Spelen je kids ‘s zomers graag buiten? Aan de hand van deze tips maak je van je tuin een kinderparadijs waar jouw kroost zich uren kan vermaken. Zo kijk je zonder zorgen toe en geniet je ook zelf van het zonnetje en je spelende kids!

Lees ook: “3 tips voor een kindvriendelijke tuin”

Een krijtbord aan de schutting

Zijn het echte tekenliefhebbers, dan is dit krijtbord aan de schutting een tof idee! Op deze manier heb je een gratis kunstwerk in de tuin waar je zelf niets voor hoeft te doen, behalve een complimentje geven aan de kunstenaar.

Tuin afbeelding 2Bron: pinterest

Een eigen groententuintje

Voor de kinderen met groene vingers biedt verticaal tuinieren in een pallet een mooie oplossing. Zo kunnen ze hun eigen lekkere groenten verbouwen. Kunnen je kids nog niet bij de bovenste bakken van de verticale pallet? Dan is de handig om het groentje tuintje neer te leggen op de grond, zoals op de tweede afbeelding te zien is.

Tuin afbeelding 3
Tuin afbeelding 4Bron: pinterest

De bootzandbak

De mooiste zandkastelen worden gebouwd in deze ‘bootzandbak’! Ook om er voor te zorgen dat niet de hele tuin bedolven raakt onder het zand, is dit een ideale oplossing. Een oud bootje op de kop tikken, vullen met wat zakken zand en klaar is kees.

Tuin afbeelding 5Bron: pinterest

Buitendouche

Kinderen spelen in de zomer graag met water. Hoe gaaf is het als ze hun eigen buitendouche hebben waaronder ze lekker kunnen afkoelen. Een dure grap? Welnee, met een tuinslang en een plastic fles is de douche zo klaar voor gebruik.

Tuin afbeelding 6Bron: pinterest

Vrolijke hangstoel

Gezellig een boekje voorlezen aan je kinderen of samen een dutje doen. Ik heb het idee dat dat in deze hangstoel wel moet lukken. De vrolijke kleuren geven je tuin een ‘s zomerse uitstraling.

Tuin afbeelding 7Bron: pinterest

De buitenwerkplaats

Voor de handige kids mag een werkplaats natuurlijk niet ontbreken. Vul  de ene bak met water en de andere met zand en laat het eindeloze spelen maar beginnen. Zo zijn ze uren zoet.

Tuin afbeelding 8Bron: pinterest

Schommelen

Een autoband, stevig touw en een grote boom. Voilá, je hebt een schommel waar je kinderen veel plezier mee beleven.

Tuin afbeelding 9Bron: pinterest

Denk aan de brandende zon

Een nadeel van uren spelen in de tuin is de brandende zon die ongemerkt zorgt voor verbrande gezichtjes. Met een goede zonwering, bijvoorbeeld in de vorm van hippe schaduwdoeken, ben je dit probleem een stapje voor. De schaduwdoeken houden UV-straling tegen, zo genieten je kids ongestoord in de tuin!

Tuin afbeelding 10Bron: pinterest

 

Hoe maak jij deze zomer een kinderparadijs van jouw tuin?

Bronnen afbeelding 1 t/m 10

Dit artikel is een samenwerking.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.