Als je met wasbare luiers wilt beginnen, dan is het lastig om verschillende type luiers te vergelijken. Wat hoe zien ze er precies uit en hoe werkt het? In dit artikel laat ik je zien hoe de all-in-one en snap-in-one wasbare luier eruit zien. Dit zijn makkelijke type luiers, omdat ze uit 1 deel bestaan. De tegenhanger is de tweedelige wasbare luier. Kijk maar mee!

Ook leuk: “Starten met wasbare luiers? Wat heb je allemaal nodig.”

Wat is een eendelige wasbare luier? (De all-in-one en snap-in-one)

De all-in-one wasbare luier bestaat uit 1 deel. Het buitenbroekje dat al het vocht binnenhoudt, zit vast aan een lange lap katoen dat de plas absorbeert. Het enige wat je er nog in moet doen is een los doekje van stof of viscose. De inlegger noem je dat. Dit vangt het grootste gedeelte poep op en gooi je weg in de prullenbak. Viscose lapjes mogen ook door het toilet.

De snap-in-one wasbare luier lijkt hier heel erg op. De katoenen lap die de plas absorbeert, zit vast met drukknoopjes. De snaps. Je kunt het altijd aan elkaar laten zitten voor het gemak. Maar het voordeel is dat je de lap kan loshalen zodat hij beter droogt. En je kunt ook andere lapjes halen, bijvoorbeeld dunnere of dikkere of van ander materiaal. Deze lappen die de plas opnemen noem je boosters. Ook hier gebruik je zo’n los poepdoekje. Die inlegger.

Het verschil in gebruik tussen de all-in-one en snap-in-one luierwasbareluiers-1

De snap-in-one noem je ook wel klikluier. Het is de roze luier rechts.wasbareluiers-2

Het voordeel van de all-in-one en snap-in-one is dat hij sneller droogt. Maar verder vind ik ze zelf gelijkwaardig. En het is ook merkafhankelijk. Sommige merken hebben iets dikkere luiers, sommige dunner. Hoe dikker hoe meer plas ze absorberen. Hoe dunner, hoe makkelijker met een broek of rokje eroverheen 😉wasbareluiers-3

Zo ziet dan het poepvelletje eruit. Koop de inlegger via Ebay of inlegger via bol.com. Let erop, sommige kun je niet door het toilet spoelen en andere wel. Je kunt ook zelf lapjes knippen van een oud laken!wasbareluiers-4 wasbareluiers-5 wasbareluiers-6 wasbareluiers-7

Verschillende printjes

Allebei zijn in verschillende printjes te koop, heel erg leuk!

Heb je vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder! Of bekijk verder de foto’s en vergelijking van drukknoopjes VS klittenband wasbare luiers.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.