de luier vaak gebruiken vanaf baby tot aan zindelijk.

Wasbare luiers met klittenband sluiting

Klittenband is lekker makkelijk en snel. Zeker voor het verschonen van de luier midden in nacht, handig. De maat van de baby maakt niet uit, omdat je op elk stukje kunt plakken. Bij drukknoopjes zou de perfecte maat, precies in het midden van twee drukkertjes kunnen vallen. Al zul je daar in de praktijk vrij weinig van merken hoor. Het nadeel van klittenband is dat de plakstrip bij veelvuldig wassen zijn plakkracht kan verliezen. Maar als je altijd netjes de plakstrip terug vouwt, gebeurt dat niet zo snel.

Voordelen

 • Een luier met klittenband sluiting lijkt het meest op een wegwerp luier;
 • Gemakkelijk voor grootouders, manlieffen en oppassers;
 •  Perfect sluitend te maken om de middel en
 • Makkelijker aandoen bij bewegelijke kinders.

Nadelen

 • Iets oudere kindjes kunnen de sluiting makkelijker lostrekken en
 • Na veelvuldig wassen kunnen pluisjes zich ophopen waardoor ze slechter sluiten.

Wasbare luiers met een sluiting van drukknoopjes

Drukknoopjes zijn stevig. Hoe vaak je ze ook wast, ze blijven eigenlijk goed. Hierdoor kun je ze dus perfect voor meerdere kindjes gebruiken en zijn ze gemakkelijker te verkopen. Ik heb echt nog nooit gehad, dat een drukknoopje kapot ging of lam werd. Wel heb ik 1x een luier moeten weggooien omdat de klittenband strip niet meer plakte. Een kleine note: deze luier was ook tweedehands en door mij ook al veel gebruikt hoor.

Voordelen

 • Gemakkelijk je “favoriete stand” onthouden;
 • Drukkers zijn sterk en gaan eindeloos mee.

Nadelen

 • Soms valt je kindje net qua maat tussen twee drukkers;
 • Drukkertjes kunnen tegen de huid knellen.

Wasbare luiers klittenband VS drukknoopjes
wasbareluiers-vs-1

De luiers drogen even snel. Ze zijn beide van het merk Pandababy. Je moet alleen bij de luiers met klittenband opletten dat je ze goed inklapt. Anders krijg je allemaal pluisjes ertussen. En dan plakt ‘ie dus niet meer zo goed. Al vergeet ik het zelf best vaak en ze doen het nog prima 😉
wasbareluiers-vs-2

Welke boosters gaan erin?

Op de foto’s hierboven zie je bamboe boosters. Maar ik gebruik heel vaak allerlei verschillende door elkaar heen. Deze pocket luiers hebben allebei een inlegvak. Het kopen van verschillende booster, vind ik wel een aanrader.

En welke inlegvellen gebruik je?

In de foto hieronder zie je het inlegvel. Koop de inlegger via Ebay of inlegger via bol.com. Let erop, sommige kun je niet door het toilet spoelen en andere wel. Je kunt ook zelf lapjes knippen van een oud laken!
wasbareluiers-vs-3

Lees ook: “Hoe ziet de wasbare luier eruit bij mijn kindje van 15 maanden?”

wasbareluiers-vs-5 wasbareluiers-vs-6

wasbareluiers-vs-7 wasbareluiers-vs-8

Verschillende printjes

Allebei zijn in verschillende printjes te koop, heel erg leuk!

Heb je vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder! Of bekijk verder de foto’s en vergelijking van de All-in-one VS snap-in-one wasbare luier.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

 1. Ik ben voor klittenband hihi. Maar dank voor je berichtje op mijn blog en leuk dat je er aandacht aan gaat besteden. Dank.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.