Wij deden altijd tijdens de weekboodschappen wat pakjes, potten en zakjes inslaan. Dan hadden we altijd wat op voorraad. Dit was tot op zekere hoogte handig. Maar nu ik mij zo verdiep in gezonde voeding en ingrediënten … is het tijd voor anders. Ik ga voor meer biologisch en zelf maken. Uiteindelijk is dit toch gezonder. Een leuke start is verse pastasaus zelf maken. Wat heb je nodig en hoe maak je het?

Ook leuk: “Maak eens zelf bouillon van biologische botten” 

Verse pastasaus zelf maken

Ingrediënten voor je pasta saus

 • kokosolie
 • 4 handjes glutenvrije pasta
 • 1 sjalotje of (rode) ui
 • 1 knoflook
 • 1 courgette
 • 1 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree
 • 3 grote biologische tomaten
 • verse kruiden naar wens
 • peper en zout naar wens
 • geraspte kaas
 • Extra’s: doe er eens wat noten, pitten of zaden doorheen (superfoods online kopen)

Hoe maak je de verse pastasaus zelf?

1. Kook de verse tomaten helemaal zacht in een pannetje met water. Je kunt het kontje en het vel eraf halen maar ik ben van de makkelijk dus doe dat niet. Omdat het bio-tomaten zijn is het vel ook gezond toch?

Tip: Wil je het velletje wel van de tomaat af halen? Dan kun je een kruisje snijden in het vel bij het kroontje. Vervolgens kook je de tomaat een minuutje. Dan haal je de tomaat eruit en spoel je deze af onder koud water. Het vel laat gemakkelijk los. De tomaat doe je terug om verder zacht te laten koken, zonder vel.

2. Was en snij de ui, knoflook en courgette in kleine stukjes.

3. Maak de wokpan of andere pan warm. Dan doe je eerst de sjalot/ui erin, en daarna de knoflook erbij. Omscheppen en niet laten aanbranden. Vervolgens de courgette erbij.

4. Haal ondertussen de tomaten uit het water. Maak ze klein en doe het samen met het blikje tomatenpuree in de pan. Lekker kruiden naar wens en dan.. laten pruttelen! Lekker een half uurtje zodat de smaken erin kunnen trekken. Jam.

5. Ondertussen kook je de pasta gaar. Giet het af en doe door de saus heen.

6. je kunt er natuurlijk nog gehakt bij doen, dat was bij ons op dus werden het kipfiletjes. Of kies voor vegetarisch. Een koude, groene salade vind ik er altijd heel lekker bij.

versepastasaus

Eet smakelijk! Veel beter dan zo’n potje én zonder e-nummers 🙂 Voor mij mission complete (en Day Zero Project; doel #81 done). Welke sauzen of recept maak jij graag zelf in plaats van kant-en-klare potjes of zakjes? Klets mee in de reacties!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.