Voor m’n gevoel was dat een eeuw geleden, maar je weet wel, die irritante piep in je oor na een lekkere party. Een nachtje door heb ik eigenlijk ook nog steeds. De oorzaak is nu alleen een kleine frummel. En die irritante piep? Dat gevoel dat je iets hoort wat er eigenlijk niet is, ook. Hmm.. een vreemde piep in je oor!

Ik kan niet goed tegen dat baby gehuil & hoor het overal..

Een baby (eventjes) laten huilen zal heus zo slecht nog niet zijn maar bij mij gaat het als een scherpe stiletto dwars door mijn hart. Ik kan dat niet goed. Zelfs als ze stil is, hoor ik haar huilen. En dat neemt buitengewone vormen aan. Ik hoor haar in de kraan van het bad, de wasmachine, in geschreeuw op straat, in de muziek op tv of op de pc. Zelfs als het stil is vraag ik – moet ik eerlijk toegeven – ‘schat, wil jij effe boven kijken of het goed gaat?’.

Ook lezen: “Kindje laten huilen om te leren doorslapen, tegen je gevoel in”

Maar vanavond ben ik alleen. Beneden. Ik hoor maar dat huilen. En als een dwangmatige mantra denk ik: ‘ik hoor niks, ik hoor niks’. Dussss wel! Bleek de rottige babyfoon beneden uit te staan.

Voortaan koop ik een goede babyfoon OF vertrouw ik maar weer gewoon op mijn ouderwetse gehoor, want die vreemde piep in je oor… dat klonk toch verdacht veel op een babyhuiltje.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  1. Ik hoor haar altijd en overal huilen. Onder de douche, als ik eens een keer alleen boodschappen aan het doen ben, die lekkere ontspannen dag in de sauna. En dat terwijl Zon eigenlijk bijna nooit echt huilt. Krijg je er gratis bij denk ik dan maar…net als de sirenes maandelijks getest worden worden wij ook getest 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.