Tijdens de verbouwing van ons houten huis hebben we getwijfeld over de vloer. Is extra vloer isoleren nodig? Zullen we vloerverwarming nemen? En zijn die donkergrijze tegels nu wel zo’n goed plan… 

De tegelkleur valt wat tegen..

Het is superleuk om je huis in het begin in te richten. Je kunt helemaal vanaf nul beginnen. Maar dat maakt het ook heel moeilijk. Zo kiezen wij voor donkergrijze tegels, omdat vuil en hondenharen minder snel opvallen. Na de verbouwing blijkt dat de huiskamer daardoor wel vrij donker oogt. En dat terwijl ik zo naar licht snak in die donkere dagen.. Om het op te lossen hebben we later de muren opnieuw geverfd in een veel lichtere tint. Dat hielp gelukkig goed. In het vervolg zal ik desondanks altijd een lichtere vloer kiezen.

Je vloer extra isoleren voor warmte verdeling

Je kunt je vloer extra isoleren met bijvoorbeeld glaswol, thermokussen of XPS onder plaat. Hierdoor is de warmte en luchtvochtigheid beter verdeeld. De vloerisolatie kun je laten doen, maar ook prima zelf doen. Wij hebben de vloer met piepschuim geïsoleerd. Bij doe het zelf vloerisolatie let je erop dat de vloerisolatie beschermt is tegen vocht. Het helpt als de kruipruimte goed geventileerd is. Zet je plan uit qua materialen (stappenplan vloerisolatie kopen) en ga gewoon lekker zelf aan de slag.

Vloerverwarming voelt echt superluxe

Na veel wikken en wegen (vooral budgettechnisch) kiezen we voor vloerverwarming. Manlief vindt normale verwarmingen een rotgezicht en ik word heel gelukkig van warme voetjes. Nu is de vloer warm in plaats van de lucht en dat is echt heel aangenaam. De hond is er ook blij mee 😉 Heerlijk lekker op de warme vloer naast mijn beestje zitten om samen te kroelen.
Helaas is dan de tegelkleur een dikke, vette fail. Dat is wat ik bedoel, met dat het soms zo lastig is alles vanaf nul in te richten. Maar gelukkig maakt de vloerverwarming het helemaal goed! Wat voor soort vloer ligt er in jouw huis? En heb je die in 1x goed gekozen of ook achteraf een beetje spijt..? Klets mee in de reacties!
Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Fenne Wiegman Reply

    Leuk artikel! Interessant om te lezen over de toepassing van vloerverwarming!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.