Alles wordt op den duur normaal. Zo hebben wij wasbare luiers en onze vrienden kijken er niet van op. Mensen die het (nog) niet wisten, kunnen zo heerlijk verbaasd reageren. Tja, hadden jullie niet gedacht hè van een ex-perfectionista-annex-smetvreesachtig-figuur 😉

Lees ook: “Starten met wasbare luiers: wat heb je allemaal nodig? (termen + checklist)”

Wasbare luiers bij een kindje van 15 maanden

Wij hebben echt een rommeltje qua wasbare luiers. Allerlei merken en types door elkaar heen. Ik gebruik meestal 2 boosters per luier. Maar het zijn vaker twee verschillende, dan twee dezelfde 😉 Daarnaast heb ik luiers met drukknoopjes en klittenband. Dat laatste heeft mijn voorkeur, al is het wel irritant als je kindje het lostrekt. De extra wasjes neem ik voor lief en de dikke luierkont vind ik alleen maar schattig.

Ook wasbaar onderweg?

Mijn man kiest wel iets vaker voor een wegwerpluier uit gemak of als wij op pad gaan. Ach, ik vind het prima. Elke wegwerp luier die we niet gebruiken scheelt toch weer afval en chemicaliën in mijn ogen.

Nadeel, vieze tandjespoepluiers

Het nadeel van de wasbare luiers vind ik de vieze tandjespoepluiers. Dat gaat er echt in zitten en is moeilijker schoon te krijgen. Als we in zo’n periode zitten, pak ik soms uit frustratie een wegwerp luier, haha.

Verder veeeel voordelen!

Voordelen zijn er heel veel. Het is kostenbesparend, goed voor milieu, beter voor de huid, schattig, anders. Maar wat helemaal handig is, wij hebben een kontkruiper en zo heeft ze altijd een zacht ondergrondje.

Leuke complimenten over de wasbare luier op het strand

Nog meer leuks, ik ging laatst onverwachts (lees: onvoorbereid) naar het strand met de kleine meid en zij belandde uiteindelijk in haar (wasbare) luier in de branding. Ik hoorde een vrouw tegen haar man zeggen: ‘kijk, dat zijn die leuke broekjes’. Stiekem trots (haha, waar je ook maar trots op kan zijn). Later minder trots trouwens, na dertien happen zand. Toen vond ik het wel welletjes en zijn we naar huis gefietst 🙂

Tip: steel de show met toffe wasbare zwemluiers

Kortom, de wasbare luier is hier gewoon een vast onderdeel van de outfit (soms match ik zelfs op kleur gna-gna).

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.