Met z’n drietjes en de hond gaan we gezellig een weekendje weg. Buiten het seizoen naar Duinrell en ook al is het attractiepark dicht, wij banjeren wel door de bossen en zwemmen zeker het tikibad niet voorbij. Met heerlijk lenteweer was het een fijn familiemoment.

Maar ja. Ook ik heb natuurlijk irritatiepunten! En in het kader negatieve shit leest lekker weg, dan toch mijn top 2 vakantie ergernissen 😉

vakantie ergenissen

We gaan op reis en ik …

1. Gezond eten? Hoe dan?!

Buiten het seizoen is er veel dicht. De eet-keuze beperkt. Maar dat er alleen bagger overblijft, vind ik wel heel storend.

 • Een half lege supermarkt. Blikvoer en snoep in flinke voorraad. Het schap verse groente? Leeg.
 • Een vers ontbijtbroodje? Ja hoor, keuze uit een halfje wit of witte puntjes.
 • Een kindermenu, gelukkig, dat scheelt in prijs. De keuze? Patat met knakworst of een frikandel.
 • Gelukkig zat er bij ons menu wel groen(te). Zo’n salade die je ook altijd bij de shoarmatent krijgt, weet je wel 😉

2. Grillig en verspillig

Ook qua eco en duurzaamheid stoort mij veel. Goed, misschien leg ik de lat wel hoog, maar er zijn zoveel gemiste kansen.

 • Superfijn en gastvrij dat de kachel aanstaat bij aankomst in de caravan. Maar dat hoeft natuurlijk niet het hele weekend, in de niet-bezette caravan naast ons.
 • Je koopwaar in zakjes in tasjes in tasjes in pakjes in.. Kom op zeg, een beetje plastic minderen..
 • Fris en schoon beddengoed is goed, maar altijd weer in die plastic wegwerpzak. Waarom geen katoenen hoes?
 • Een enkele prullenbak. Dubbel dat ding. Say yay & scheid uw afval.

Een fijne tijd en gevuld maar ondervoed terug.

Ah, een beetje sarcastisch is dit natuurlijk wel. Een vette hap op zijn tijd is heus niet erg. En een keertje minder duurzaam mag ook. Toch stoor ik me er daadwerkelijk aan dat grotere “organisaties” niet een klein beetje meer groen, gezond of duurzaam doen. Misschien een gat in de markt? Tsja, liever de nieuwe gouden standaard. Wat jij?! En vind je mij een zeikerd? Wacht maar tot mijn eerstvolgende blogje!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

10 Reacties

 1. Ja, duurzaamheid is belangrijk. Dat vind ik wel tenminste. Ik vind jou echt geen zeikerd hoor. Er wordt al zoveel weggegooid in deze maatschappij.
  Hier op mijn werk in de binnenstad, verdwijnt ook alles in een afvalemmer. Zelfs papier. Dat gaat toch tegen mijn principes in. Gelukkig zijn er meer mensen die van groen, gezond en duurzaam houden.

 2. Oh dat zouden ook mijn ergernissen zijn. Vooral ook qua voedsel. Man man, wat kan ik er slecht tegen dat bijvoorbeeld ook op campings vaak kleine campingwinkels zijn met ‘de hoognodige’ boodschapjes: snoep, chips, drank, frisdrank, koekjes en waterpistolen e.d. . ’t is maar wat je ‘hoognodig’ vindt. Maar de kachel ook laten branden in caravans die niet bezet worden het weekend? Echt?
  …José schreef als laatst…Doe mij maar kraamkostMy Profile

  • ja die kachel.. ik vond het ook zo vreemd. Bij het uitchecken heb ik het wel vermeld. Maar ik voel me nog steeds schuldig dat ik het niet eerder heb gemeld. Het leek mij zo onlogisch dat de kachel brand zonder dat er mensen zijn.

 3. Oh die ergernissen die jij benoemt, ik heb ze net zo! Dat zijn redenen dat ik me soms een klein beetje schuldig voel.op vakantie. Al is het maar voor eventjes… ik wil gewoon graag diervriendelijk voedsel en duurzaam verpakkingsmateriaal ( of tenminste afval scheiden…) Toch jammer, want zo ontspan ik minder.
  …Elisabeth schreef als laatst…Meest gelezen in januariMy Profile

  • Absoluut…!! Al is het maar iets meer duurzaam en diervriendelijk. Nu is het vaak echt 0,0. Dat verpest mijn vakantie toch een beetje.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.