Pfff.. je gelooft het niet! Ik had mijn telefoon onder mijn oksel geklemd en ik wilde een netje sinaasappels ophangen aan de zijkant van de camper. Door die hete Sloveense temperaturen gleed zo.. floeps, mijn telefoon uit mijn natte, glibberige oksel. Nu kon mijn mobieltje aardig tegen een stootje, aangezien Klungel mijn tweede naam is.. Helaas bepaalt het heelal dat mijn lieve telefoontje *PAF* op de rand van de waterbak van de hond valt (scherm kapot) en *plons* ook nog is in het water… Dat mijn mobiel volledig kaduuk is hoef ik je niet meer te vertellen… Hoe is een vakantie zonder mobiel?

Hoe overleef ik mijn vakantie zonder mobiel?

Nou.. dat is niet de gemakkelijkste opgave. Social media kan ik nog wel even pauzeren. Maar ik mis die functie om gewoon NU een foto of filmpje te maken als het moment zich voor doet. Daarnaast zijn we natuurlijk lang op reis en het enige contact met mijn vrienden of familie is via Whatsapp en bellen. Boehoee. Tot slot mis ik ook mijn notitie app. Als mijn hersenen overuren maken, leeg ik die even snel tussendoor op mijn Evernote app.

Had ik net besloten om te vloggen met mijn telefoon in plaats van met een camera, gaat ‘ie stuk.. 

De telefoon van manlief gebruiken

Er zit dus maar 1 ding op. De telefoon van manlief gebruiken. Maar omdat deze tevens fungeert als navigatie.. kan ik niet even op mijn telefoon tijdens het rijden. En als we ergens zijn, wil hij natuurlijk ook even op z’n telefoon. Sky wilt oma bellen en Riff wilt auto filmpjes kijken. Oeffffffffff, delen op een nieuwe dimensie hoor 😉

Voordelen van een vakantie zonder mobiel

Het is wel waar. Een vakantie zonder mobiel, brengt je dichter naar elkaar. Je hebt echt meer tijd voor elkaar. En je ervaart – verplicht – zo’n moment van goh ik verveel me, wat zal ik nu doen? Even gewoon zitten en om me heen kijken dan maar. Dat is ook wel goed. Want je hoort ineens geinige vogelgeluiden om je heen. Je hebt sneller gesprekken en meer tijd voor de kinderen. Zal ik dan misschien geen mobiel…

Back to basic in de natuur? Mhoeha

Jaja.. de Sloveense lifestyle spreekt me zo aan, meer in de natuur, minder op je telefoon… Nou, ik heb het ervaren zonder telefoon, en doe mij er toch maar eentje 😉 Ik heb een mooi excuus want ik heb hem “nodig” voor mijn schrijfwerk. Wel brengt het me een nieuw leerpuntje / inzicht puntje. Stay focused: vergeet niet de wereld om je heen! Maar laat mij maar de groene moeder mét telefoon zijn 😉

Gelukkig spreken we volgende week af in Kroatië met vrienden en die kunnen een nieuwe telefoon voor me meenemen. En een goed telefoon hoesje zoals bijvoorbeeld iphone hoesjes zal zeker niet ontbreken, haha.

i phone hoesjes

Een rondom gesloten telefoonhoesje? Dat is nu echt wat voor mij. Dat kan tenminste tegen een stootje op vakantie. Er is een screen protector dat gewoon werkt met het touch screen, maar toch water, sneeuw en stof tegenhoudt. En halleluja hoogwaardige valbescherming!

Welke telefoon zal ik nu kiezen?

Tja en dan kom je in de wereld der mobiele telefoons. Een goed abonnement met genoeg data heb ik al. Toevallig een maandje terug opnieuw afgesloten. Ik moet dus een los toestel zien te krijgen. Graag mét mooie camera en stabilisator, maar ook betaalbaar. Ga ik voor Samsung, iPhone of toch een onbekender merk zoals Xiaomi?

Telefoonsuggesties zijn natuurlijk welkom. Wat heb jij eigenlijk voor toestel? Enneh.. Zou jij zonder je telefoon kunnen op vakantie?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.