Een aantal maanden terug stopte ik mijn lidmaatschap bij Hello Fresh. Te duur, niet voldoende biologisch? Ook, maar eigenlijk omdat ik elke keer het doorlopende abonnement vergat te pauzeren. Dat stond er ineens iemand aan de deur. De boodschappen en een weekmenu al in huis. Erg onhandig. Toch ben ik weer lid. Ik vertel je waarom en heroverweeg de voordelen en nadelen Hello Fresh.

Ook leuk: “Mijn haat-liefdesverhouding met Hello Fresh

Waarom weer lid van Hello Fresh?

Mijn telefoon gaat en ik heb een vrolijk gesprek met een jonge gozer over Hello Fresh. De uiteindelijke vraag: “Wil je weer lid worden? Dan krijg je op je eerste box 30 euro korting”. Doortastend vraag ik wat de voorwaarden zijn (minimaal 3 boxen afnemen) en in welk tijdsbestek ik ze moet bestellen (maakt niet uit). Ik maak een snel besluit. “Is goed”. Iets met telemarketing en impulsaankopen.

Voordelen Hello Fresh

  • Geen gedoe met boodschappen of recepten bedenken: 5x binnen een half uur het avond eten op tafel.
  • Aan huis bezorgd op zaterdag, zondag, maandag of dinsdag
  • Gevarieerd en gezond (in de zin van gebaseerd op de Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad en de Richtlijnen Voedselkeuze (2011) van het Voedingscentrum)
  • Afgewogen ingrediënten, voornamelijk in papier en niet in plastic. De box zelf is ook recyclebaar. (joepie)
  • Verse groenten. Geen kant-en-klare pakjes.

Nadelen Hello Fresh

  • De box kun je 6 weken vooruit inplannen of pauzeren. Als je dit vergeet staat de box op ingepland.
  • Met diëten en allergieën wordt er geen rekening gehouden (allergenen worden wel vernoemd).
  • Groenten, eieren en vlees zijn niet biologisch.
Hello Fresh box

Opnieuw Hello Fresh, een goed plan?

Op basis van gemak is het gezond genoeg en voor eens in de zoveel tijd zeg ik ja. Qua kosten zeg ik nee. Je zou voor dit bedrag helemaal biologisch kunnen eten voor een week. En bio is beter, nietwaar? 😉 Ik noteer voortaan gewoon GOED in mijn agenda wanneer ik de box moet pauzeren zodat ik in drukke, chaotische weken voor het gemak kan gaan.

Lees ook: “Past de Hello Fresh Box in mijn biologische lifestyle?

Wat kies jij?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Mooi lijstje met voor- en nadelen. Hoe duur is die box eigenlijk, want daar heb ik helemaal geen idee van. Wij zijn met vijf personen, ik vermoed dat het voor ons erg duur zou uitvallen. Of ben ik daar verkeerd in?

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.