Vorig jaar gingen wij met peutergirl van net 2 naar familie pretpark de Juliana Toren. Wij hadden een fantastisch dag! Zonnig weer, gezelligheid en superleuke kinderattracties. Dit jaar werden wij door de Juliana Toren zelf uitgenodigd om nog een keer plezier te komen maken. Superleuk! Nu, met een peuter van bijna 3. Een leuke aanleiding om eens te bekijken: vanaf welke leeftijd is de Juliana Toren leuk? Owh, één minpuntje van de dag, het was dramatisch weer! Niet zomaar, nee. Ik bedoel écht dramatisch. Als in: regen, hagel en sneeuw. In april! Daarom krijg je meteen wat tips bij slecht weer in een pretpark 🙂

TIP: Wil je goedkopere kaartjes voor de Juliana Toren? Combineer je dagje uit met een hotelarrangement incl. kaartjes als je verder weg woont. Of bestel kaartjes met korting via de ANWB.

Wat is Familie pretpark de Juliana Toren?

De Juliana Toren is een familie pretpark met meer dan 60 attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Van een dino en safari tour tot helikopter en muizenvlucht. Er is een draaimolen, reuzenrad, achtbaan en nog zo veel meer. Het park ziet er in de eerste instantie niet groot uit, maar aan een dag heb je eigenlijk te kort!

Wat het extra leuk maakt, is dat er ook leuke kindershows te zien zijn. Zo treden de muizen Jul en Julia elke dag op (bekend van RTL Telekids) en er is dit seizoen een splinternieuwe show gestart (het Spannende Safari Avontuur). Verder heb je achterin het park nog een grote speeltuin. Als je in de buurt woont, is het wat mij betreft zeker de moeite waard om eens het “gezinsabonnement” te bekijken. Helaas wonen wijzelf daarvoor net iets te ver weg. Nou, één klein minpuntje dan nog. Het eten is niet veel soeps. Keuze tussen ongezond en ongezond. Hier mogen onze Nederlandse pretparken nog wel aan werken, wat mij betreft.

Juliana Toren

Online betaal je voor personen vanaf 2 jaar €20,50 (baby’s zijn gratis). Het park is in Apeldoorn en geopend vanaf 10.30 tot 17.00 uur.  Wil je ergens in de buurt overnachten? Dan is Landal Rabbit Hill een leuke tip. Hier hebben wij vorige jaar een superleuke “gewoon in Nederland” vakantie gehad, midden op de Veluwe.

Vanaf welke leeftijd is de Juliana Toren leuk?

Ik vertelde al uitgebreid over de Juliana Toren met een peuter van net 2 jaar. Nadelen van zo’n jonge peuter, vind ik dat je relatief kort kunt gaan i.v.m. het middagdutje. Een kinderwagen is handig voor spullen, maar ook onhandig als je in attracties wilt gaan. Grote voordelen vind ik dat je jonge peuter in dit park, al in bijna alle attracties mag. Er kan ook bijna altijd een ouder mee. En dat is wel weer zo geinig, toch?! Verplicht weer kind zijn 😉

Maar hoe leuk het park ook is met een jonge peuter. Met een iets oudere peuter van bijna 3, was het nog leuker! Ze houden het gewoon iets langer vol (ook al doet onze peuter – gelukkig – nog steeds een middagdutje). Het maakt indruk op ze. Dat merk je. Onze peuter had achteraf hele verhalen. Geweldig, hoe ze dat beleven. Wat voor ons ook echt een voordeel was, is dat een iets oudere peuter, een lange autorit beter vol houdt.

Tips bij slecht weer in een pretpark

Ja, balen. Heb je een lange autorit achter de rug, geld betaald, is het ineens shit weer! Helaas kan dat gebeuren, zelfs in april zoals bij ons. Wat mij zeer positief verrast heeft, is hoe vrolijk het personeel bij Juliana Toren nog was met dit weer! Zelfs al stonden zij in de zeikregen. Dit werkt aanstekelijk en is echt heel fijn voor de bezoeker. Over de attracties werd netjes een wissertje gehaald, ze maakte een leuk praatje of grapje. Mijn complimenten hiervoor. Dit soort dingen kunnen je dag maken of breken (vind ik). Verder nog extra tips bij slecht weer in een pretpark:

  • Zorg altijd voor een extra paraplu;
  • Neem een handdoekje mee om de zitjes goed droog te maken;
  • Een poncho kan ook geen kwaad;
  • Je happy face (met een goed humeur kun je nou eenmaal langer door);
  • Plan je lunch (tijdens een bui dus);
  • Neem extra kleding mee of een pyjamaatje voor peuter voor de terug rit;
  • En een dekentje in de auto.

Nog een laatste note. Slecht weer interesseert kinderen echt niets. Het zijn de ouders die dit vervelend vinden. Dus je kunt bij slecht weer echt nog wel even door! Laat je gewoon niet kisten. Met vrolijke, gekke ouders zijn kinderen nog blijer. En dat is toch waar de dag vooral om draait! Maar eenmaal koud en doorweekt, wees dan ook de verantwoordelijke ouder. En ga – hoe zonde van het geld ook – toch ietsjes eerder weg.

Juliana Toren

Aah, daar zit mijn kleine moppie in die trein, in de sneeuw (in april)…

TIP: Wil je goedkopere kaartjes voor de Juliana Toren? Combineer je dagje uit met een hotelarrangement incl. kaartjes als je verder weg woont. Of bestel kaartjes met korting via de ANWB.

Dit waren onze ervaringen met de Koningin Juliana Toren met een peuter van 2 of 3 jaar. Vooral heel positief dus! Ik raad het zeker aan. Probeer het als het even kan met mooi weer te plannen 😉 en neem anders bovenstaande tips in acht. Zijn jullie wel eens bij de Juliana Toren geweest? Zo ja, ook mee wezen rennen op de paardenbaan??! Peuter hier mocht nog niet alleen. Dus ik moest ernaast rennen. Nah… en die man van mij?? Piste in zijn broek van het lachen. En ik… nou ja… ga het zelf maar ervaren 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.