Onze standaardprocedure: op mijn vrije dinsdag fiets ik met peutergirl naar de eco-winkel in het dorp. Daar haal ik mijn wekelijkse groente- en fruittas op. Ik ben altijd zo nieuwsgierig naar wat erin zit en welke nieuwe recepten erbij staan. Het leert me eten uit het seizoen en nieuwe dingen proberen, terwijl ik helemaal gezond bezig ben. Yeaah! Wat is een biologische groentetas en welke voordelen heeft het?

Wat is een biologische groentetas?

Via verschillende organisaties kun je een abonnement nemen op een groente- en/of fruittas. Wekelijks ontvang je het pakket of je haalt het op. De grootte van het pakket kun je zelf kiezen. Er zijn landelijke organisaties met allerlei afhaalpunten, maar er is ook genoeg lokaal te vinden en dan kom je ineens terecht bij een sfeervolle boerderij in je buurt. Google en gij zult vinden.

Lees ook: “Zoveel mogelijk bio boodschappen doen” en “Ons boodschappenbudget” 

Een paar aanbieders van groente pakketten

Dit is slechts een kleine greep en er bestaan dus grotere en kleinere pakketten. Zelf hebben wij de familietas van Odin. Mijn eigen ervaring is dat wij er wel langer mee doen dan 3-4 maaltijden. Soms vul ik het aan met extra groente en fruit van de supermarkt.

 • Bij Odin heb je een grote familietas voor 3-4 personen  á € 16,25
 • En bij Groentepakket heb je een basispakket voor een gemiddeld gezin á €16,15
 • Bij Bioaanhuis een groentepakket voor 4 personen á € 18,50-

Voordelen van een biologische groentetas

 1. Allereerst heb je natuurlijk altijd biologisch groente en fruit in huis. Hallo, vitamines!
 2. Je eet makkelijker gevarieerd, omdat je groente en fruit uit het seizoen krijgt.
 3. Jij én de kids komen sneller in aanraking met vergeten groente en fruit. Jong geleerd is…
 4. Je wordt gedwongen wekelijks nieuwe recepten te fabriceren. Tik ‘m aan, keukenprinses.
 5. Losse groente en fruit = minder onnodige plastic verpakkingen. Duurzaamheid, baby.
 6. Gebruik direct de papieren tas om papieren afval te scheiden. Goed bezig!
 7. Liefde van de man gaat door de maag… Jij ook weer een leuke avond 😉

Waar doe ik verder mijn inkopen?

Wat vind jij van de prijzen voor biologische groente en fruit? Heb jij enig idee wat jij hieraan zelf kwijt bent in de week? Vind je dat jouw gezin voldoende groente eet?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

 1. Heerlijk blog heb je! Ik zit er wel eens aan te denken om zo’n tas te doen. Mijn vriend en ik zijn soms echt avonden achter elkaar niet thuis, maar nu ik in verwachting ben gok ik dat daar in de toekomst verandering in zal gaan komen.. mss toch maar eens even in gedachten houden als onze mini er straks is 😉

 2. Ik overweeg al een tijdje om een abonnement te nemen op een biologische groentetas, maar helaas is het er tot op heden niet van gekomen. Ik vrees een beetje dat bepaalde groente bij ons dan blijft liggen en die verspilling is ook zo zonde. Ik houd er veel meer van om zelf mijn weekmenu samen te stellen en dit niet af te laten hangen van een abonnement. Een fruitabonnement zou dan wel weer goed geschikt zijn voor ons gezin.
  …Tessa schreef als laatst…The SUE StoreMy Profile

  • het is inderdaad een uitdaging zo’n tas. Maar wie niet probeert… 😉 Aan de andere kant, het maakt voor mij zo’n weekmenu opstellen ook weer juist makkelijk. Helloww inspiratie 😉

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.