Weet je waar ik me zo over verwonder.. Toen we in een appartementje zaten, droomden we over een groot gezinshuis en toen we dat eenmaal hadden.. wilden we in een kleine camper wonen. Is het allemaal niet gewoon goed (genoeg) zoals het is?

Back in the days

Ons eerste huis is een prima maisonette. Driekamers, driehoog. Ik was er heel gelukkig. De buurt was iets minder, maar ach. Met het oog op de toekomst wilden we kopen. Een bouwval met grote tuin, kwam op ons pad en na 6 jaar klussen, verkopen we de boel en gaan op reis.. Als ik eraan terug denk, zijn we best rigoreus. Maar niet per se ondoordacht ofzo.

Verhuizen naar groter

Het verhuizen van de kleine flat naar het grote huis ging gepaard met veel hulp en veel vrienden. Een verhuisbedrijf inschakelen hoefde gelukkig niet. Er moest een enorm 2 meter aquarium mee. En alles wat we in de loop der tijd hebben verzameld. We rijden een paar keer met een busje heen en weer. De spullen verdwenen in het grote huis.. Maar geef het een paar jaar en twee kids en de boel is zo vol! 😉

Tip: wil of kun je niet zelf verhuizen? Check de kosten verhuisbedrijven.

Wat moeten we toch met al die spullen

God, toen het camperplan stond, was het ontspullen geblazen. Dat is heerlijk, maar toch ook heel dubbel. Wat zijn we toch “rijk” met al die spullen. Maar, heb je het nodig om gelukkig te zijn? Ik denk het niet.

Waar begin je met verhuizen naar kleiner?

Ik begon eerst met alles te verkopen dat ik eigenlijk niet nodig denk te hebben. Denk aan stadsfietsen (we hebben nu mountainbikes), kleding, home deco, boeken, veel speelgoed! Dat laatste was ook erg bijzonder om te doen samen met mijn dochter trouwens. Ik denk dat ik haar mooie lessen in “delen en weggeven” heb gegeven. Zelf heb ik veel babyspullen, de kinderwagen, de babykamer ook weggegeven. Ik voel me gezegend met de fijne overwaarde van ons huis. Ik hoef niet voor alles geld te hebben.

En dan.. de leftovers verhuizen

Op het laatst was het wel even peinzen! De spullen voor in de camper stonden in een paar kleine kratjes klaar. Een tv, bed, kast en wat kerstspul gaan in de opslag. Net als een flink aantal dozen met persoonlijke spullen. Het grappige is dat we toch de spullen uit dat hele Grote Mensenhuis, met zijn tweetjes verhuist hebben.

Je moet het doen met een klein beetje spullen

En dan moet je het doen met dat kleine beetje. We wonen nu 2,5 week in de camper. En dat gaat prima. We hebben alsnog veel te veel kleren mee. En verder best een hoop speelgoed. Maar met 1 setje servies, 2 handdoeken p.p… je komt er gewoon mee uit. Blijkbaar 😉

Leestip: “Welke gevelrenovatie hebben we zelf gedaan in ons houten klushuis?”

De toekomst. Verhuizen naar…?

Waar we na de reis belanden.. Ik weet het niet. De verhuizing erheen zal wel makkelijk gaan, haha. Tenzij het toch een huis in Spanje wordt 😉 Tja, een huis heeft ook zijn voordelen. Ik mis mijn bad enorm. En ook het samen beneden hangen, als de kids op bed liggen, biedt wat meer privacy als je snapt wat ik bedoel. Ik mis ook wel gewoon even lekker een filmpje kijken. En natuurlijk het spontaan afspreken met familie en vrienden! Maar al met al, het wonen in de camper bevalt me tot nu toe goed. Ik ben wel benieuwd wanneer we weer de kriebels krijgen dat het anders “moet”.. 😉

Woon jij in een fijn huis? Of heb je soms ook dat gevoel van het gras is altijd groener bij de buren ????

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Ik heb nu in ieder geval het gevoel dat het gras bij jou groener is :)))
    Maar ik herken het heel goed hoor, zo heb ik ook wel wat impulsieve huizen op mijn naam staan maar moet wel zeggen dat ik nu er kinderen zijn een heel stuk minder impulsief ben geworden. Dat vind ik soms wel prettig maar soms ook jammer, die eeuwige strijd tussen verstand-gevoel.
    Maar ik volg jullie reis op polarsteps en vind het geweldig en ook motiverend om mee te lezen 🙂
    Liefs Paula

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.