Met toch wel een beetje hartpijn, zet ik mijn laatste wasbare luiertjes op Marktplaats. Oh, ik ben dolblij dat de luierperiode voorbij is. Begrijp me niet verkeerd. Halleluja. Maar ik heb er gewoon zoveel plezier van gehad. Met liefde zocht ik alle informatie bijeen voor deze duurzame optie qua luiers. En die printjes aan de waslijn binnen of buiten, dat gaf zo’n gezellig en huiselijk gevoel. Ik word er bijna weemoedig van, haha, maar dan bedenk ik dat ik best wel veel aan trial and error heb gedaan. Voor het gebruik van wasbare luiers zijn niet voor niks hele Facebook groepen en ik dacht.. ik zal eens even alles op een rij zetten. Want stel dat je gewoon in 1x klaar wilt zijn? Waar heb je nu écht wat aan in een voordeelpakket wasbare luiers en wat mag er niet ontbreken?

Een bijeen geraapt zooitje of een mooi kant-en-klaar voordeelpakket wasbare luiers?

Ik ben echt zo’n uitzoeker. Ik wil alles proberen en testen. En erover schrijven, haha. Daarom heb ik destijds gekozen voor nieuwe wasbare luiers, tweedehands luiers en verschillende merken. Ik probeerde all-in-one luiers, snap-, klik- en tweedelige luiers. Noem maar op. Een beetje keuzeloos misschien. Het leverde wel minimaal 18 artikelen aan leuke wasbare luier info op. 

Zou ik het achteraf anders hebben gedaan? Nee. Maar ik liep er wel tegen aan dat sommige luiers niet op elkaar pasten. Met lekkages als gevolg. Ik ben een keer genaaid op Marktplaats. Ook niet chill. En al met al was ik toch ook een hoop geld kwijt. In the end zijn wasbare luiers sowieso goedkoper en duurzamer dan gewone luiers. Maar leuke wasbare luiertjes kunnen ook verslavend zijn, haha.

Een mooi kant-en-klaar starterspakket met wasbare luiers, bijv. bij de billenboetiek, is daarom wel degelijk het overwegen waard! Alleen.. welke luiers kies je dan of passen bij jou? 

Merk en type wasbare luiers

Het merk vind ik zelf niet het belangrijkste. Wat je wel in je overweging mee kunt nemen is bijvoorbeeld het productieproces (slechte arbeidsomstandigheden) als je koop via Ali en dat soort dingen. Wees er ook op bedacht dat sommige webshops gewoon tussenhandelaren zijn. Dan koop je eigenlijk alsnog diezelfde goedkope luiers, maar betaal je nog meer.

Het type luier is echt persoonlijk. Het is de moeite waard om de onderstaande leuke artikelen met mijn ervaringen te bekijken. Maar als je eenmaal een keuze maakt qua luiers, dan wen je er gewoon aan.

 • All in one: gemakkelijk een-delig
 • Tweedelige luiers; leuk en functioneel, iets meer was
 • Klittenband; makkelijk
 • Drukknoopjes; steviger, gaat niet kapot
 • Strikluiers; zit prettig, wel even er handig in worden
 • Wollen overbroekje; zit heerlijk, maar wel speciaal wassen

Een voordeelpakket wasbare luiers; wat heb je nu allemaal écht nodig

Als je een voordeelpakket wasbare luiers koopt, is het wel zo fijn dat je gewoon in één keer klaar bent. Dat er dan ook alles in zit, wat nuttig is voor de gehele luierperiode. 

 • Minimaal 24 luiers, zodat je niks tekort komt door je wasroutine en de droogtijd.
 • Een wolbroekje vond ik echt een zeer fijn iets voor de nacht, omdat het helemaal zacht is tijdens liggen en draaien.
 • Wasbare billen doekjes, want ja, je wast de luiers toch al! Ik gebruik ze nu nog steeds maar dan gewoon als washandjes 😉
 • Inlegvellen, die stevige van Popli uit de doos kun je na een plasluier prima wassen en opnieuw gebruiken. Je doet er dan mega lang mee, maar je zult wel extra doosjes moeten kopen in de loop van de tijd. 
 • Een wasbare zwemluier is zo ideaal en leuk. Musthave!
 • Speciaal wasmiddel. Zo kun je de luiers lang mooi houden en zijn ze na gebruik goed tweedehands verkoopbaar.

Een flinke uitgave?

In 1x zoveel euro uitgeven is natuurlijk wel heftig voor luiers. Zorg dat je dan sowieso bij een betrouwbaar bedrijf koopt, die hier begrip voor heeft. Besef ook dat wegwerpluiers minstens dit bedrag kosten en dat je straks door deze eenmalige investering wel weer profiteert van lagere maandlasten. Geen wekelijks gesleep met luiers op de fiets én you go mommy, wat betreft duurzaamheid! Tot slot kun je ze goed tweedehands doorverkopen, waardoor dit totaalbedrag uiteindelijk ook weer lager uitvalt.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Naar welk type wasbare luiers gaat jouw voorkeur?

Afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.